Hm eu am un samsung 840 evo de 1 an jumate si momentan inca merge cu trim activat din prima zi. Sa fie doar samsung pro-urile cu probleme? de evo nu zice nimic
Ar trebui definit cum verifici că de fapt n-ai probleme, că SSD-ul tău execută corect comanda TRIM, că nu șterge blocuri aiurea ?
Dacă devin brusc zero câțiva bytes dintr-un kext probabil bagi de seamă, căci primești un kernel panic.
Dar se pot șterge câțiva bytes dintr-o poză din vacanța de acum doi ani și sigur nu vei băga de seamă - până nu vei deschide poza.
Mai mult, fișierul respectiv va fi trimis în back-up ca atare.
Probabil asta ar fi o modalitate destul de bună pentru a verifica:
Adică verificare volum, respectiv disc, cu Diskutility, numai că din terminal, ca root. Are tendința să meargă mai bine
Dacă apar zone crepusculare cu biții pe zero pe undeva sunt șanse măricele să detecteaze verificarea de disc sau de volum, dar nu neapărat. Cât timp sistemul de fișiere nu ține un checksum al fiecărui cluster, cum bace ZFS, cum ești sigur-sigur că nu sunt probleme ?
Nu stiu cat de bine arata programul asta dar pare totul ok, la fel si in diskutility
O sa il las intr-o zi si la testul de 70min sa vad daca imi arata altceva
Mult timp inseamna de prin ianuarie 2010. E un Corsair F series. Merge perfect totul se deschide instant, sistemul booteaza extrem de repede de la ,,rece,, Nu am facut teste de viteza pe el dar atata timp cat merge extrem de rapid nu m-a interesat. Acesta e discul principal si e folosit zi de zi de 5 ani jumate.
Am un SAMSUNG SSD SM841 2.5” 7mm 512GB intr-un Mac Mini 2012 si de cand am activat Trim am cate un kernel panic pe zi. Cred ca este din cauza asta. Am mai schimbat si RAM-ul acum vreo 2 saptamani… am dezactivat azi TRIM din terminal si astept sa vad daca mai primesc vreun kernel panic.
Am un SAMSUNG SSD SM841 2.5” 7mm 512GB intr-un Mac Mini 2012 si de cand am activat Trim am cate un kernel panic pe zi. Cred ca este din cauza asta. Am mai schimbat si RAM-ul acum vreo 2 saptamani… am dezactivat azi TRIM din terminal si astept sa vad daca mai primesc vreun kernel panic.
Foarte probabil că e de la TRIM, o confirmare poate veni peste o săptămână să zicem în care problemele au dispărut nemodificând altceva decât trimforce disable.
TRIM ăsta l-ai activat odată cu trecerea la 10.10.4 cu trimforce ? Ai avut beta ?
Deci iată cel puțin un caz în care warning-ul ăla înfricoșător se aplică.
Poate ar trebui să modificăm topic-ul cu SSD-uri în Macuri să includem informații dacă l-am testat cel puțin o săptămână-două cu TRIM. Nu-mi dau seama dacă e suficient ca să zici cu mâna pe inimă că e ok sau nu. Din ce a pățit colegul nevrozel se pare că dacă nu merge bine cu TRIM se vede imediat (în decursul unei zile se vede manifest instabilitate, îngheață sistemul, kernel panic).
Foarte probabil că e de la TRIM, o confirmare poate veni peste o săptămână să zicem în care problemele au dispărut nemodificând altceva decât trimforce disable.
TRIM ăsta l-ai activat odată cu trecerea la 10.10.4 cu trimforce ? Ai avut beta ?
Deci iată cel puțin un caz în care warning-ul ăla înfricoșător se aplică.
Poate ar trebui să modificăm topic-ul cu SSD-uri în Macuri să includem informații dacă l-am testat cel puțin o săptămână-două cu TRIM. Nu-mi dau seama dacă e suficient ca să zici cu mâna pe inimă că e ok sau nu. Din ce a pățit colegul nevrozel se pare că dacă nu merge bine cu TRIM se vede imediat (în decursul unei zile se vede manifest instabilitate, îngheață sistemul, kernel panic).
Cred ca aici e vorba si de sistemul de operare, pe toti pe care i-am auzit cu probleme erau pe Yosemite, pe mavericks nu s-a plans nimeni (s-au foarte putini), asta e si unul din motivele care m-au facut sa raman la mevericks
Nu am avut beta, am activat TRIM imediat cum am instalat 10.10.4 final. Cred ca o sa fac un reinstalare pe curat (cu format SSD) ca sa elimin alte plugin-uri pe care le mai am etc. Asta pentru ca nu sunt foarte sigur daca e de la noul RAM sau de la TRIM. Cu toate ca am noul RAM de vreo 2 saptamani si nu tin minte sa fi avut kernel panics.
De cand am dezactivat trim prin comanda din terminal nu mai am probleme. Am reactivat trim cu Disk Sensei si nu am nici un kernel panic. Deci aveti grija cu comanda din terminal…
L.E. Căutând pe forumul de suport Apple, am rezolvat problema ștergând aplicația din dock și deschizând-o direct din folderul Applications. Anyway ⎯ good job, Apple!
Mac pro dual xeon (late 2010) cu samsung 840 pro si un kingston v200+ (cred ca v200, e ceva mai vechi de vreo 3-4 ani) trimforce enable fara probleme.
Macbook pro late 2012 (cumparat de nou anul asta) cu samsung 850 pro trimforce enable fara probleme.
Rulate zilnic la greu cu cs6, cc si cc2014 + chestii uzuale de office, mail, browsing…
Nu am facut vreodata update de firmware la niciun ssd, if it ain’t broken, don’t fix it. Teste de read/write in parametri de fabrica.