Un prieten, stiindu-ma mare pasionat de Mac si muzica de calitate, m-a rugat sa-l ajut cu o solutie tehnica pentru a putea asculta si el posturi radio la o calitate peste FM.
Singurele solutii pe care le stiu sunt DAB-ul (ceva posturi bunicele in Bucuresti) si posturile care emit online pe web (128 sau chiar 192 Kbps).
1. Solutia cea mai simpla este clar DAB-ul, dar numarul de posturi este foarte mic.
2. A doua varianta, radio online, numarul de posturi este imens, nu mai esti legat geografic de locatia auditiei dar apar anumite complicatii.
De exemplu, in cazul unui tuner radio Grace Digital (https://gracedigital.com/shop/tuner/), nu-mi este clar cum scrii adresa web a postului pe care vrei sa-l asculti. Pe Mac e simplu, dar cum se face la acest tuner?
Din pacate, serviciile pe care le stie tunerul (Pandora, Live365 si SiriusXM ) nu ofera lista posturilor radio (cica ar fi un total de peste 50.000, dar lista nu apare nicaieri). Pe de alta parte, cine-mi confirma ca un anumit post (Smart FM Bucuresti, de exemplu) este pe lista.
Are cineva experienta cu astfel de device=uri?
3. Inca o varianta pe care as fi dispus s-o testez: un server Mac OSX, pus pe un Mac Mini care sa faca streaming pentru 10-12 posturi radio. Streamul poate fi apoi captat de tuner. Pare fezabil? Dati-mi peste mana daca m-a luat valul.