2 din 2
2
recomandare sistem ...
  [ Ignoră ]   [ # 16 ]
RankRankRank
Member
Din: Bucharest
Macuser din: 28.09.06
Cattus Thraex - 12 Martie 2007 03:29 PM
mscpro - 11 Martie 2007 09:25 PM

Ce sistem imi recomandati pentru editare video? Se merita sa iau un iMac cu Intel Core 2 Duo sau un Mac mini cu Intel Core Duo? Din pacate un MacPro iese momentan din discutie ...  confused

În general, un calculator mai performant este mai bun decît unul mai puțin performant! Zic adînc, nu? Tot în general, editarea video cere resurse, ca și DTP. Acuma depinde la ce nivel faci editarea și ce-i ceri calculatorului. Dacă nu urci cerințele prea sus, și cu macmini și cu imac vei avea performanțe similare, dacă ridici ștacheta, pe imac vei lucra mai rapid. Totul depinde de tine, faci un calcul nevoi/randament/preț și decizi. macminiu este, într-un fel, un semiportabil, se transportă ușor, e un soi de laptop, dar fără monitor și fără baterie.
Așadar și prin urmare: vei fi mulțumit și de mini și de imac, dacă nu ai pretenții mari, un macmini+monitor adecvat, altfel imac.

Dom profesor, imi pare rau sa zic, dar cam sunteti pe langa.
Cand comparati DTP-ul cu video, o dati de gard rau de tot.
Prima fraza ... va mirati si dvs de ea. E vre-un cocncurs cu numarul de posturi ?!!? Sau cresc boabele verzi sub nick-name ?!?!

Ce inseamna sa urci cerintele prea sus ?!!? Ca zau daca pricep.

Cand ai buget, evident iti cumperi sistemul cel mai bun, ca merita sa ai mereu rezerva de “cai putere sub capota.” Omul a zis clar de la inceput ca nu are bani de MacPro.

Inca o data, NU se simte mare diferenta in lucrul cu FCP, pe un mini comparativ cu un iMac. Cine vrea sa se convinga poate veni sa testeze ambele masini cu FCP la IRIS. Are la dispozitie si materiale captate HD.

[ Ignoră ]   [ # 17 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucharest, White Pond (= Balta Albă)
Macuser din: 11.10.05
Kata4 - 13 Martie 2007 02:24 AM
Cattus Thraex - 12 Martie 2007 03:29 PM
mscpro - 11 Martie 2007 09:25 PM

Ce sistem imi recomandati pentru editare video? Se merita sa iau un iMac cu Intel Core 2 Duo sau un Mac mini cu Intel Core Duo? Din pacate un MacPro iese momentan din discutie ...  confused

În general, un calculator mai performant este mai bun decît unul mai puțin performant! Zic adînc, nu? Tot în general, editarea video cere resurse, ca și DTP. Acuma depinde la ce nivel faci editarea și ce-i ceri calculatorului. Dacă nu urci cerințele prea sus, și cu macmini și cu imac vei avea performanțe similare, dacă ridici ștacheta, pe imac vei lucra mai rapid. Totul depinde de tine, faci un calcul nevoi/randament/preț și decizi. macminiu este, într-un fel, un semiportabil, se transportă ușor, e un soi de laptop, dar fără monitor și fără baterie.
Așadar și prin urmare: vei fi mulțumit și de mini și de imac, dacă nu ai pretenții mari, un macmini+monitor adecvat, altfel imac.

Dom profesor, imi pare rau sa zic, dar cam sunteti pe langa.
Cand comparati DTP-ul cu video, o dati de gard rau de tot.
Prima fraza ... va mirati si dvs de ea. E vre-un cocncurs cu numarul de posturi ?!!? Sau cresc boabele verzi sub nick-name ?!?!

Ce inseamna sa urci cerintele prea sus ?!!? Ca zau daca pricep.

Cand ai buget, evident iti cumperi sistemul cel mai bun, ca merita sa ai mereu rezerva de “cai putere sub capota.” Omul a zis clar de la inceput ca nu are bani de MacPro.

Inca o data, NU se simte mare diferenta in lucrul cu FCP, pe un mini comparativ cu un iMac. Cine vrea sa se convinga poate veni sa testeze ambele masini cu FCP la IRIS. Are la dispozitie si materiale captate HD.

Eu ți-am mai spus că trebuie să te cauți, în cazul de față să-ți cauți cei șapte ani de acasă, i-ai ratat la vremea lor.

