DanI2020 - 25 Aprilie 2015 05:53 PM
Din ce am văzut pe net, nu e foarte greu de demontat ultimul model de mini; trebuie doar niște scule mai speciale. [...] Mă întreb dacă aș obține un spor de performanță sesizabil în lucrul de zi cu zi dacă aș face un fusion drive punând un ssd de vreo 60 GB în locul unității DVD și dacă aș pune 8 GB în loc de 4 GB… Poate ar mai duce-o vreun an de zile
Oricum, nu cred că vor mai scoate Apple un alt model de mini, dar poate într-un an vor mai scădea puțin prețurile la modelele actuale.
Îți trebuie un bit Torx 6 security, asta-i tot ce-ți trebuie mai special. Eu am găsit în Hornbach o trusă care conține acel bit. In rest e aproximativ ca la Mini 2010, 11, 12.
Dacă nu l-ai comandat cu SSD sau FusionDrive, nu vei avea decât un conector SATA, unde este conectat hard discul. Conectorul PCIe pentru SSD va lipsi, uita-te pe pozele de la iFixit. Singura opțiune de șurubărire este înlocuirea hard discului de 4200 rpm cu un SSD de 2,5” pe SATA. Nu ai unitate optică în el de la Mini 2011 încoace.
Mini 2014 la 2,6 GHz vine cu 8 GB Ram în configurația de bază și poți face comandă pentru 16 GB.
Sigur, ai putea face ce a sugerat DoT, să agăți un SSD pe un adaptor USB3 - SATA, și să faci un FusionDrive așa.
Dar, în umila mea părere, nu merită să te scumpești la opțiunea de SSD. Uită-te pe grafic - este din review-ul ArsTechnica: http://arstechnica.com/apple/2014/11/06/not-the-upgrade-we-were-hoping-for-the-2014-mac-mini-reviewed/
Mini 2014 este ușor mai subțirel la procesor, mai bunicel la performanța video - dar în limitele chipsetului Intel, și are mare nevoie de sporul de performanță dat de SSD-ul PCIe. Nu-l lipsi de asta.
Singurul lucru la care poți șurubări este să aduni banii necesari ca să-l iei cu 16 GB Ram și SSD PCIe. Rude, credit de nevoi personale, ceva. Îi restitui tu apoi.
Și dacă tot iese prea scump poate mai găsești un Mini 2012 la rubrica de vânzări și pe ăla îl poți upgrada când vrei tu cu ram și SSD.