2 din 2
2
iMac 27 late 2013 - Depanero si o mufa
  [ Ignoră ]   [ # 16 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Arad
Macuser din: 20.06.09
Mircea Mihai - 05 Iulie 2015 08:14 AM

[...] Cu toate astea, orice telefon sau tableta inlocuita la un service autorizat poate fi nou sau refurbished (nici service-ul nu stie cum e). In schimb, arata ca noi si au tiplele pe ele. Nu am auzit pana acum sa primeasca un client un telefon zgariat sau ciobit.

Stiu de la prieteni care au fost la Orange Shop cu telefonul pentru garantie, ca li s-a dat in schimb unul cu niste zgaraieturi pe ecran, nu erau zgaraieturi adanci dar erau vizibile. Nu stiu Orange Shop-ul local ce face cu iPhone-urile predate pentru service, ma gandesc ca ei le trimit in Bucuresti si de acolo vin altele pentru schimb. Nu stiu daca cei de la Orange repara la ei telefoanele sau le trimit mai departe la un service autorizat Apple, dar eu oricum nu as fi de acord sa primesc in schimbul telefonului meu un alt telefon, pe care nu stiu cine l-a folosit inaintea mea si nu stiu ce probleme ascunse mai are. Cei de la service ma gandesc ca dupa reparatie doar fac o diagnosticare rapida si daca totul merge bine la proba, atunci ajunge printre celalalte telefoane “refurbished”. Macar bateria se inlocuieste cu una noua? Carcasa ma gandesc ca doar atunci se inlocuieste daca sunt defecte ce observa si cel de la service, iar daca cel de la service nu este atent atunci ajunge asa cum este la urmatorul client.

[ Ignoră ]   [ # 17 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Oradea
Macuser din: 01.01.09

La telefoanele Refurbished se inlocuieste carcasa, ecranul si bateria. Chiar daca nu au nimic. Asta e batut in cuie.
Apoi, dupa caz, se inlocuiesc si alte piese.

Semnătură 

Is that a bent iPhone 6 Plus in your pocket or are you just happy to see me ?

15” Macbook Pro BTO. 13” Macbook BTO. 20”  Cinema Display
iPhone Plus.  Watch 38MM Stainless Steel.  AirPods
iPod Nano.  TV 4K. AirPort Extreme.

[ Ignoră ]   [ # 18 ]
RankRankRank
Member
Din: Constanta
Macuser din: 14.01.08

@hamilton - al patrulea replacement ? Jeeeeez.
Dar nu trebuiau sa iti returneze banul inapoi ? Sau sa optezi ptr alt produs din aceeasi gaa ptr o diferenta de pret ?

Semnătură 

iPOD 3’rd gen 4GB
eMAC 17”  G4 1Ghz , 1GB RAM , 32 video Ram Ati 7500 , HDD 120 GB Samsung , MAC OS X 10.4.11 Tiger
PowerBook G4 1,5Ghz , 1,25 GB RAM , 60 GB HDD , DVD combo , GeForce FX Go 5200
iPOD Nano 3rd gen 4GB
iPOD Touch 2g 8GB
Pocket PC HP 2190B
Pocket PC HP IPAQ RX1950
EEEPC 701

[ Ignoră ]   [ # 19 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Dublin, Ireland
Macuser din: 07.05.09