Semnătură 

Cattus sum et thraece loquor
Pisica joacă rolul de tampon asupra efectelor patogene ale stresului. O pisica în casă înseamnă, deci, scăderea tensiunii arteriale, deci și a riscurilor unei boli cardiace. Mai multe pisici, tot mai multe…

[ Ignoră ]   [ # 18 ]
RankRankRank
Member

Nu intru in polemici de genul asta. Eu cred ca in multe situatii tu ai dat dovada de acea lipsa. In fine, ideea e ca daca nu te pricepi mai bine taci naibii din gura. In cazul de fata ... din degete.
Eu nu ma bag in domenii la care nu ma pricep, cum e cu .RO, DTP si ... limbi straine.

De cautat ... tu cred ca ar trebui sa te cauti .... adu-ti aminte ce scandal ai generat acum o luna si ceva.
By the way ... ziceai ca parasesti forumul. Te razgandishi !?!?

[ Modificat: 13 Martie 2007 02:45 AM de Kata4 ]

[ Ignoră ]   [ # 19 ]
RankRank
Jr. Member
Din: Mureș
Macuser din: 01.03.07

Va dau un exemplu: de ani de zile am folosit Adobe Premier cu un G4 de 400 MHz si cu numai 256 M Ram. Mergea bine. O data am testat ce se intimpla daca dublez Ram-ul. In principiu nu s-a intimplat nimic - singura diferenta era, ca parca efectele erau randate cam cu 10-15% mai repede. Cind am luat Powerbook-ul G4 de 867 MHz am facut o comparatie: proc-ul era de doua ori mai rapid, dar randarea efectelor nu s-a dublat, a crescut poate cu 20-25% ( un efect de blur de aceasi dimensiune dimensiune randat si pe unul si pe celalalt ). Precizez Premierul mergea fara probleme pe ambele G4. Eu cred ca la montajul unui material DV sau DVCam, sau orice alt material tercut prin aceste aparate - critic este viteza de comunicare cu hardul. Cu conditia ca sa aiba Ram suficient ca programul sa se miste stabil.

[ Ignoră ]   [ # 20 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Kata4 - 13 Martie 2007 02:42 AM

Nu intru in polemici de genul asta. Eu cred ca in multe situatii tu ai dat dovada de acea lipsa. In fine, ideea e ca daca nu te pricepi mai bine taci naibii din gura. In cazul de fata ... din degete.
Eu nu ma bag in domenii la care nu ma pricep, cum e cu .RO, DTP si ... limbi straine.

De cautat ... tu cred ca ar trebui sa te cauti .... adu-ti aminte ce scandal ai generat acum o luna si ceva.

I-am răspuns corect omului în căutare de o soluție, nicio soluție nu e perfectă, pînă la urmă el decide.
Nu e vorba de finețe aici, ci de cei șapte ani de acasă. Că nu interveii la chestiuni legate de .RO și alte cestiuni lingvistice este o chestiune personală și nu mă interesează. Probabil nu ai ce spune.
Nu am părăsit forum-ul, deocamdată, scriu doar mai puțin. Dacă lumea crede că trebuie să-l părăsesc sau e mai bine să-l părăsesc nu e nicio problemă, îl voi părăsi liniștit.
Eu nu am generat nicun scandal, alții l-au transformat în scandal, ca - de altfel - și aici.

Semnătură 

Pisica joacă rolul de tampon asupra efectelor patogene ale stresului. O pisica în casă înseamnă, deci, scăderea tensiunii arteriale, deci și a riscurilor unei boli cardiace. Mai multe pisici, tot mai multe…

[ Ignoră ]   [ # 21 ]
RankRankRank
Member

Adobe Premiere la vremea cand au aparut G4, era o aplicatie destul de batrana, care nu cerea resurse de procesare foarte mari. Pentru Standard Definition, in zilele noastre HDD-urile nu mai au probleme in a citi chiar si cateva stream-uri SD simultan. Vorbesc aici inclusiv despre “lenesele” HDD-uri din laptoape. La HD, lucrurile nu mai stau deloc la fel.

Va dau un exemplu. Un minut de video, SD, necompresat. Acelasi minut de video, dar format dintr-o suita de TGA-uri, evident tot necompresate. Se vehiculeaza aceste date de pe masina locala, apoi de pe o alta prin retea Gigabit. Practic, volumul de date este acelasi in unitatea de timp. Voi avea aceleasi performante in cele patru cazuri prezentate?

