Iluminare blat bucatarie
  [ Ignoră ]
RankRankRank
Member
Din: Bucuresti
Macuser din: 06.09.07

Salutare,

Am noua mobila de bucatarie cu corpuri suspendate,dupa montarea ei lumina de la plafoniera nu mai bate suficienta spre chiuveta si blat cum batea inainte cind ai treaba acolo.
Vreau sa montez niste corpuri de iluminat de genul tub fluorescent sau led pe o lungime de 2.1m insa nu stiu ce fel.
Vreau sa fie fiabile,sa gasesc consumabile peste ani.
Lumina decenta nu puternica,doar cit sa compenseze.

Daca aveti sfaturi/pareri va rog sa mi le impartasiti smile

Semnătură 

iMac (Retina 5K, 27-inch, Late 2014)>32GB-DDR3x1600RAM>SSD-500GB>AMD Radeon R9 M295X 4096 MB[/color]
Editor de imagine & Colorist și Cameraman

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRank
Jr. Member
Din: tulcea
Macuser din: 24.09.09

http://www.iluminat-ieftin.ro/
poti doar sa iti inlocuiesti spoturile cu unele pe led.

Semnătură 

mac mini cu I mare
mac bookpro 15”

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
RankRankRank
Member
Din: Bucuresti
Macuser din: 06.09.07

Vreau iluminare continua deasupra blatului,fara intreruperi vizibile de intensitate ca sa arate intr-un fel smile

Semnătură 

iMac (Retina 5K, 27-inch, Late 2014)>32GB-DDR3x1600RAM>SSD-500GB>AMD Radeon R9 M295X 4096 MB[/color]
Editor de imagine & Colorist și Cameraman

[ Ignoră ]   [ # 3 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Arad
Macuser din: 20.06.09

In magazinele de specialitate (electrice / iluminat, dar si la Dedeman) se gasesc neoane cu balast electronic pentru mobilier, care au niste picioruse ce se pot prinde cu surub sub corpurile suspendate. Exista si alternative pe LED, dar mie de exemplu imi place mai mult neon-ul traditional decat iluminatul cu LED-uri. Legat de fiabilitate, pot sa zic ca nu sunt chiar asa fiabile cum ne-am astepta (sunt toate fabricate in China sau Turcia), la mine a cedat unul dupa un an (balast-ul electronic, nu tubul fluorescent), dar pretul unui astfel de corp de iluminat impreuna cu neonul este undeva pe la 30 lei, deci este foarte ieftin. Si eu vroiam sa imi iau ceva mai calitativ si mai fiabil, dar in momentul de fata nu mai are niciun magazin un produs mai calitativ / scump, ca nimeni nu mai cumpara lucruri mai scumpe. Insa la pretul asta se poate considera tot corpul de iluminat un “consumabil”, chiar daca asta afecteaza negativ mediul inconjurator.

[ Ignoră ]   [ # 4 ]
Rank
Newbie
Din: 
Macuser din: 26.06.13

Gasesti la ikea si sunt bune calitativ.

[ Ignoră ]   [ # 5 ]
RankRankRank
Member
Din: Cluj Napoca
Macuser din: 09.02.13
PROFESIONALUNU - 01 Mai 2015 06:46 PM

Vreau iluminare continua deasupra blatului,fara intreruperi vizibile de intensitate ca sa arate intr-un fel smile

poti cauta benzi de iluminare cu leduri(alternativa la neon), se gasesc pe diferite temperaturi de culoare si costa indeva la 25 ron/m + sursa de alimentare.

Semnătură 

...prin livada cu mere…

[ Ignoră ]   [ # 6 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: București
Macuser din: 23.03.09

Cele de la Ikea or fi ele mai bune calitativ dar nu prea excelează la capitolul lumeni / metru liniar de bandă, dimpotrivă ce am văzut eu sunt extrem de chioare. Și scumpe în draci pentru ce lumină dau.
Singura chestie utilizabilă de la Ikea la capitolul iluminare led este becul de 1000 lm, care arată a bec normal, alb cald, are ditamai radiatorul judecând după greutatea becului, și luminează o cameră fără probleme.
Dar sigur nu strică niciodată o vizită la Ikea, gătesc bine. Au și pe site gama de corpuri de iluminat - accesorii de mobilier.

Îmi permit să sugerez însă că în situația ta soluția nu ar fi neapărat o sursă de lumină localizată sub corpurile suspendate, ci surse de lumină multiple, adică 2-3-4 becuri cu ceva distanță între ele astfel încât să se estompeze umbrele de la o singură sursă și în același timp crește cantitatea de lumină indirectă reflectată de pereții - albi presupun. Dar probabil n-ai posibilitatea asta pe tavanul bucătăriei de la bloc, așa că revenim la banda led.

Dacă nu găsești la Ikea o bandă led utilizabilă, cele chinezești “pentru exterior” cu leduri 5050 smd alb cald sunt probabil ceea ce cauți.
Le găsești peste tot, gogulează-le. Banda este compusă din segmente de leduri înseriate ca să ajungă la tensiunea de alimentare de 12V, segmentele între ele fiind legate în paralel.
Poți tăia banda la limita dintre două segmente și acolo lipești alimentarea de la sursa 12V dimensionată să aibă amperajul suficient pentru numărul de segmente folosite. Da, trebuie să găsești un loc și pentru sursă.
Va trebui însă să bricolezi un sistem de prindere pe corpul suspendat, banda are un strat autoadeziv însă ghici ce se întâmplă cu adezivul în timp, ledurile se încălzesc binișor iar banda în sine are și rol de radiator.
Un profil de aluminiu în care să glisezi banda ar fi ideal.

Eu am o bandă din asta chinezească în mansardă de vreo 5 ani și până acum n-a crăpat.

Semnătură 

Mac Mini Intel MGEN2LL/A, MC815LL/A - Sierra, MC239LL/A - ESXI 5.5, MB138LL/A Lion
Power Mac G4 M8787LL/A OpenBSD/macppc
Power Mac G5 Leopard
AppleTV2, iPhone 6+/64, iPhone 4, iPhone 2G