sfat achizitie mac mini nou dual core sau second quad core
  [ Ignoră ]
Rank
Newbie
Din: Craiova
Macuser din: 08.05.15

Buna ziua,

Vreau sa achizitionez un mac mini pt programare in xcode: aplicatii pt mac, ipad si iphone.

Am gasit urmatoarele modele noi:
{
http://www.emag.ro/sistem-desktop-pc-mac-mini-cu-procesor-intelr-dual-coretm-i5-1-40ghz-haswelltm-4gb-500gb-intelr-hd-graphics-5000-os-x-mavericks-mgem2rc-a/pd/DD4FGBBBM/
http://www.emag.ro/sistem-desktop-pc-mac-mini-cu-procesor-intelr-dual-coretm-i5-2-60ghz-haswelltm-8gb-1tb-intelr-iris-graphics-os-x-mavericks-mgen2z-a/pd/DFJ4GBBBM/
}
si urmatoarele second
{
http://www.craiovaforum.ro/sisteme-complete/apple-mac-mini-intel-i5-2-5-3-1-ghz-16gb-samsung-ssd-240gb-garanție-internationala-1617675.html
http://www.discountplanet.ro/apple/product//MD388LLA
}

Pt ce am eu nevoie adica de programare. merita sa achizitionez unul din modelele cele noi in defavoare celor second care par mai bune in specificatii?

Toate cele bune Aurelian,

Semnătură 

Acta non verba

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRank
Jr. Member
Din: Timisoara
Macuser din: 18.04.09

mie personal, mie cel de al 3lea mi se pare super ok. Are SSD.
peste câțiva ani, dacă vrei să îl vinzi, nu cred că vei pierde așa mult din preț la el.

Semnătură 

Mac mini early-2009:
C2D 2.0GHz, 8GB DDR3, NVIDIA GeForce 9400, NVidia MCP79 AHCI

am folosit, în conservare acum.. - iPhone4,  16 GB,                  non-jailbreak
am folosit, în conservare acum.. - iPad1,    64 GB, Wi-Fi only, non-jailbreak

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
Rank
Newbie

Am mai gasit si modelele astea
{
http://olx.ro/oferta/mac-mini-server-i7-quad-core-2ghz-4-gb-ddr3-1-tb-hdd-7200-rpm-ID2s8BB.html
http://olx.ro/oferta/mac-mini-server-procesor-i7-2-0-gb-6mb-on-chip-2-hdd-500gb-x-7200rpm-ID3cT0d.html#220a7fde4e
}

Par accesibile la pret.

Semnătură 

Acta non verba

[ Ignoră ]   [ # 3 ]
Rank
Newbie
adrianlazar.tm - 12 Mai 2015 05:40 AM

peste câțiva ani, dacă vrei să îl vinzi, nu cred că vei pierde așa mult din preț la el.

Multumesc pt raspuns. Nu imi prezinta prea multa incredere firma respectiva. Pare doar un intermediar si nu am nici o garantie ca produsul e nou. Pe de alta parte un produs luat din state nu are garantie valabila in europa.

Semnătură 

Acta non verba

[ Ignoră ]   [ # 4 ]
Rank
Newbie
Aurelianr - 12 Mai 2015 06:50 AM
adrianlazar.tm - 12 Mai 2015 05:40 AM

Multumesc pt raspuns. Nu imi prezinta prea multa incredere firma respectiva. Pare doar un intermediar si nu am nici o garantie ca produsul e nou. Pe de alta parte un produs luat din state nu are garantie valabila in europa.

Iarta ma am numarat gresit. Iau in calcul ceea ce mi ai zis.

Semnătură 

Acta non verba

[ Ignoră ]   [ # 5 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: The Colony, TX
Macuser din: 11.10.05

Toate mac-urile au garantie internationala valabila si in romania. Inclusiv Apple Care.
Daca ai serial number-ul, poti verifica varsta produsului pe site la Apple. Daca inca mai este in primul an de garantie, poti sa ii cumperi AppleCare de oriunde, il activezi cu serial number-ul de la mac si ai reparatii gratuite de la NouMax si iStyle inca doi ani.

