Vă împărtășesc aicea ce am mai descoperit eu modificând site-ul.
- Expression Engine pemite sa faci “embeding” la o bucată de HTML & cod EE în alte pagini. Așa am pus “bara” de sus cu link-urile și cea de jos cu imensiteatea de statistici (pe STIRI si DESPRE). Puteți să vă uitați în surse să le vedeți deoarece am pus comentarii acolo. Excepție o face modulul de forum care nu știe de embeding așa că acolo trebuie scris totul încă o dată.
- Adresele cu /index.php/bla_bla/ sunt interne ale Expression Engine si cam așa trebuie să ramână (chiar dacă sunt urâte)
- Autentificarea este globală, nu doar în forum așa că gândiți toate paginile cu varianta “enter user and password” si cu omul login-at.
- Uitați-va la tag-urile de CSS folosite în Forum, Galerie & Wiki deoarece sunt cam greu de schimbat dacă vreți să le dați alt nume.
- Ideea mea ... verificați design-ul și de pe calculatoare mai vechi. Mai intra lumea și de pe iMac-uri la 233 Mhz cu 10.3/Safari 1.5 sau cu 10.2/IE 5.3 ...
pe mainpage, http://www.macuser.ro, nu apare userul care este logat (in dreapta, acolo unde apare Members: Your Account | Logout | Member List ) așa cum apărea înainte (...) și data e 6 Martie ?!
probabil că o ia de undeva de pe un server ?
ar mai fi o chestie (temporară, cred) - se modifică fontul textului de sus STIRI|FORUM|WIKI|GALERIE|DESPRE odată cu trecerea prin categoriile alea. adică apare un corp de literă cu serife
mai trebuie să bag un tag care să zică numele user-ului. Incerc să îl găsesc.
Fonturile se modifică deoarece paginile de FORUM, WIKI & GALLERY încarcă un css mare & frumos și cele de STIRI și DESPRE sunt scrise de la zero de mine în HTML chior, fără css.
Avem logo
Webdesignerii doritori să se apuce de layout-ul site-ului care doresc logo-ul în format vectorial pentru “a se juca” cu el să contacteze Administratorii printr-o metodă sau alta și îl vor primi.
Eu n-am nici cea mai vaga idee de CSS / HTML, dar in schimb ma descurc cu PS-ul binisor. Degeaba ma uit eu in sursa Expression Engine daca nu inteleg o iota din ce se intampla acolo.
Am deja o varianta de layout terminata in proportie de 70% si sper sa o dau gata in maxim 2 zile. Exista posibilitatea ca in cazul in care desi varianta mea sa se afle printre finaliste sa nu poata fi implementata din cauza ca nu se potriveste cu scheletul Expression Engine ?
Si o alta buba: nu am de gand sa folosesc noul logo in layout-ul meu pentru ca nu au nimic in comun. Este o problema ?
Mai citiți o dată regulamentul de concurs - mai ales linia cu - Să integreze logo-ul Macuser.ro ce va fi anunțat după data de 4 martie.
Alte întrebări ?
Eu propun sa se realizeze layout-urile doar grafic sau, daca omu se pricepe, in html si css si apoi, dupa vot, sa se transforme in tema de EE. Daca nu se descurca nimeni cu EE bine ma ofer sa ma ocup eu (n-am experienta cu EE dar am cu alte CMS-uri si nu cred ca mi-ar pune probleme).
Graft, din ce ma uit pe site avem asa:
- header-ul ce contine si meniul, care header va fi si in forum… cum era si pana acum
- footer ce va fi integrat si in forum
- un sidebar ce va contine blocuri ce au un titlu (unele) si continut fiecare
- zona de continut:
- prima pagina e blog style, cu o lista de stiri
- wiki, pagina cu titlu, continut, lista de actiuni
- galerie care pare un tabel cu diversele sectiuni ale galeriei
- despre, care e pagina normala
Multe orgolii ranite de la un simplu logo…
Inainte de a critica munca altora, noi cei care am stat pe margine,
v-as propune un poll despre oportunitatea site, wiki, galerie…
Sint acestea necesare, atunci cind proportia scriitori/cititori
pe forum este asa cum este? Are sens sa lucrati design de site,
daca nu acceptati logo-ul ales? Are sens sa faceti wiki daca nu scrie
nimeni nimic in el? nu sint deloc circotas, dar sint impotriva muncii in zadar,
si a reactiilor de dupa.
Acest forum nu a fost niciodata o competitie pentru posturi, si nici nu va fi.
Dar e interesant de vazut cine si citi muncesc pe forum,
(nu blamez pe nimeni, si nu ridic in slavi pe nimeni):
5 useri de pe forum, au in total 33% din posturi.
11 useri de pe forum, 1%, au in total 50% din posturi.
26 useri de pe forum au in total 66% din posturi.
124 de useri de pe forum, au in total 90% din posturi.
Ramine ca fiecare din noi sa ne gasim locul aici,
sa vedem ce asteptam de la MacUser, si ce ii dam in schimb.
S-a cerut in repetate randuri o pagina de start pentru sit, un Wiki, unde sa incercam sa coagulam multele cunostinte pe care le au forumistii, o metoda de pus la dispozitia tuturor a fotografiilor.
Eu zic sa ne tinem de treaba si o sa vedem cum merge. Daca o fi ceva de schimbat - se va schimba.
Plus ca, de foarte multe ori, sunt mai multi cei care viziteaza forumul nefiind inscrisi, decat membri. O majoritate tacuta.
Daca o luam pe rand:
Stiri - cand a fost a avut succes si comentariile de acolo erau mai grupate decat cele de pe forum
Wiki - e permanent cerut. Cine are timp o sa editeze, eu unul vrea sa scriu cat mai mult acolo si cat mai putin pe forum. Sper ca si utilizatorii tacuti sa fie mai stimulati sa scrie intr-un mediu mai riguros, mai putin lovit de flame-uri si comentarii offtopic.
Galerie - dupa fiecare intalnire, pozele sunt pe cate un ftp la care mai putin au acces, sau e chin cu uploadul in forum.
Despre - no comment.
Mi se par relevante categoriile. Cat despre prima pagina si stirile din ea, numai eu si cu Tudor stim cate articole scriam… eu cel putin o sa ma reapuc de treaba daca mi se da liber.
Arata oribil logo-ul asta.. are you for real? Asta va fi logo-ul macuser.ro?
Fratilor, stiu ce o sa ziceti, ca nu am respect pentru autor, etc. insa EU nu il cunosc pe autor si putin ma intereseaza ce crede despre mine, pur si simplu sunt obiectiv. E JENANT LOGO-ul.
PS: Numai ce am intrebat 7 graficieni si un art-director (in firma unde lucrez) ce cred de logo, dintr-o privire. TOTI mi-au raspuns ca nu le place, unii chiar ca e suparator pt un site ce promoveaza bunul gust si cultura Apple in general.