MACBOOK AIR,BATERIE SLABA
  [ Ignoră ]
Rank
Newbie
Din: 
Macuser din: 12.06.15

Salutare,

Va rog sa imi dati si mie un sfat bun,daca se poate in urmatoarea idee:

Am un Macbook Air 13,Mid 2012 impecabil ca aspect si functionalitate 10/10,la care nu prea ma mai tine bateria

Eu il folosesc in DJing

Ce parere aveti? Sa schimb bateria cu una noua la service autorizat apple pe Mosilor(150euro),sau sa pun diferenta asta de bani si sa imi iau un Pro sh?

Mentionez configuratia Air-ului meu: procesor i5,4GB ram,placa video integrata de 1024 MB,SSD 128 GB

Astept pareri si sugestii

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
Rank
Newbie
Din: 

mentionez ca bateria mai tine cam 3 ore,dar cateodata se inchide si la 25% sau mai putin de 25%

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
RankRank
Jr. Member
Din: 
Macuser din: 16.11.12

Poti sa incerci sa schimbi cu una ne-originala, vreo 300 lei te-ar costa.

[ Ignoră ]   [ # 3 ]
Rank
Newbie
Din: 

multumesc de sfat,dar nu o schimb cu una de asa natura
ideea e,ori originala la service autorizat apple,ori schimb laptop

[ Ignoră ]   [ # 4 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: București
Macuser din: 23.03.09

Păi tu știi cel mai bine ce vrei și mai ales ce-ți permiți.
Să spunem că-ți dă mâna și vrei unul de ultimă generație, îl cumperi.

Cu cel vechi ce o să faci ? Îi dai alt rol, altcuiva în familie, îl folosești tot tu în altă locație, sau îl vinzi. Utilizare se găsește.
Trebuie să-i schimbi și lui bateria ? Eu socot că da.

Deci problema ta de fapt este nu dacă să schimbi bateria sau să iei unul nou, ci dacă să schimbi bateria și să mai iei unul nou.  smile

Semnătură 

Mac Mini Intel MGEN2LL/A, MC815LL/A - Sierra, MC239LL/A - ESXI 5.5, MB138LL/A Lion
Power Mac G4 M8787LL/A OpenBSD/macppc
Power Mac G5 Leopard
AppleTV2, iPhone 6+/64, iPhone 4, iPhone 2G

[ Ignoră ]   [ # 5 ]
RankRank
Jr. Member
Din: 
Macuser din: 16.11.12

Trebuie sa te gandesti si la ce pret il vei vinde. Unul nou, sigilat, am vazut la 3.000 lei (olx), garantie 12 luni la reprezentanta iStyle/Noumax.

[ Ignoră ]   [ # 6 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Cluj / Suceava
Macuser din: 24.10.08

Baterie 3rd party nu pune. E riscant, mai ales la cat e de fragil si inghesuit Air-ul.
Pana una-alta poti incerca o calibrare-doua cu asta.
La modul hardcore: lasa-l sa se descarce de tot pana intra in sleep (eventual lasa-l asa peste noapte) apoi dimineata pune-l la incarcat si lasa-l asa cateva ore in plus (eventual pana seara).
Ce zici tu (inchis subit, fara warning) se poate intampla din cauza utilizarii “haotice” a bateriei (incarcat / descarcat cand si cum apuci).
Mai poti incerca si un reset de SMC / PRAM.
Macar sa se prinda sistemul de capacitatea si limitele reale ale bateriei.

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 7 ]
Rank
Newbie
Din: 

multumesc de sfat daniel.t

[ Ignoră ]   [ # 8 ]
Rank
Newbie
Din: Suceava
Macuser din: 13.04.15

Descarca coconutbattery, si iti arata cate cicluri are bateria si tot ce vrei desprea ea. Macbook-ul meu are 358 cicluri si tine bateria cam 5 ore utilizat moderat. Al tau cred ca are in jur de o mie dupa ce simptome are. Daca are mai putin de 80% la design capacity bateria ar trebui schmbata .Uitate si spunene si noua.

Semnătură 

iPhone 6 [64 GB]
iPad air [16 GB Cellular]
Macbook Pro 13 mid 2012 [i7 2.9@Ghz, intel grahpics 4000 1024Mb, 8 GB Ram, 750 GB HDD ]