1 din 2
1
Indesign CS2 si exportul in format outline
  [ Ignoră ]
RankRankRank
Member
Din: Bucuresti
Macuser din: 12.10.05

help please! Am un catalog de vreo 200pag care este “grupat” in Indesign care are in spate pentru ficare pagina cite un EPS facut in Illustrator! Cum pot sa fac exportul in PDF direct in outlines! Sa nu fie nevoie sa iau fiecare EPS si sa convertesc fonturile in outlines!

Please….help me!

Semnătură 

Love all operating systems…including Windows. Peace!

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: bucurești
Macuser din: 11.10.05

nu ai nevoie sa faci curbe…
vezi setarea din poza - sa incluzi toate fonturile in pdf

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
RankRankRank
Member

Asa este si la mine! Si tot se vaita ca nu au fonturile….mai verific la ei!

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 3 ]
RankRankRankRank
Administrator

verifica tu in pdf-ul pe care-l obtii / ce acobat ai?

[ Ignoră ]   [ # 4 ]
RankRankRank
Member

7! Ii dau export in PDF format acrobat 5 - sa fie cit mai compatibil! Sa vad ce o sa mai zica acum!

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 5 ]
RankRankRankRank
Administrator

verifica-ti intîi fonturile

[ Ignoră ]   [ # 6 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Buchenland
Macuser din: 06.09.05
Nick - 12 Martie 2007 06:04 PM

Ia întreabă-i: nu cumva deschid PDF-ul in CorelDraw, ca să-l printeze? Obicei foarte prost, tipic românesc…

Semnătură 

⌘-N

[ Ignoră ]   [ # 7 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: ~/
Macuser din: 19.10.05
Tudor - 12 Martie 2007 09:15 PM

Ia întreabă-i: nu cumva deschid PDF-ul in CorelDraw, ca să-l printeze? Obicei foarte prost, tipic românesc…

Da frate… Parca sunt masini aia de la tipografie… altceva nu stiu decat Corel.

Semnătură 

I’m a graphic designer passioned by what I do. I also love photography and play keyboards and guitar in my virtual one man band smile)

[ Ignoră ]   [ # 8 ]
RankRankRank
Member
Tudor - 12 Martie 2007 09:15 PM

din pacate asta este problema! Ce sa faci, in romania numai Corel exista! Ce situatie…

Uite asa trebuie sa iau fiecare EPS si sa fac fonturile outlines!

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 9 ]
RankRankRankRank
Administrator

daca ai verificat pdf-ul, si ai toate fonturile, faci munca degeaba…

[ Ignoră ]   [ # 10 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

Degeaba face embed fonts in PDF, pentru că dacă ăia deschid fișierul in CorelDraw se duce naibii totul. Includerea fonturilor în PDF nu se face cu scopul de a edita acel PDF, ci pentru a putea tipări PDF-ul direct din Acrobat, fără să-ți bați capul cu fonturile. Sau pentru a putea transmite PDF-ul mai departe, iar el să arate exact așa cum l-a făcut creatorul său, indiferent dacă cel care-l deschide are sau nu acele fonturi instalate. Așa zișii “profesioniști” ar trebui să conștientizeze odată pentru totdeauna faptul că formatul PDF NU este un format editabil, ci este un format de fișiere “final”, destinat tipăririi sau distribuirii electronice. Singurul caz în care formatul PDF este 100% editabil este atunci când fișierul PDF este creat și editat cu Adobe Illustrator, specificându-se în mod expres la salvare păstrarea editabilității. În rest, faptul că unele aplicații pot deschide și edita un PDF este cel mult un bonus, nu un mod de lucru corect.

Semnătură 

⌘-N

[ Ignoră ]   [ # 11 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucureşti, Sala Palatului
Macuser din: 30.10.05
Tudor - 13 Martie 2007 03:31 PM

Degeaba face embed fonts in PDF, pentru că dacă ăia deschid fișierul in CorelDraw se duce naibii totul. Includerea fonturilor în PDF nu se face cu scopul de a edita acel PDF, ci pentru a putea tipări PDF-ul direct din Acrobat, fără să-ți bați capul cu fonturile. Sau pentru a putea transmite PDF-ul mai departe, iar el să arate exact așa cum l-a făcut creatorul său, indiferent dacă cel care-l deschide are sau nu acele fonturi instalate. Așa zișii “profesioniști” ar trebui să conștientizeze odată pentru totdeauna faptul că formatul PDF NU este un format editabil, ci este un format de fișiere “final”, destinat tipăririi sau distribuirii electronice. Singurul caz în care formatul PDF este 100% editabil este atunci când fișierul PDF este creat și editat cu Adobe Illustrator, specificându-se în mod expres la salvare păstrarea editabilității. În rest, faptul că unele aplicații pot deschide și edita un PDF este cel mult un bonus, nu un mod de lucru corect.

