K-man - 08 Septembrie 2015 12:21 PM
Fotograful Anonim - 08 Septembrie 2015 11:31 AM
Pentru ce mai folosesti Apple Music atunci?
Pentru ca e gratis, pt ca suna bine, pt ca are muzici pe care nu le-am gasit in Deezer (de Zonga nu vorbesc, ala e o mizerie). Aplicatia imi place, Siri rulz, ce sa-ti mai zic?
N-are rost sa exageram, problemele sunt la noi si doar legate de acest nenorocit de offline/iCML. La altii functioneaza bine mersi. De fapt, totul ar fi perfect daca as avea net mobil mai mult, pt ca streamingul merge fara probleme.
Daca nu rezolva insa problemele in Romania pana expira trial-ul (mai putin de o luna), clar revin la Deezer.
Nu stiu cum merge in alte tari. Daca merge bine, bravo lor. Dar vad ca nu ai incercat Spotify. Stiu ca la noi inca nu e disponibil. Eu am reusit sa fac rost de el. Imi plateste cineva din Olanda abonamentul. Spotify e peste Apple Music de 10 ori. In afara de faptul ca Apple a obtinut cateva exclusivitati, in rest nu ai ce ii reprosa Spotify-ului. Nu mai vorbim de interfata peste Apple Music si faptul ca nu-mi trebuie iCML pentru offline playback.
Cateva chestii care m-au iritat pe mine cand am incercat Apple Music:
1. Cand ascult Beats 1 nu pot sa adaug acea melodie intr-un playlist. Pur si simplu nu exista optiunea (nu exista la lansare, intre timp nu am verificat). Pai pentru ce mai ascult Beats 1? Nu pentru a descoperi muzica? Si daca imi place vreau sa o reascult.
2. Unele melodii din Beats 1 nu au butonul de like (inimioara). De ce? Si de ce nu am un playlist autogenerat cu toate melodiile care mi-au placut de la radio. Spotify face asta pentru mine.
3. Nu au melodia mea preferata desi au artistul.
4. Daca asculti EDM, renunta acum la Apple Music
Apple nu a acordat niciodata atentie genului, nici in iTunes si acum nici in Apple Music. Pur si simplu lipsesc foarte multi artisti si melodii. Spotify insa a semnat un contract cu Beatport pentru a face toata muzica disponibila pe Spotify. Major win!
5. Nu pot reasculta emisiunile de pe Beats 1.
6. Interfata chiar e groaznica. Si asta pentru ca nu e organizata bine. Nu are o logica clara. La Spotify e mult mai simplu: Search, Browse, Radio si My Music (care include Songs, Playlists, Albums, Artists). Si focusul este pe playlist, asa cum ar trebui sa fie si in Apple Music. Pentru ca vreau sa-mi construiesc o colectie de muzica. Apple Music imi da impresia ca descurajeaza folosirea de playlisturi.
7. Toata chestia aia cu algoritmii nu functioneaza si din acest motiv am facut Beats 1 realizat de real people e o miniuna mare cat Apple. Spotify foloseste algoritmi si machine learning si playlistul Discover Weekly chiar functioneaza.
Daca aveti posibilitatea sa incercati vreodata va recomand sa incercati Spotify si apoi sa faceti o comparatie cu Apple Music.