“Salut. Sunt de acord cu tine in privinta faptului ca a scazut calitatea drastic la multe produse”
Problema este faptul ca au devenit foarte complexe si miniaturizate. Dar asta e progresul. Ininate reparai televizorul inlocuind piesele cate te costau 50 de bani de la magazin specialitate. Treceau ani buni fara se se schimbe design-ul modulelelor. Ne cumparam singuri textolit si ne faceam noi produse smile. Progresul este natural. Acum ma sui in mercedes si fac in vacanta 8000 de km. Am clima, asistenta automata pentru mai toate utilitatile (lumini, stergatoare, franare de uregenta, pastrarea benzii, etc), scauna incalzite/ventilate, masaj, etc. Ma bucur de voiaj cu toate auomatizarile pot sa casc gura mai mult la peisaje smile. Acum 30 de ani nu aveai incredere sa pleci cu o masina sa faci trurul europei. trebuia sa schimbi uleiul la 10k, acum avem long life, acum cu un morot de bezina ai cosum de 6%. Si nu trebuie sa iti mai iei avant cand vine o panta. Imi iubesc masina actuala si o astept cu nerabdare modelul nou. Nu imi este doe de tractoarele de acum 30 de ani.
Introcandu-ne la electronice. Se progreseaza enorm si cresterea este exponentiala. Si asa se face ca un produs nou este demoralizat foarte rapid. Ai noi aplicatii noi sdk-uri noi , cerinte noi. Uite ce fac cu iphone-ul de astazi:
- poze de buna calitate
- navigare pe net, obtii rapid orice informatie, mail, calendar
- socializezi
- monitorizare activitati sportive
- aplicatii navigare foarte precise s fluide, POI unlimited, avertizari de trafic, optiuni de ocolire, etc
- poti vedea ce se intampla in timp real pe cer smile
- plus um milion de alte aplicatii care nu imi vin in minte acum

*reparatiile. Sa fim realisti nu mai lucrezi cu pistolul de lipit pe placa de baza ca in ‘80. Sunt miniaturizate si procesele robotizate. Reparatiile sunt apropape imposibile. Este mai ieftin inlocuirea. Iar daca sunt reciclate nu e nimic grav. Si tind sa cred ca sunt reciclate. Ma uit in vest reciclarea este deja luata foarte in serios.
Daca service-ul nu iti schimba capacul incerci la unul neofifical. smile. Ipad-ul 2 cred ca l-am tinut 4 ani. Nu am avut de ce sa ma plang. Cu scapatul am avut noroc si l-am si protejat.
Daca o firma face produse proaste servicii proaste avem noroc, nu mai suntem in comunism, ai de unde alege. Pe vremuri avei de ales intre dacia, olcit sau aro. Si pe oricare le vreu asteptai cu anii. Dupa ce le avei iti luai si diploma de mecanic. Plecai in concediu si cu genata de scule. Toti erau profesionisti in reglaj carburatoare smile

Semnătură 

Navighez pe net deci exist smile

MBA ‘15 | iPad mini 4 & 10.5 Pro | iPhone 6 & 7 | Apple Watch IV | aptv 4K

[ Ignoră ]   [ # 20 ]
RankRankRank
Member

Sincer , eu as vrea s ale pot repara.
Se pot realiza componentele modulare. Dar Nu Asta E Interesul ci Consumul.
Am un amic ce pune in functiune liniile robotizate de la Hyundai si nu numai.
Omul si-a luat un Santa Fe. Ruland pe autostrada soarelui , masina fiind in rodaj , nu a calcat-o deloc peste limita data de rodaj , i-a bubuit motorul. Efectiv.
Are poze cu cilindrii topiti si facuti burghiu. O chestie elicoidala.
I n Romania l-au tot carambanit de colo colo insa ultima data obtinuse Iarasi un contract la Hyundai sa mai puna in functiune o linie.
A plecat cu contractul la el la repezentanta Hyundai Romania din Bucuresti. A intrebat ce au de gand sa faca cu el? Pai ca sa vedeti , ca mai dureaza .
Ok , ok , dureaza dar eu am platit o masina si Nu am masina.  Trecusera trei luni.
Suparat omul a scos contractul in fata Sefului repezentantei si ii spuse:
- Voi sunteti reprezentanti Hyundai , reselleri , da? Ia cititi aici . Eu Merg sa Lucrez la Ei. Nu cred ca vreti o reclama negativa.

A doua zi a fost chemat si i-au dat alta masina nou nouta. Au facut actele si aia merge si acum.

