1 din 2
1
Imac late 2013 , 27inch, i7 - dual HDD ?
  [ Ignoră ]
Rank
Newbie
Din: 
Macuser din: 21.05.15

Salut, am un imac late 2013 , 27” i7 si din cate am studiat, se poate face dual HDD. A reusit cineva pana acum ? Vreau sa il las cu HDD ul lui clasic , si vreau sa mai adaug un ssd in portul pcie al acestuia. Imacurile echipate din fabrica au viteze de peste 700 MB/sec , asta inseamna, dupa mintea mea, ca vin echipate cu SSD in acel slot ( slotul de sata fiind limitat la 650mb/s ).

Sunt foarte curios daca a reusit cineva.

O zi buna,
Aurelian

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRank
Jr. Member
Din: 
Macuser din: 16.11.12

Din ce-am inteles de la iFixiT ai nevoie de SSD PCIE luat de pe un computer MAC . Au nush ce firmware bagat si nu merge sa bagi orice ssd pe PCIE. Ai putea totusi sa-ti bagi un SSD extern prin adaptor special pe USB 3.0, sau sa bagi hdd-ul pe adaptorul acesta si ssd-ul inautru. Eu am asa pe Mac Mini, SSD pe usb prin adaptor special. Prind 350-400 MB pe read. 15-17 sec boot time. Pretty sweet.

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
Rank
Newbie
Din: 

Mda, probabil au protectie si daca bagi alt ssd nu isi face trim . Mersi. Poate totusi gasesc pe cineva de a facut treaba asta, sa nu dau banii degeaba pe el smile

[ Ignoră ]   [ # 3 ]
RankRankRank
Member
Din: București
Macuser din: 21.04.12

Problema trim-ului e rezolvabila cu TrimEnabler.
Solutia asta te coafeaza? http://eshop.macsales.com/shop/SSD/PCIe/OWC/Mercury-Accelsior/RAID
Pretul e cam piperat, dar iti ofera in plus 2 porturi eSATA externe pe care poti iesi catre un RAID extern la 600 mb/s!

[ Ignoră ]   [ # 4 ]
Rank
Newbie
Din: 
D_A_N - 21 Mai 2015 05:39 PM

Problema trim-ului e rezolvabila cu TrimEnabler.
Solutia asta te coafeaza? http://eshop.macsales.com/shop/SSD/PCIe/OWC/Mercury-Accelsior/RAID
Pretul e cam piperat, dar iti ofera in plus 2 porturi eSATA externe pe care poti iesi catre un RAID extern la 600 mb/s!

Salut, nu renteaza, e scump asa… mi-am facut eu 595 read/write pe USB3, 3hdd uri in raid ( in video sunt doar 2 dar mi-am mai luat unul dupa - http://tzindustries.ro/category/lacie-project/ ) ...
Daca nu gasesc o solutie interna cumpar un lacie 5big, ca il am si la urmatorul imac

Mersi

[ Ignoră ]   [ # 5 ]
Rank
Newbie
Din: 

Dar am uitat sa iti multumesc, nu stiam the trimenabler ala… ms mult!

[ Ignoră ]   [ # 6 ]
Rank
Newbie
Din: 
Macuser din: 10.12.13

exista ssd-uri apple pentru modelul tau! eu am instalat unul..
Este mai greu de desfacut, insa merita!!

[ Ignoră ]   [ # 7 ]
Rank
Newbie
Din: 
pitonu - 22 Mai 2015 07:06 AM

exista ssd-uri apple pentru modelul tau! eu am instalat unul..
Este mai greu de desfacut, insa merita!!

ahhh, super, mersi mult!!! Sa imi dai si mie te rog un link de unde l-ai cumparat. L-ai instalat tu ? am vazut filmele cum se desface, nu pare complicat, doar trebuie multa atentie ma gandesc. Multumesc mult.