Semnătură 

Apple:5x macmini (G4, 2007, 2009, 2010, 2012)
UNIX:IBM 7011-250/AIX 5.1, HP Jornada 680/JLime, HP 9000 F20/HP-UX 11.11
PC:PentiumD/Debian, HP t5300/Debian
Misc:Spectrum 48k, 8x Raspberry Pi, 2x CHIP

[ Ignoră ]   [ # 6 ]
Rank
Newbie
psergiu - 12 Mai 2015 05:01 PM

Toate mac-urile au garantie internationala valabila si in romania. Inclusiv Apple Care.
Daca ai serial number-ul, poti verifica varsta produsului pe site la Apple. Daca inca mai este in primul an de garantie, poti sa ii cumperi AppleCare de oriunde, il activezi cu serial number-ul de la mac si ai reparatii gratuite de la NouMax si iStyle inca doi ani.

Multumesc pt raspuns. Este in primul an de garantie. Dar daca a umblat in el mai e valabila garantia? Mi se pare ca ia schimbat hardul.
Am citit la noumax ca se pierde garantia daca se desface produsul.

Semnătură 

Acta non verba

[ Ignoră ]   [ # 7 ]
RankRankRank
Moderator
Din: Oltenita, Calarasi
Macuser din: 14.11.06

Atata vreme cat operatiunea a fost facuta cu atentie si fara graba, nu e motiv de impacientare. Eu cel putin nu am vazut Mac pana acum sa crape de prost ce e el, ci doar din vina utilizatorului. Si ma refer la partea hardware. In momentul in care scriu randurile astea, tocmai ce ii schimb sotiei iMac-ul. L-am desfacut cu manuta mea de cand era inca in garantie. Nu as da bani pe o curatare de praf la o firma cand pot face eu asta. Sunt cateva sigilii inauntrul aparatului si daca vrei sa mai ai garantie, nu te atingi de ele.

Semnătură 

27” iMac 3,1GHz Intel Core i5
MacPRO OctaCore 2,8 GHz
PowerMac G5 Dual Core 2,3GHz, PowerMac G3 400MHz, PowerMac QuickSilver Dual G4 800MHz, iMac G3 400MHz Ruby & Indigo PowerMac MDD Dual G4 1,25GHz
Macintosh Classic II, Quadra 610
Pad 2 White 32 GB 3G+WiFi
iPhone 7 32GB
XBox classic, XBox 360, PS4 slim, Nintendo Wii, Nintendo 64 Black & Pokemon Edition, Original Gameboy, DSi XL, GBC, GBA, PSP.

[ Ignoră ]   [ # 8 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Dublin, Ireland
Macuser din: 07.05.09
Aurelianr - 13 Mai 2015 06:34 AM

Multumesc pt raspuns. Este in primul an de garantie. Dar daca a umblat in el mai e valabila garantia? Mi se pare ca ia schimbat hardul.

Nu stiu cum sigileaza apple mac mini, dar mai toti producatorii sigileaza tot boxul, iar schimbarea hdd este o miscare intruziva wink.

Semnătură 

Navighez pe net deci exist smile

MBA ‘15 | iPad mini 4 & 10.5 Pro | iPhone 6 & 7 | Apple Watch IV | aptv 4K

[ Ignoră ]   [ # 9 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: The Colony, TX
Macuser din: 11.10.05

Mac mini nu are sigilii pe șuruburi.

Dacă HDD-ul este ne-original și crapă, nu va fi schimbat în garanție. Restul pieselor originale sunt acoperite de garanție dacă nu sunt stricăciuni vizibil produse de către utilizator. Service-urile autorizate primesc bani de la Apple pentru reparațiile în garanție și Apple Care așa că dacă ești om de înțeles, se rezolvă totul.

Semnătură 

Apple:5x macmini (G4, 2007, 2009, 2010, 2012)
UNIX:IBM 7011-250/AIX 5.1, HP Jornada 680/JLime, HP 9000 F20/HP-UX 11.11
PC:PentiumD/Debian, HP t5300/Debian
Misc:Spectrum 48k, 8x Raspberry Pi, 2x CHIP

[ Ignoră ]   [ # 10 ]
Rank
Newbie
Cristian Ceobanu - 15 Mai 2015 11:30 AM
Aurelianr - 13 Mai 2015 06:34 AM

Nu stiu cum sigileaza apple mac mini, dar mai toti producatorii sigileaza tot boxul, iar schimbarea hdd este o miscare intruziva wink.

Multumesc pt raspuns.

Semnătură 

Acta non verba