Semnătură 

iPOD 3’rd gen 4GB
eMAC 17”  G4 1Ghz , 1GB RAM , 32 video Ram Ati 7500 , HDD 120 GB Samsung , MAC OS X 10.4.11 Tiger
iPOD Nano 3rd gen 4GB
iPOD Touch 2g 8GB
Pocket PC HP 2190B
Pocket PC HP IPAQ RX1950
EEEPC 701

[ Ignoră ]   [ # 21 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

1. Chiar sunt curios ce a avut masina. Cand ai un producator care face 1.000.000 de motoare identice si unul crapa clar e ceva unusual. 
2. Calitatea serviciilor si drepturile tale slabut in .ro tocmai de aia ca multi altii am ales sa plec. Cateva exemple din viata de zi cu zi:
  a. imi uitasem portofelul, cautand prin cotiera am gasit ceva banuti. Am ales un produs dintr-un supervalue care era fiz cati bani aveam. Mers la casa sa il platesc, hopa mai mult. Ii spun tipei ca nu mai am   alti bani si ca totusi la raft prodesul era cati bani dadusem deja. Verifica tipa si isi cere scuze imi da produsul si toti banii inapoi. Intreb de ce imi da banii si imi spune ca asa este regula preturilor gresite, daca ei au gresit si te-au incurcat ti-l dau gratis
  b. La un tesco distrat am uitat sa iau restul 90 si ceva de euro. Am realizat dupa mai multe ore. Sun la serviciul clienti, povestesc patania, ad oua zi ma asteptau banutii la serviciul clienti
  c. Cumpara sotia un produs de cosmetica ajungem acasa si constata ca nu era nimic in cutiuta, sunat la servicul clienti, si-au cerut un milion de scuze ne-au trimis acasa un voucher de valoarea produsului
  d. Ca in orice tara civilizata sunt case unde iti scanezi singur produsele platesti singur. Imi termin treba la casa intru in masina ma uit pe bon si vad un produs scnata de 2 ori. Ma intorc la serviciul clienti le   povestesc si imi daui banii cash. Deci fusese doar vina mea, nu a comentat nimeni, nu am asteptat zile ca cinve sa verifice filmari, etc.
  e. Iau un macbook air. Ma trezesc dupa apropape o luna ca vreau alt model. Intr-un minut din contul apple cer sa trimit produsul inapoi, fara nici o intrebare primesc un cod de bare pentru TNT curierul platit de apple. Vine curierul il ia, peste 3 zile banii in cont. O placere sa faci cumparaturi intr-un cadru cu comert civilzat
  f. Amazon, iau 2 hdd-uri pentru un nas. Dupa 1,5 ani crapa unul. Chat cu amazon la ora 23:30 cand nas-ul a tipat. Ii zic tipului ca sunt in raid hdd-urile si as vrea acelasi model. El imi spune ca nu mai este acel model pe piata si supriza imi trimite 2 hdd-uri noi model actual. Ii spun ca nu mai am ambalajele. El imi spune nu-i nimic, intai imi trimit ei hdd-urile sin in amabalajul nou trimis sa trimit hdd-urile vechi. In 5 min am terminat conversatia, in 2 zille aveam hdd-urile. Cate scandaluri am avut prin .ro ca nu mai am factura originala de acum 2 ani, certifacat de garantie, ca nu mai am ambalajul, etc.
PS de cand ne-am mutat nu mai am nici un rid nou si nici un fir alb nou :p.

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 22 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

Si intorcandu-ma un pic on topic. Am vazut ca pe aici cam toata lumea isi face asigurare, telefoane, tablete, biciclete, etc. Atunci cand se intmpla sa nu te dai cu capul de bordura.

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 23 ]
RankRankRank
Member

Desigur ca si noua ne-ar placea un asemenea mod de conlucrare insa vorba unui prieten plecat de curand in Norvegia. “Bai Aygune , noi suntem maimute ce abia am coborat din bananier mah. “
Asigurare la orice ?
Pai a avut sotia asigurare de viata la ING platita vreo 5 ani. A luat mai putini bani decat depusese in cei 5 ani.
Si la asigurari in RO , stii povestirile asa ca nu e cazul sa zic cate poze , luni , pina se accepta reparatia.

