Vis sau realitate?
  [ Ignoră ]
RankRankRank
Member
Din: Bacau/Iasi
Macuser din: 05.02.13

Lucrez mult cu grupuri mari de persoane a caror prezenta trebuie sa o contabilizez dupa fiecare intalnire, tocmai de aceea pt a nu mai pierde 10 minute pe facut prezente m-am apucat sa visez/sa ma intreb cu privire la urmatorul lucru:

Stiu ca, cu noul Photos, chipurile sunt recunoscute ceva mai usor…daca, in prealabil, numele le-au fost inregistrate in aplicatie.

Intrebarea mea este urmatoarea: exista vreo aplicati/alta posibilitate ca eu sa fac o poza sau mai multe grupului cu un iPhone de exemplu, iar o aplicatie sa imi transfere/exporte numele chipurilor recunoscute intr-o lista (word, pages), eventual sortate dupa anumite criterii?

Ori e doar un vis? Personal as plati pt o astfel de aplicatie.

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: București
Macuser din: 23.03.09

OpenCV.org

Un ghid de instalare:
http://blogs.wcode.org/2014/10/howto-install-build-and-use-opencv-macosx-10-10/

Un exemplu de cod care face ce vrei tu - numără fețele dintr-o poză - presupunând că toate persoanele din grup au fața vizibilă - trebuie să faci poza cu “Păsărica!”:
http://answers.opencv.org/question/2702/simply-count-number-of-faces/ (codul este pentru o versiune mai veche, posibil să necesite adaptări)

Ca idee despre ce poate OpenCV, caută opencv pe youtube.

Semnătură 

Mac Mini Intel MGEN2LL/A, MC815LL/A - Sierra, MC239LL/A - ESXI 5.5, MB138LL/A Lion
Power Mac G4 M8787LL/A OpenBSD/macppc
Power Mac G5 Leopard
AppleTV2, iPhone 6+/64, iPhone 4, iPhone 2G

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

Cu iPhoto / Aperture, te poate ajuta codul Automator - citește cu atenție toate comentariile:
http://hints.macworld.com/article.php?story=20090302060210294

Cu săpături/adaptări probabil merge și pe Photos.

Semnătură 

Mac Mini Intel MGEN2LL/A, MC815LL/A - Sierra, MC239LL/A - ESXI 5.5, MB138LL/A Lion
Power Mac G5 Leopard

[ Ignoră ]   [ # 3 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Cluj-Napoca
Macuser din: 26.01.06

Nu cred ca o sa-ti gaseasca nimeni numele persoanelor, daca iphoto le gaseste este pentru ca fata e destul de mare in poza. Daca tu-i dai 100 de puncte mici… Mai bine plimbi o foaie sa se treaca singuri. Sau, ca idee de aplicatie, un fel de check-in, dar trebuie sa aibe toti smartfon

Semnătură 

Mcintoshing…

[ Ignoră ]   [ # 4 ]
RankRankRank
Member

Inteleg, deci ramane la stadiul de vis, desi cred ca ar fi destul de interesant sa existe asa ceva, dar, poate mai bine nu. Le mai vine vreo ideea baietilor cu ochi albastri sa ne identifice prin multimi si manifestatii….

[ Ignoră ]   [ # 5 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

Tu cum crezi că funcționează căutarea “most wanted” pe miile de camere din Londra de exemplu ?
Performanța de recunoaștere a unei fețe s-ar putea să fie mai bună decât îți vine a crede, dar nu vei putea niciodată să-l pui pe Dorel absent doar pentru că algoritmul nu l-a recunoscut în poză.
A, dacă pui o cameră la intrarea în incinta întreprinderii, care să bată frumușel pe fața omului de la înălțimea ochilor, relativ de aproape, îi culegi rând pe rând, vorbim de altă rată de succes.
Și apoi ai mai avea nevoie de acordul protagoniștilor îmi închipui.

Semnătură 

Power Mac G5 Leopard

[ Ignoră ]   [ # 6 ]
RankRankRank
Member

De acord nu este problema pt ca este si in avantajul lor. Dar acum ca mi s-a explicat am inteles si eu ma bine cum stau lucrurile. Multumesc frumos!