Iconite bara meniu - apar si dispar
  [ Ignoră ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Arad
Macuser din: 17.01.07

Buna,

OS 10.10.3. Niciun update facut recent. Ieri functiona OK.

Azi de dimineata, fara nicio eroare in prealabil, cand am deschis MAC-ul, iconitele din bara de meniu, dreapata sus a ecranului, au inceput sa se joace de-a v-ati-ascunselea cu mine. Ba aparea ceasul, data, limba, sunet, Find si Notification center, ba dispareau si imi ramaneau doar Creative Cloud, Dropbox, XMarks si Antivirusul. Am incercat: Onyx, restart in safe mode, reparare permisiuni. Nimic. Intre timp, s-a plictisit si au aparut aproape toate iconitele. Doar limba nu imi apare. Dar, ca si ciudatenie, desi sunt vizibile si chiar imi arata meniurile alternative, cele care au asa ceva, nu sunt accesibile. Spre exemplu, daca ma duc pe sunet, imi arata bara de glisare pentru ajustare volum sunet, dar nu o pot accesa. Cand dau click pe ea dispare. Asemenea patesc si la KeyChain, Time Machine etc. Imi arata optiunile alternative, dar cand dau sa selectez vreuna, dispar.

Sebastian

Semnătură 

TODAY is a gift: that’s why it is called THE PRESENT.

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

Ahhh. Si inca ceva frumos. Tocmai am descoperit. Pe monitorul din stanga, ceasul arata acum: 11:38 iar pe monitorul din dreapta, 11:09. In fapt, este 11:50.

Ciudat, nu-i asa?

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
RankRank
Jr. Member
Din: Bucuresti, The Cranes
Macuser din: 20.03.08

Salut!

Încearcă un reboot în safe mode, apoi boot normal. Ce face sistemul mai exact, aici.

O zi bună,
Costi.

Semnătură 

Bugs burner…

[ Ignoră ]   [ # 3 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

Buna,

Am incercat. Am mentionat asta in prima postare. mai mult, se comporta la fel si in Safe Mode. in Schimb nu se comporta asa daca intru pe Guest User. Mi-e clar ca trebuie sa sterg ceva preferinte, dar nu stiu care. Nu are de-a face cu Finder, cred.

Sebastian

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 4 ]
RankRankRank
Member
Din: Copenhaga
Macuser din: 20.02.10

incearcati sa defibifati fundalul negru pt bara de meniu. Stati asa, cu cel alb cateva zile si apoi reveniti

Semnătură 

Powerbook G4, 15”, 1.25 Ghz, 2 Gb Ram, ATI Mobility Radeon 9600
MacBook Pro 15” 2010, Intel i7,  2.66 Ghz, 4Gb Ram, Nvidia 330M

[ Ignoră ]   [ # 5 ]
RankRank
Jr. Member
Din: Mangalia
Macuser din: 28.11.11

Ai incercat si cu la user si face la fel? Sau sa stergi com.apple.finder.plist din ~/Library/Preferences/ si reboot?

Semnătură 

“Deep in the human unconscious is a pervasive need for a logical universe that makes sense. But the real universe is always one step beyond logic.” from The Sayings of Muad Dib by the Princess Irulan

[ Ignoră ]   [ # 6 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Cluj-Napoca, Romania
Macuser din: 13.12.05

Menubar-ul tine de systemuiserver. Daca Cred ca cel mai bine ar fi sa stergi (scoti afara pe desktop daca iti e teama) com.apple.systemuiserver.plist din ~/Library/Preferences/ si reboot.

Semnătură 

You’re on a Mac. If something seems complicated, you’re doing it wrong!

 Macbook Pro 13, 2010
 iPhone 5

[ Ignoră ]   [ # 7 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Xanthrax - 08 Mai 2015 12:50 PM

Menubar-ul tine de systemuiserver. Daca Cred ca cel mai bine ar fi sa stergi (scoti afara pe desktop daca iti e teama) com.apple.systemuiserver.plist din ~/Library/Preferences/ si reboot.

A funcționat. Mulțumesc frumos. Am citit și pe forumul de la Apple de această soluție dar cei care aveau probleme, aproape asemănătoare, le experimentau după un update la 10.10.3. Ori, în cazul meu, acest update a fost făcut în 17 Aprilie. Eu am început să experimeentez astfel de erori abia de două zile, la cîteva săptămîni bune de la acel update.

Mulțumesc frumos pentru timpul acordat și peentru suport.

Sebastian

Semnătură 

‹‹ Mail      Partitionare eșuata Ajutor ››