iBooks: export & share
  [ Ignoră ]
RankRankRank
Member
Din: Valcea
Macuser din: 05.12.06

Salutari,

Doresc sa fac export la un ebook din iBooks si sa trimit prin email. Se poate sa trimit din iBooks?

Nu am stiut unde sa incadrez acest topic. Daca este nevoie, rog moderatorul sa-l mute unde stie ca este locul lui. Multumesc.

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Cluj-Napoca, Romania
Macuser din: 13.12.05

Nu cred ca poti. Poti doar sherui prin iCloud cu celelalte device-uri Apple cu contul tau de iCloud.

Semnătură 

You’re on a Mac. If something seems complicated, you’re doing it wrong!

 Macbook Pro 13, 2010
 iPhone 5

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
RankRankRank
Member

La cartile cumparate, da, e normal sa nu le poti trimite mai departe. Dar la cartile care le pun cu import, sau din email, sunt epub-uri care nu sunt cumparate de la iBooks Store, sa nu le pot trimite… nu mi se pare corect. Este un feature important acesta…
De fapt, nu pot sa fac export deloc din iBooks. Ciudat !
Aveti vreo sugestie de alta applicatie de citit epub? ceva bun, util, si care, pe langa tools for reading, sa aiba si optiuni de export and share ?

[ Ignoră ]   [ # 3 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: județul Devon, UK
Macuser din: 18.10.05

Fisierele din iBooks sunt in /Users/~/Library/Containers/com.apple.BKAgentService/Data/Documents/iBooks/Books.
Chestia e ca au nume ciudate, asa ca trebuie sa le deschizi pe fiecare in iBooks (cu dublu click), ca sa vezi care-i care. Dupa care iei fisierul si-l trimiti prin email; poti sa-l redenumesti inainte.
Probabil ca e un anti-piracy feature.

[ Ignoră ]   [ # 4 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Cluj-Napoca, Romania
Macuser din: 13.12.05

Epub-urile pe care le cumperi din alta parte decat iBooks Store, le pui frumos intr-un folder Dropbox si raman acolo si dupa ce sunt importate in iBooks, deci tu le citesti cu iBooks, dar le poti trimite mai departe. Nu e legal, deoarece cartea pe hartie o cumperi si o faci cadou “dai” mai departe iar tu nu ramai cu ea, cartea electronica o cumperi si dai o copie cadou, deci ramai si tu cu ea, copyright-ul e pe continut, design-ul copertii, etc.

Semnătură 

You’re on a Mac. If something seems complicated, you’re doing it wrong!

 Macbook Pro 13, 2010
 iPhone 5

[ Ignoră ]   [ # 5 ]
RankRankRank
Member

Din iphone, or ipad, se pot salva / export / share ebooks epub din iBooks ?

[ Ignoră ]   [ # 6 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: județul Devon, UK
Macuser din: 18.10.05

Nu. Alea pe care le ai din iTunes Store le poti trimite ca link prin email, Messages etc.

[ Ignoră ]   [ # 7 ]
RankRank
Jr. Member
Din: 
Macuser din: 18.06.09
altero - 01 Iulie 2015 08:49 AM

Fisierele din iBooks sunt in /Users/~/Library/Containers/com.apple.BKAgentService/Data/Documents/iBooks/Books.
Chestia e ca au nume ciudate, asa ca trebuie sa le deschizi pe fiecare in iBooks (cu dublu click), ca sa vezi care-i care. Dupa care iei fisierul si-l trimiti prin email; poti sa-l redenumesti inainte.
Probabil ca e un anti-piracy feature.

De cateva ore tot incerc sa imi dau si eu seama cum functioneaza chestia asta; am incercat sa fac import la libraria iBooks cu alt user dar acelasi install OS X ( c/p folder cu .plist cu tot sau doar epuburi individual ) dar nu merge.

Stiam de locatia folderului, si am incercat mai demult sa copiez .epub-ul din locatia originala, sa il sterg din iBooks iar apoi sa il adaug din nou ( cu acelasi utilizator ). Asa merge fara probleme, iar highlights & notes nu dispar ( practic asta ma intereseaza sa nu pierd cand le exportez ). Daca incerc sa import epubul cu alt utilizator insa, nu mai apare deloc in iBooks. Imi da insa mesaj ca e deja adaugat in librarie daca il deschid din nou, in ciuda faptului ca nu apare in iBooks.

E posibil pana la urma sa exportez libraria iBooks ( am doar epuburi care nu au fost cumparate de pe itunes store ) fara sa pierd highlights, bookmarks, notes. etc? Asta e singurul motiv pentru care nu am facut inca update la El Capitan

‹‹ OS X 10.10.4      foldere ››