[ Ignoră ]   [ # 22 ]
RankRankRank
Member
Cattus Thraex - 13 Martie 2007 03:23 AM
Kata4 - 13 Martie 2007 02:42 AM

I-am răspuns corect omului în căutare de o soluție, nicio soluție nu e perfectă, pînă la urmă el decide.
Nu e vorba de finețe aici, ci de cei șapte ani de acasă. Că nu interveii la chestiuni legate de .RO și alte cestiuni lingvistice este o chestiune personală și nu mă interesează. Probabil nu ai ce spune.
Nu am părăsit forum-ul, deocamdată, scriu doar mai puțin. Dacă lumea crede că trebuie să-l părăsesc sau e mai bine să-l părăsesc nu e nicio problemă, îl voi părăsi liniștit.
Eu nu am generat nicun scandal, alții l-au transformat în scandal, ca - de altfel - și aici.

Te repeti ... prea multe “cestiuni” in aceeasi fraza ....hehehe

Nu consider ca trebuie sa parasesti forumul ci doar sa te mai calmezi. Aici nu este un scandal ci doar o discutie pe care tu ai aprins-o cand ti-am spus ca esti pe langa problema. Si chiar esti ... sincer. Nu te-am facut eu nici needucat si nici nebun asa cum ai afirmat tu despre propria-mi persoana.
Ziceai ca ai simtul umorului f dezvoltat, probabil cand este adresat oricui mai putin propriei persoane. Mai asculta si parerile altora .... dom professore !

[ Modificat: 13 Martie 2007 03:32 AM de Kata4 ]

[ Ignoră ]   [ # 23 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: The Colony, TX

Kata4 - continuă tot așa și cu toată părerea de rău îți iei un ban.
Vezi butonul ăla de PM - folosește-l cu încredere dacă ai nervi. Sau joacă un Quake ... dar te rog nu-ți mai vărsa fierea peste tot forumul smile

Semnătură 

Apple:5x macmini (G4, 2007, 2009, 2010, 2012)
UNIX:IBM 7011-250/AIX 5.1, HP Jornada 680/JLime, HP 9000 F20/HP-UX 11.11
PC:PentiumD/Debian, HP t5300/Debian
Misc:Spectrum 48k, 8x Raspberry Pi, 2x CHIP

[ Ignoră ]   [ # 24 ]
RankRankRank
Member
psergiu - 13 Martie 2007 03:58 AM

Vezi butonul ăla de PM - folosește-l cu încredere dacă ai nervi. Sau joacă un Quake ... dar te rog nu-ți mai vărsa fierea peste tot forumul smile

Sergiu, cred ca era mai potrivit sa il admonestezi pe cel care a inceput cu injuriile. Nu crezi ... sincer. Sau poate ca iti este prea prieten. Am incercat si cu PM-ul. Dar nu am obtinut niciun rezultat/raspuns.

Nu am nervi, dar nu sunt dispus sa isi bata cineva joc de mine. Incearca sa te pui in pielea mea doar pentru o clipa, sa gandesti obiectiv si sa citesti cu atentie postul domnului pisica.

Daca TU consideri ca trebuie sa ma banezi ... ok ... fa-o. Ai puterea .... !

Sa recunoastem deschis, domnu’ pisica cum necum tot face parte din conducerea forumului.

[ Ignoră ]   [ # 25 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Kata4 - 13 Martie 2007 04:09 AM
psergiu - 13 Martie 2007 03:58 AM

Sergiu, cred ca era mai potrivit sa il admonestezi pe cel care a inceput cu injuriile. Nu crezi ... sincer. Sau poate ca iti este prea prieten. Am incercat si cu PM-ul. Dar nu am obtinut niciun rezultat/raspuns.

Nu am nervi, dar nu sunt dispus sa isi bata cineva joc de mine. Incearca sa te pui in pielea mea doar pentru o clipa, sa gandesti obiectiv si sa citesti cu atentie postul domnului pisica.

Daca TU consideri ca trebuie sa ma banezi ... ok ... fa-o. Ai puterea .... !

Sa recunoastem deschis, domnu’ pisica cum necum tot face parte din conducerea forumului.

Cred că ești un om aflat într-o necurmată solitudine.

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 26 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: spatele laserului
Macuser din: 13.02.07

Cattus - și pe tine te avertizez ...

Acest thread a deviat prea mult de curs așa că il voi închide.

NU vă mai certați în public.

-psergiu

2 din 2
2

‹‹ Subtitrare in fcp      DVD Studio Pro ››