Tudore, am o intrebare.
Cum pot face ca Acrobatul sa exporte un pdf cu fontele in format vectorial (adica, sa faca outline la fonturile embedate). Din experienta mea, o data merge, alta, nu! Mi se pare cam aleator! Imi vin reclame in format pdf si - naiba sa le ia - trebuie redesenate (ca firmele sint varza la management de culoare si format de ziar). Pot sa accesez vectorialele si bitmapurile, da’ cind e vorba de fonturi - e jale! Macar pe ele sa le fac outline!

[ Ignoră ]   [ # 12 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucureşti, Sala Palatului
Macuser din: 30.10.05
Nick - 13 Martie 2007 01:35 PM

din pacate asta este problema!

1. da-le fonturile! Daca ei au PC si ale tale sint in format de mac, le deschizi cu FontLab si le faci OTF.
2. sugereaza-le (cu delicatete) sa ia un Acrobat (chiar si ala la liber, Reader-ul). Daca PDF-ul e bine facut, iese!

[ Ignoră ]   [ # 13 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
iaru - 13 Martie 2007 06:40 PM

Cum pot face ca Acrobatul sa exporte un pdf cu fontele in format vectorial (adica, sa faca outline la fonturile embedate). Din experienta mea, o data merge, alta, nu! Mi se pare cam aleator! Imi vin reclame in format pdf si - naiba sa le ia - trebuie redesenate (ca firmele sint varza la management de culoare si format de ziar). Pot sa accesez vectorialele si bitmapurile, da’ cind e vorba de fonturi - e jale! Macar pe ele sa le fac outline!

În Acrobat 8: Advanced -> Print Production -> Flattener Preview - are o opțiune pentru convertirea fonturilor.
În Acrobat 7: Advanced -> PDF Optimizer - la fel

Semnătură 

⌘-N

[ Ignoră ]   [ # 14 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Cluj Napoca
Tudor - 13 Martie 2007 07:08 PM
iaru - 13 Martie 2007 06:40 PM

În Acrobat 8: Advanced -> Print Production -> Flattener Preview - are o opțiune pentru convertirea fonturilor.
În Acrobat 7: Advanced -> PDF Optimizer - la fel

M-am tot jucat in ultima perioada cu faza asta, facut pdf-uri care au fonturi embed curbe. De fapt si eu cautam o solutie si am gasit.
Ceea ce zice Tudor mai sus este adevarat, insa functioneaza numai daca exista ceva cu transparenta in acea imagine (respectiv pagina de pdf).

Varianta de Indesign este de a face un nou Transparency Flattener Preset (in indd), se bifeaza cele 2 optiuni de curbe apoi ok. Atunci cand se printeaza, in loc de high resolution se alege presetul nou. Conditia principala este ca pe pagina sa existe ceva transparenta, altfel nu se intampla nimic. Merge cu orice pdf cu fonturi embed, cu link.
In AI merge direct de la print sa bifezi cele 2 optiuni de convert font si outline to curbe, dar si aici aceeasi conditie de mai sus. (evident trebuie un pdf link si nu deschis!)

Printre altele, 2 chestii noi (pt mine) ca sa nu mai deschid alt topic, daca le stiati sau nu (ori daca intereseaza pe cineva sau nu):
1. Indd stie sa exporte pagini pdf, tiff whatever separate, cu un script (am pus attach la script)
2. La fel si cu importul, stie sa importe un pdf multipage pe cate o pagina de indd (script care este deja in lista de scripts)

Fișiere atașate
PageExporterUtility5.0.1.zip  (Dimensiune Fişier 16 - Downloads: 200)

[ Ignoră ]   [ # 15 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
szhoul - 24 Iulie 2009 01:01 AM

Varianta de Indesign este de a face un nou Transparency Flattener Preset (in indd), se bifeaza cele 2 optiuni de curbe apoi ok. Atunci cand se printeaza, in loc de high resolution se alege presetul nou. Conditia principala este ca pe pagina sa existe ceva transparenta, altfel nu se intampla nimic.

Da, in situatia asta, daca n-am nimic cu efecte sau transparente, eu pun in coltul paginii un patratel mic alb cu transparenta 90%.

Semnătură 

⌘-N

1 din 2
1

‹‹ cs3 release date      Mapare eticheta pe ceva ››