HDD extern WD nu mai apare in Finder
  [ Ignoră ]
Rank
Newbie
Din: Bucuresti
Macuser din: 04.08.10

Salutare

Am un HDD portabil WD My Passport de 500 gb care, dintr-o dată, nu imi mai apare in Finder. Am incercat si la un prieten care are tot un MacBook, precum şi pe Windows, dar aceeaşi problema.
Menţionez ca în Disk Utility apare; i-am dat repair, dar tot nimic.

Exista vreun program (gratis de preferinta) sau vreo alta soluţie sa recuperez ce aveam pe el.

Multumesc,

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRankRank
Member
Din: Cluj
Macuser din: 18.01.09

In Disk Utility apar si volumele, sau numai discul?

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
Rank
Newbie

Apare si partitia.

Verifying volume “disk2s2”Verifying file system.Checking Journaled HFS Plus volume.The volume   could not be verified completely.File system check exit code is 8.Error: This disk needs to be repaired. Click Repair Disk.
Verify and Repair volume “disk2s2”Repairing file system.Checking Journaled HFS Plus volume.The volume   could not be verified completely.File system check exit code is 8.Updating boot support partitions for the volume as required.Error: Disk Utility can’t repair this disk. Back up as many of your files as possible, reformat the disk, and restore your backed-up files.

Asta imi apare dupa ce ii dau repair. As face back up dar nu pot pentru ca Finder nu il vede.

[ Ignoră ]   [ # 3 ]
RankRankRank
Member

Vezi daca poti da Mount la partitie. Sau vezi daca mai ai un user pe System. Daca nu, mai fa un user si logheaza-te acolo.

[ Ignoră ]   [ # 4 ]
Rank
Newbie

Tocmai am facut ce mi-ai zis si tot nu il vede. Ce am uitat sa precizez e ca daca dau restart cu hard-ul conectat nu intra in sistemul de operare. Ramane un ecran alb pana il scot din usb.

[ Ignoră ]   [ # 5 ]
RankRankRank
Member

Ce sistem ai? Ai la indemina InstallDisk, sau ai un Linux live?

[ Ignoră ]   [ # 6 ]
Rank
Newbie

Sistemul de operare e Yosemite. Nu am install disk si nici Linux live si nici nu prea stiu ce fac astea:)
Acum incerc cu un program disk drill sa vad daca iese ceva.
Revin imediat cu update.

[ Ignoră ]   [ # 7 ]
RankRankRank
Member
teabee - 19 Mai 2015 03:55 PM

Sistemul de operare e Yosemite. Nu am install disk si nici Linux live si nici nu prea stiu ce fac astea:)
Acum incerc cu un program disk drill sa vad daca iese ceva.
Revin imediat cu update.

Mai stai putin cu burghiul!
Schimba cablul sau baga HDD-ul intrun alt case, vezi asa!

[ Ignoră ]   [ # 8 ]
Rank
Newbie

Ok. Am sa incerc si asa.
Multumesc.

[ Ignoră ]   [ # 9 ]
Rank
Newbie
Din: 
Macuser din: 24.04.13

Salut,
Am întâmpinat și eu această problemă tot la WD My Passport de 500GB.
Situația am rezolvat-o folosind „Acțiune(roata dințată)”-> „Aranjează după...”. Tot timpul îmi arăta că sortează după nimic și nu îmi afișa nimic, și trebuia să fac de fiecare dat acest lucru.