[ Ignoră ]   [ # 8 ]
Rank
Newbie
Din: 

Cel mai bine este de pe ebay. Vezi in europa, ca sa nu platesi vama..
Daca esti din bucuresti te ajut!
Am o surubelnita speciala T9 pr ca are un surub de securitate ingropat si ar mai trebui benzile adezive ale ecranului schimbate (ebay 15$)

[ Ignoră ]   [ # 9 ]
RankRankRank
Member
Din: San Enrique
Macuser din: 14.12.07

Salut, probabil ca este un bun exercitiu pentru tine sa desfaci iMac-ul si sa pui SSD-ul la interior insa eu la munca folosesc ca drive principal un SSD in carcasa externa pe USB3 iar performantele nu justifica deschiderea mac-ului si instalarea discului la interior, cel putin pentru mine. Atasez si doua imagini, una cu un test in BlackMagic disk test care e “self-explanatory”.

[ Ignoră ]   [ # 10 ]
Rank
Newbie
Din: 
floriano - 22 Mai 2015 08:12 AM

Salut, probabil ca este un bun exercitiu pentru tine sa desfaci iMac-ul si sa pui SSD-ul la interior insa eu la munca folosesc ca drive principal un SSD in carcasa externa pe USB3 iar performantele nu justifica deschiderea mac-ului si instalarea discului la interior, cel putin pentru mine. Atasez si doua imagini, una cu un test in BlackMagic disk test care e “self-explanatory”.

Salut, 400 MB / usb3 este foarte mult , poti sa imi dai modelul carcasei ? Am si eu un SSD intel cumparat recent, as putea sa fac o incercare. Mersi.

[ Ignoră ]   [ # 11 ]
Rank
Newbie
Din: 

Daca iti tii sistemul de operare pe ssd, eu consider ca e musai sa fie intern..
In plus, cred ca este evidenta diferenta pci-e/usb3.0
Hardul clasic e bun pt stocat.
Nu mai zic ca modelul de 256gb samsung este net superior aluia 128 sandisk, rebranduite de apple.
Si mai scapi si de “mate”.
Evident ca este o bataie de cap operatiunea, dar se face!

[ Ignoră ]   [ # 12 ]
RankRankRank
Member

Asta e carcasa pe care o folosesc: http://www.startech.com/HDD/Enclosures/USB-3-SATA-USM-SSD-HDD-Enclosure~S2510U33USM

aurelian83 - 22 Mai 2015 08:17 AM
floriano - 22 Mai 2015 08:12 AM

Salut, 400 MB / usb3 este foarte mult , poti sa imi dai modelul carcasei ? Am si eu un SSD intel cumparat recent, as putea sa fac o incercare. Mersi.

[ Ignoră ]   [ # 13 ]
Rank
Newbie
Din: 
pitonu - 22 Mai 2015 08:27 AM

Daca iti tii sistemul de operare pe ssd, eu consider ca e musai sa fie intern..
In plus, cred ca este evidenta diferenta pci-e/usb3.0
Hardul clasic e bun pt stocat.
Nu mai zic ca modelul de 256gb samsung este net superior aluia 128 sandisk, rebranduite de apple.
Si mai scapi si de “mate”.
Evident ca este o bataie de cap operatiunea, dar se face!

Multumesc floriano ! ... acum ... ca sa fiu neserios , eu va mai intreb… daca e sa cumpar http://eshop.macsales.com/item/Other World Computing/SSDA12R960/?utm_source=google&utm_medium=shoppingengine&utm_campaign=googlebase&gclid=COvyt6q41cUCFQgcwwodxwYAYw (ssd 1tb ) pentru portul de PCIe , si pun un SSD de 1TB pe Sata, oare merg in RAID 0 ? cu trim activat si tot ce trebuie ?

[ Ignoră ]   [ # 14 ]
Rank
Newbie
Din: 

Nu merge link ul ... oricum ... intrebarea ar fi daca putem pune in raid un SSD sata si unul PCIe .., aceeasi marime dar viteze diferite ... dar e posibil sa se reduca viteza raidului la viteza maxima a celui mai lent ( sata in acest caz) si nu am facut nimic :(

[ Ignoră ]   [ # 15 ]
RankRankRank
Member

Merge link-ul daca il pui in forma aceasta. Cat despre noua ta intrebare, n-am informatii la dispozitie sa iti raspund.. N-am facut vreun raid pana acum cu atat mai mult in configuratia propusa de tine.

[ Modificat: 22 Mai 2015 04:48 PM de altero ]

1 din 2
1

‹‹ Upgrade sau nou?      i mac placa video ››