Instalare de pe USB, partitie separata
  [ Ignoră ]
RankRank
Jr. Member
Din: Iași
Macuser din: 08.11.10

Salut, am un Stick USB de capacitate mare 64gb si am foarte multe date pe el, as dori sa instalez Mavericks.app sau Yoseminte.app de pe acest Stick USB fara sa formatez tot stick-ul ci doar o partitie exemplu 20gb pentru sistemul de operare, se poate in acest mod sau trebuie neaparat formatat tot ? multumesc

Semnătură 

AFC 1886

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Tulcea
Macuser din: 26.08.06

Este partitionat GUID sau MBR? Teoretic poti partitiona fara formatare dar daca ai date sensibile pe acel stick eu ti-as recomanda sa faci backup intai la acele fisiere.

Semnătură 

13” Macbook Pro 2015

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
RankRank
Jr. Member

Stick-ul nu l-am formatat, a ramas standard de cand l-am cumparat doar am creat foldere, da am foarte multe lucruri pe el + la capacitatea care o are nu as mai cumpara altul separat, voi incerca sa fac o partitie de 15gb si mai intai un backup si revin cu raspuns, multumesc

Semnătură 

AFC 1886

[ Ignoră ]   [ # 3 ]
RankRankRank
Member
Din: San Diego, CA
Macuser din: 14.07.07

Cel mai probabil e MBR cu FAT32, poate NTFS ...din fabrica

Semnătură 

Once you go you never go back!

[ Ignoră ]   [ # 4 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Tulcea
Macuser din: 26.08.06

Daca este MBR atunci nu va boota instalarea de pe stick. Pentru ce doresti tu e de ajuns o partitie de 8GB.

Semnătură 

13” Macbook Pro 2015

[ Ignoră ]   [ # 5 ]
RankRank
Jr. Member

Stick-ul da, era format MBR ,am incercat sa fac o partitie de 20gb si la formatarea partitiei cu Mac OS Journaled m-a anuntat ca practic va fi formatat tot, cred ca cu GUID PARTITION, am renuntat si am creat o partitie pe Hard Disk de 20gb cu instalarea Mavericks.app installer in aceasta partitie dupa un tutorial.
Dupa restart am instalat curat Mavericks pe restul HDD-ului.

Multumesc pentru raspunsuri si ajutor,

Semnătură 

AFC 1886