Upgrade sau nou?
  [ Ignoră ]
RankRankRank
Member
Din: Bacau/Iasi
Macuser din: 05.02.13

Salutare, am un iMac late 2012 (i5, hdd 1TB 8 GB Ram); cand l-am achizitionat de nou am fost fascinat de vitea de lucru, dar acum parca as vrea ceva mai mult.
Intrebarea mea este: pt a avea viteza mai buna de lucru la un pret cat mai mic ce recomandati: instalare SSD si ceva Ram in plus sau, pur si simplu, un model mai nou. Cum ar fi mai rentabil?
Mac-ul arata si acum ca nou, deci nu tin sa il schimb daca pot rezolva cu un upgrade. Multumesc.

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRankRank
Member
Din: Cluj Napoca - Bucuresti
Macuser din: 30.07.10

Pai depinde ce lucrezi, un SSD da il va face mai rapid, daca ai nevoie de render 3D ai nevoie de un procesor si o placa video mai buna, si asta duce la schimbarea calculatorului.

Semnătură 

CustoMac Pro - 27” | i7 4,4 Ghz | 16 GB RAM | GTX 970 4GB | 120 SSD + 6 TB HDD
iPhone 7 32GB
Apple Watch Series 1

Prin colectie:
iBook G4 - 12” | iBook G3 - 12” | Powerbook G3 - 12” | iPod Classic 5th Gen

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
RankRank
Jr. Member
Din: 
Macuser din: 16.11.12

baga-i SSD si se va simti ca un alt computer!

[ Ignoră ]   [ # 3 ]
RankRankRank
Member

Un SSD de capacitate cat mai mare care sa fie 100% compatibil si ok calitate/pret imi recomanda cineva? Am citit pe un alt topic ca cele de la Intel, de exemplu, ar avea ceva probleme in ceea ce priveste compatibilitatea. Upgrade de RAM nu ar fi necesar? Mac-ul il folosesc pt browsing, capturi video, rar photoshop si alte lucruri care nu necesita numaidecat foarte multe resurse, dar cand sunt deschise mai multe concomitent se cam simte. Multumesc!

[ Ignoră ]   [ # 4 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: București
Macuser din: 23.03.09

Nu ai zis dacă iMac-ul este de 21,5” sau 27”. La cel de 21,5” nu ai acces la memorii decât dacă-l desfaci, așa că dacă tot îl desfaci pentru SSD poate ar fi o ocazie bună să-i pui și 16 GB Ram.
Dacă este cel de 27” nu-i nici o grabă cu Ram-ul, 8GB sunt bunuți, SSD-ul va face o diferență vizibilă.

Recomandări SSD .. în funcție de buget .. de la Samsung 850 Pro în jos ..
Eu personal mă împac bine cu Crucial, chiar și MX100.

Semnătură 

Mac Mini Intel MGEN2LL/A, MC815LL/A - Sierra, MC239LL/A - ESXI 5.5, MB138LL/A Lion
Power Mac G4 M8787LL/A OpenBSD/macppc
Power Mac G5 Leopard
AppleTV2, iPhone 6+/64, iPhone 4, iPhone 2G

[ Ignoră ]   [ # 5 ]
RankRankRank
Member

Am uitat sa precizez: este de 21,5. Am vizionat tot felul de tutoriale despre instalare SSD, are sens sa ma complic, mai ales ca nu am facut asta niciodata? La noumax am intrebat si mi s-a zis ca ma costa 84 EURO doar manopera. Este dificil de instalat, tinand cont ca tot aici pe forum un coleg mi-a zis ca daca nu sunt atent s-ar putea sa am probleme mai tarziu cu niste senzori, cooler…etc.

[ Ignoră ]   [ # 6 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

Ținând cont de complexitatea operației prețul manoperei la Noumax nu mi se pare deloc exagerat, și ai garanția unei lucrări de calitate.
Vezi ce recomandă și ei pentru SSD, memorii probabil îți vor recomanda Apple Certified.
Grijă mare cu pianul pe scări, la transport.

