Buna,
In primul rand…sunt incepatoare intre ale mac-ului. ma descurc cat de cat pe calculatoare, nu grozav.
Am un macbook air 13, os 10.7.x;procesor 1,7 ghz i5, 4gb ddr3. il am din dec 2014.
Nu se mai conecteaza la wifi. Internet am. Am verificat cu alte device-uri. si imi apare ca e conectat la retea.
S-au intamplat urmatoarele:
de pe net mi s-a deschis o fila noua si mi-a zis ca am un troian si ca trebuie sa scanez si sa il sterg pentru a nu imi afecta sistemul. mesajul parea de la apple. am gasit undeva mai ascuns pe pagina aia ca e de fapt mackeeper. am inchis fila.
urmatoarea zi mergea in reluare uneori.
apoi nu s-a mai conectat la net(dupa doua zile de mers greu).
dupa imi apare un mesaj ca mac a transmis la apple un raport…nu m-am uitat pe raport.
apoi a mers ok. cateva ore. urmatoarea zi imi zice iar de raportul ala. data asta m-am uitat pe el si imi zicea ceva de genul ca a avut 8 crash-uri de la ultimul raport.
dupa nu s-a mai conectat la net deloc.
dupa ce mi-a trimis primul raport am cautat informatii si am instalat clamxav. am scanat si imi zice ca nu a gasit nimic. am facut scanare pe mbp documente desktop descarcari tot.
am mai facut un diagnostic retea din pref sistem/retea/diagnostic/.... a zis ca configuratia pare sa functioneze ok.
e posibil sa fie totusi vorba de un virus, chiar daca clamxav a zis ca nu?
ce ar trebui sa fac acu?
nu i-am facut backup la mac (stiu, moron… de acu fac, clar!)
Help, please!