Semnătură 

iPOD 3’rd gen 4GB
iPOD Nano 3rd gen 4GB
iPOD Touch 2g 8GB
Pocket PC HP 2190B
Pocket PC HP IPAQ RX1950
EEEPC 701

[ Ignoră ]   [ # 24 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

Deci concluzia, daca sunt aproape ireparabile, costul inlocuiri/reparatiei este mai mare decat produsul in sine, probabil ca merita o asigurare. Am atasat cateva example.

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 25 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

Am citi aici http://www.iphoneforum.ro/topic/31049-asigurare-orange-iphone-inlocuire-sau-reparatie/page-2 si se pare ca a fost ok cu asigurare. 5-6 euro pe luna nu e mult nici putin, depinde de tine. Am o prietana care a spart ecranul la 6 plus. 1400 ron reparatia. Daca platea 6 euro pe luna timp de 2 ani cat zicem ca tii un telefon nu era prea mult. ea i-a spart ecranul dupa 5-6 luni de la achizitionare (scapat pe scari).

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 26 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Arad
Macuser din: 20.06.09

@Cristian Ceobanu:
Din cele ce am citit mai sus in mesajele tale, deduc ca esti un tip norocos si optimist, dar in acelasi timp si destul de neinformat. Iti si explic de ce:

1. Produsele intr-adevar au devenit ireparabile si datorita miniaturizarii, insa componentele ar putea fi facute mult mai rezistente / fiabile si astfel, de exemplu, doar bateria ar mai trebui schimbata la telefoane si tablete. Dar problema nu este numai la telefoane si tablete, ci la absolut toate aparatele electronice. Dar producatorii nu vor durata de viata mare si intervin activ in scurtarea duratei de functionare a produselor. De exemplu un caz bine cunoscut este cu monitoarele Fujitsu-Siemens, la care se stie de mult ca la proiectare s-au pozitionat condensatorii intentionat langa radiatoare, cu scopul de a scurta durata de functionare - cu cat se incalzeste un condensator mai mult, cu atat mai putin va rezista in timp.

2. Intr-un mesaj de mai sus am scris cum a scazut calitatea si la masinile din ziua de azi. Masinile premium (care depasesc 50-60.000 Euro) inca mai au calitate decenta, insa toate modelele mai ieftine sunt de calitate indoielnica. De exemplu la un Mercedes sau un BMW, majoritatea componentelor provin din China, Taiwan, etc., chiar si Romania. Deseori se intampla ca muncitorii care asambleaza masinile, trebuie singur sa repare pe loc farurile venite din China cu diverse defecte de fabricatie, ca nu au alte alternative din cauza ca in ziua de azi totul se livreaza dupa principiul “just in time”, din motivul ca fabricile sa nu mai trebuiasca sa detina depozite mari de piese. Daca muncitorii nu s-ar pune sa remedieze probleme componentelor, liniile de fabricatie ar sta oprite pana nu vine o serie noua de componente. Degeaba au masinile noi tot fel de sisteme de asistenta pentru sofer si din exterior masinile dau senzatie de calitate superioara, pentru ca in interior se reflecta reducerea la minim a costurilor de fabricatie si marirea profitului producatorului.

3. Din ce deduci ca reciclarea se realizeaza cum trebuie? Multe firme din Europa care se ocupa cu reciclarea aparatelor electronice, inca si in ziua de azi le livreaza gunoiul in Africa sau India, unde oamenii de acolo le desfac in bucati in conditii inacceptabile. Nu doar ca nu este sanatos pentru ei, dar prin arderea placilor si a altor componente (cum se lucreaza acolo) se emana o gramada de gaze toxice care ajung in natura. Aceasi problema este si cu becurile economice, oamenii le predau pentru reciclare la punctele de colectare, insa de acolo cand merg mai departe la centrul de reciclare, majoritatea se sparg. De acolo ajunge mercur in mediul inconjurator, acesta fiind in forma gazoasa in becurile economice. A fost acum cativa ani si un studiu publicat, in care se arata ca de cand s-a inceput masiv utilizarea becurilor economice, de atunci treptat a crescut si continutul de mercur in pesti. Sigur ca nu se poate dovedi concret ca pestii au legatura cu becurile economice, dar oricum toti stiu ca mercurul este periculos daca ajunge in aer.

