Salutari tuturor, imi expun si eu problema aici in speranta ca cineva imi va putea da vreun sfat care sa ma ajute. Un coleg de servici mi-a dat un iPhone 5 dupa ce el a facut upgrade la 6 iar iPhone-ul respectiv a venit cu o sumedenie de probleme pe care am sperat sa le rezolv schimband ce era de schimbat. Prin urmare, problemele cunoscute ale lui erau: ecranul spart, butonul de power/stand-by stricat, semnal wi-fi intermitent, baterie care se inchidea subit la procentaje in jur de 40%. Pentru ca mi-a fost facut cadou am zis ca nu ar strica sa-mi exersez electronica pe el si am cumparat de pe iFixit un ecran nou, baterie noua, antena wi-fi si ribonn-ul pentru butonul de power/stand-by si butoanele audio. Le-am inlocuit pe toate cu succes, telefonul este perfect functional si chiar arata mai bine decat atunci cand l-am primit insa problema wi-fi nu s-a rezolvat, semn ca de vina este chip-ul wi-fi/bluetooth si nu antena cum am presupus eu. Stiu ca se gasesc de cumparat astfel de chip-uri la preturi oarecum rezonabile insa eu chiar nu as avea o statie de lipit ca sa pot face operatiunea asta pe langa toate riscurile pe care le implica o astfel de inlocuire. Iata de ce sunt in cautarea unei placi de baza functionale, neblocata in vreo retea, evident la un pret rezonabil daca se poate pentru a face un swap cu a mea si sa readuc telefonul asta la o stare de functionalitate de 100%. Placa poate sa fie cu doar 16Gb, atat am si acum si m-am obisnuit sa tin doar chestii esentiale pe telefon ca sa ma incadrez in spatiu, important este sa nu aiba alte vicii ascunse si sa vina de la o persoana serioasa.
Daca stiti pe cineva cu un iPhone 5 atat de stricat (in afara de placa de baza) incat nu merita sa mai fie reparat, astept vestile voastre.
Va multumesc anticipat, pe curand.