2 din 2
2
Scrisoare de la ANAF privind contributia de asigurari sociale
  [ Ignoră ]   [ # 16 ]
RankRankRank
Member
Din: 
Macuser din: 14.12.11

@psergiu - asta cu prescrierea e cam loterie, pentru ca te poti trezi ca ai contul blocat si nu mai ai acces la banii tai….in plus pot aparea si penalizari. Pe de alta parte se poate intampla cum spui tu, sa se prescrie si sa dispara undeva in eter.

@pitagora - eu personal voi face contestatie, dar nu cred ca voi fi scutit de plata. Se va intampla probabil cum este cu taxa auto….o platesc oricum dupa care alerg pe la alte zeci de institutii sa imi recuperez cei 468 lei. Fu**-le muma-n c*r

@D_A_N - sigur sunt la plesneala, ei au cumparat un soft infect care a găinățat niste scrisori d-astea. Camd au vazut cum sta treaba au zis “las’ ca merge”

@Cristian Ceobanu - lucky bastard (glumesc, sper ca nu te-am ofensat smile)

Semnătură 

iPad 2 - 16 GB Wifi | Apple Watch Sport 42mm
iPhone X - 64 GB
Airport Express 2nd gen| Apple TV 3rd gen
MacBook Pro 13” with touchbar

[ Ignoră ]   [ # 17 ]
RankRankRank
Member
Din: Ploiesti/Constanta
Macuser din: 04.01.11
ixul - 07 Mai 2015 07:30 PM

@psergiu - asta cu prescrierea e cam loterie, pentru ca te poti trezi ca ai contul blocat si nu mai ai acces la banii tai….in plus pot aparea si penalizari. Pe de alta parte se poate intampla cum spui tu, sa se prescrie si sa dispara undeva in eter.

@pitagora - eu personal voi face contestatie, dar nu cred ca voi fi scutit de plata. Se va intampla probabil cum este cu taxa auto….o platesc oricum dupa care alerg pe la alte zeci de institutii sa imi recuperez cei 468 lei. Fu**-le muma-n c*r

@D_A_N - sigur sunt la plesneala, ei au cumparat un soft infect care a găinățat niste scrisori d-astea. Camd au vazut cum sta treaba au zis “las’ ca merge”

@Cristian Ceobanu - lucky bastard (glumesc, sper ca nu te-am ofensat smile)

fix 468 am și eu

[ Ignoră ]   [ # 18 ]
RankRank
Jr. Member
Din: Arad
Macuser din: 04.05.10

Acei 468 de lei nu sunt impozit, ci contribuție CASS (sănătate). Cel mai probabil pentru dețineri de acțiuni (reziduale la SIF-uri, fostele FPP-uri).
Acțiuni dobândite nu prin subscriere sau cumpărare, ci au fost alocate în baza OUG nr. 54/1998 pentru finalizarea procesului de privatizare cu titlu gratuit. Atunci cetățenii care au participat cu unul sau mai multe certificate de proprietate în cadrul programului de privatizare în masă au primit câteva acțiuni la cele cinci societăți de investiții financiare (SIF-uri). Doar că nu au mai fost anunțați de întâmplare și știau că sunt acționari doar la fabrica unde au depus cuponul/certificatul. Și dacă le-au vândut au crezut că nu mai au altele.
O altă ciudățenie e aceea că în Codul Fiscal (actual și viitor) se menține baza anuală minimă de calcul al CASS egală cu salariul anual minim, deși Curtea Constituțională a decis în 2010 și 2011 asupra neconstituționalității acestei prevederi.

[ Ignoră ]   [ # 19 ]
RankRankRank
Member
Din: Bacau/Iasi
Macuser din: 05.02.13

http://adevarul.ro/economie/bani/anaf-suspenda-aberatia-fiscala-semnalata-adevarul-ajuns-unii-romani-datoreze-contributii-468-lei-venituri-leu-1_554ca3a1cfbe376e35fb325c/index.html

[ Ignoră ]   [ # 20 ]
RankRank
Jr. Member

Povestea e veche de peste 3 ani, dar așa le place ziariștilor să creadă că ei au descoperit-o și adus-o în atenția lumii.

[ Ignoră ]   [ # 21 ]
RankRankRank
Member
Din: Bacau/Iasi
Macuser din: 05.02.13

Povestea e veche….dar nu chiar pt toata lumea, uite colegii de mai sus care s-au trezit protagonisti in ea.

[ Ignoră ]   [ # 22 ]
RankRank
Jr. Member

Adevărat; eu comentam referitor la abordarea ziariștilor, ce se exprimau ca generatori ai rezolvării problemei. EvZ a scris și anul trecut despre subiect. Oricum e o tâmpenie.

[ Ignoră ]   [ # 23 ]
RankRankRank
Member
Din: 
Macuser din: 14.12.11

Salut, asa cum spus revin cu vesti noi.
Dupa ce am analizat bine scrisoarea de la ei si am verificat ca intr-adevar nu au de ce sa imi ceara sa platesc, am compus o contestatie, in care am spus ca nu este normal sa fac plata contributiei la sanatate intrucat eu amfost stundent la vremea aceea si nu am avut venituri, am atasat copie dupa scrisoarea de la ei, copie dupa suplimentul de la diploma de licenta (pentru a demonstra ca am fost student) si copie dupa cartea de identitate.
Am mers la sediul ANAF de care apartin si acolo o tanti de la ghiseu mi-a spus ca nu este cazul sa fac contestatie pentru ca, citez “presedintele anafului (in gandul: meu mult prea sfiintia si maria lui, chiar el) va da un ordin prin care va anula astfel de scrisori trimise aiurea. Eu am insistat si am depus totusi contestatia, intrucat nu doresc sa astept pe prea-sfiintia sa să dea ordin de anulare. Nu de alta, dar cum s-au grabit ei sa fie “corecti” si sa aplice repede legea cand vine vorba sa ia bani, la fel de invers proportional vor fi cand e vorba sa anuleze deciziile trimise.

Deocamdata astept raspuns pentru contestatie, va urma…

Semnătură 

iPad 2 - 16 GB Wifi | Apple Watch Sport 42mm
iPhone X - 64 GB
Airport Express 2nd gen| Apple TV 3rd gen
MacBook Pro 13” with touchbar

[ Ignoră ]   [ # 24 ]
RankRankRank
Member
Din: București
Macuser din: 21.04.12

Sa vedeti circ, am nevoie (din nou), de cazier fiscal. Oare o sa-l obtin daca nu platesc cei 468 lei calculati ilegal de ANAF?

2 din 2
2