4. Problemele cu masinile noi sunt mult mai frecvente decat crezi. Tot in mesajul de mai sus am scris ca si rudele mele care au cumparat un Mercedes nou, dupa un an a trebuit sa schimbe computerul de bord din cauza unei defectiuni care a facut masina inutilizabila. Majoritatea problemelor la masinile noi sunt de natura electronica, insa un numar mare de masini noi au probleme majore cu motorul chiar si dupa primii 300-500 kilometri. Sunt mai multe forumuri de specialitate in Germania, unde oamenii discuta despre problemele avute cu masinile noi. Eu nu m-as risca sa iau o masina fabricata dupa 2009, in cazul in care nu imi permit sa iau o masina din clasa “premium” cu 50-60.000 Euro. La concluzia asta am ajuns vorbind intr-o zi cu colegii mei (in Germania), care stiu bine procesul de fabricare a masinilor ca au lucrat si la BMW si Mercedes…

5. Ai amintit de Amazon. Este o firma care face orice pentru a avea clienti fericiti. Au preturi mici, livreaza repede, rezolva rapid problemele cu produsele defecte, etc. Doar ca Amazon este mai rau decat v-ati putea imagina. In primul rand, cu preturile lor distrug magazinele de specialitate din toate orasele, deoarece niciun magazin mai mic nu poate concura cu ei, magazinele mici cumpara produsele de la producatori / distribuitori chiar la un pret mai mare decat cum le vinde Amazon. Sa zicem ca asta este evolutia, ca magazinele mici dispar si in schimb magazinele online se dezvolta - cu expresia asta sa zicem ca as fi de acord. Dar cum face Amazon este inacceptabil. De exemplu in Germania firma Amazon angajeaza someri si le ofera salarii de 400 Euro pe luna (in Germania!). Dupa cateva luni cand Amazon ar fi obligat sa angajeze normal acele persoane (cu salar mai mare), ei dau acesti oameni afara si iau alti someri pe care iar ii tin doar pana dureaza perioada de proba. Iar somerii sunt obligati sa mearga la lucru, ca altfel nu ar mai primi ajutor social. Asta este secretul cum reuseste Amazon sa se mentina pe piata si sa faca profituri enorme. Este bucurie pentru clienti, dar este teroare pentru angajati. Cine cumpara de la ei, contribuie automat la acest sistem de exploatare a oamenilor saraci.

[ Ignoră ]   [ # 27 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

Poluaram topicul omului. Puate un admin face un split si muta discutia la Discutii Generale.
1. Am auzit multe povesti cu defectarea programata. Probabil unele sunt chiar adevarate. Celebrul caz cred cu firmware-ul HP parca, resetai software si se"repara”. Un cumparator informat nu cumpara astfel de [cenzurat]. Nu stiu daca e o parere personala dar nu am mai vazut de mult timp imptimante pe la oameni pe acasa. Si unde e HP astazi, se rostogoleste la vale incontrolabil. Intradevr crearea unei cartel in industrie este nociva si greu de combatut. Dar cumparand produse de la firme care inoveaza si fac istorie este moul nostru de a ajuta lumea sa o ia intr-o directie cat mai buna wink.
3. Ai dreptate aici. Am observat doar procesul de colectare si sortare, restul nu e vizibil.
5. Amazon are un punct de lucru mare in Irlanda. Stiu ceva persoane care lucreaza acolo. 65k pe an (si nu sunt oameni de top), 25k pentru relocare, 40/20k in actiuni dupa cativa ani, primesti macbook pro si HTC flag ship, petreceri, etc. Asta e economia de piata, esti prost/lenes platesti/esti exploatat.

Semnătură 

2 din 2
2