Semnătură 

Mac Mini Intel MGEN2LL/A, MC815LL/A - Sierra, MC239LL/A - ESXI 5.5, MB138LL/A Lion
Power Mac G5 Leopard

[ Ignoră ]   [ # 7 ]
RankRankRank
Member

Am primit raspunsul de la noumax si arata cam asa:

Preturi:
1. Upgrade RAM (inlocuire RAM) up to 16 Gb = 890 RON
2. SSD 500 Gb (inlocuieste HDD-ul) = 1156 RON
3. Manopera+ Kit Display = 396 RON
4. Backup date (optional) = 413 RON
5. Preluare HDD inlocuit (optional) = -425 RON
Total: 890+1156+396+413-425= 2430 RON

O parere?

[ Ignoră ]   [ # 8 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

Sau 2000 lei dacă-ți faci tu un time machine backup în care să ai mare încredere, în ipoteza că ai pe ce. Să ai pregătit stick-ul de Yosemite când vine Mac-ul din service.
La instalare alegi direct “restore from a time machine backup”.
Lăudabilă opțiunea de a-ți prelua discul vechi, nu știu care service de PC-uri ar face asta. A, și cei 8GB ram vechi smile .

Mno, până la urmă totul depinde dacă ai sau nu banii ăștia de băgat în el și ce alte priorități mai ai.
Față de opțiunea de a lua unul nou parcă merită, aș zice.

Semnătură 

Power Mac G5 Leopard

[ Ignoră ]   [ # 9 ]
RankRankRank
Member

Pai de asta am intrebat, daca merita sa bag banii sau sa trec la unul nou. Pana la urma, o sa fac un efort daca stiu ca merita. De backup nu e problema pt ca se va ocupa Tima Capsule de asta.

[ Ignoră ]   [ # 10 ]
RankRankRank
Member
Din: Wonderland
Macuser din: 20.05.09

incepe cu SSD

Semnătură 

Macbook Pro 15” Late 2008, OS 10.8.4
iPad 4 32Gb cellular, White
iPad mini retina 32gb cellular, White
iPod Touch 3G, 64 Gb

[ Ignoră ]   [ # 11 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

Dacă tu câștigi o mie de euro pe lună sau mai mult cu Mac-ul, atunci merită să-ți iei în clipa asta un Mac Pro cu două monitoare Thunderbold Display, vezi că au opțiune de leasing la NouMax.

Dacă tu câștigi două-trei-patru sute de euro lunar cu Mac-ul, atunci aș zice că merită upgradat iMac existent, cu maximul a ce-l poți upgrada, adică SSD și memorie, plătind o singură dată manopera unei operații de desfacere relativ delicată și complicată.

Tot ești în dubii dacă merită upgradat iMac-ul actual ? Atunci probabil n-ai nevoie de acel upgrade, deci nu merită.

Treaba asta cu merită e foarte relativă la tine și ce faci tu cu Mac-ul.

Tu vrei să întrebi pe forum așa din punct de vedere “tehnic” dacă upgrade-ul iMac-ului existent “merită”.
Da, merită la orice oră din zi și din noapte să-i pui un SSD, asigură performanță pentru destui ani.
Mac Mini 2007 merge și acum decent cu Lion, 4(3 utilizabili)GB Ram și un SSD de acum ceva ani.

Trebuie să mănânci mămăligă două luni ca să rupi banii de upgrade ? Se mișcă greu StarCraft ? Nu merită.

Semnătură 

Power Mac G5 Leopard

[ Ignoră ]   [ # 12 ]
RankRankRank
Member

Ok, mercy de lamuriri. Cat priveste mamaliga…as manca-o cu placere si cu 10.000 EURO castigati pe luna cu Mac-ul. Iar de Starcraft….mi-a cam trecut timpul pt asa ceva.