Am incercat un struto-camila osx pe Pc si sunt convins… vreau sa-mi iau Mac cum uni din voi m-ati sfatuit. Singura solutie este sa vand ce am si la care tin foarte mult ca a fost facut cu manutele mele si din truda mainilor si noptilor nedormite si sa imi iau un Mac.
Acesta configuratie a fost realizata de mine, pentru editare video. Pc-ul este foarte bun nu are nici un fel de probleme, este stabil nu da erori, nu are incompatbilitati. Ca sa va faceti o idee cei care va pricepeti, o randare de material video de 1h si 30 min este realizata in 11min la acelasi bitrate si o randare pt un dvd video de 3h la bitrate modificat o face in 1h si 20min.
Preview-ul este in timp real atat video cat si sunet. Cei care aveti iMac intel ma intereseaza sa-mi spuneti cum sunt aceste date compartiv cu ale voastre .
Temperatura nu trece de 50C chir daca ii dati forja maxima.
Asus P5w-DH Deluxe 600 ron in garantie
E6600 – 900 ron - in grantie
Scythe Ninja+fan 120mm Antec – 140 ron
DDR2 Corsair Twin2x1024-5400C4 200 ron -in grantie
200GB WD Sata 8mb 190 ron
Creativ SoundBlaster 5.1 60Ron
Placa captura - Hercules Video Action 200 ron
Asus ATI Radeon X1300 PRO, 256 MB, 128 biti, PCI-E, TV-out, DVI, silent 230 ron in grarantie
Modem Motorola 56k 1ron
LG DVD-RW DL 16X LightScribe, TeacDVD-RW 8X, 120+50 ron in grantie
Chieftec Tower 410W - in grantie Sistem de racire format din Fan Controle AKASA 2x90mm fan pt HDD/2x90 case fan/1x120mm case fan(fan-ul de pe cpu este si el legat la fan controler), foarte silentios si eficient. 350ron
Monitor Samsung SyncMaster 957 MB 19” Taco 03 300ron
Intellimouse explorer 2.0 wireless 1000dpi - in garantie, Tastatura cu fir Microsoft multimedia 1.0A 110 ron
Palaca de reatea Realtek 10/100 1ron
Adaptor PCI pentrut STA Silicon 1,5GB Pentru doi conectori. 40 ron
Nu vand pe bucati - execeptie fac ultimile doua componete din lista
Fac schimb doar cu iMac intel 20”
Va stau la dispozitie cu ori ce detaliu ! .
0740412725
PM
Am incercat sa pun osx 86 dar m-am impotmolit. Am ceva incompatibilitati - placa de sunte creativ nu o detecteaza, iar cand dau enable din bios la sunetul onbord incepe sa incarce osx-ul dar da erore si imi cere sa restartez(Lucru pe care pot sa-l fac la nesfarsit). Placa video merge defoult cu performante minime. Am citit m-am documentat dar nu am reusit nimic. Chestile ale ce trebuiesc facute in terminal m-au incurcat de tot. Poate un cunoscator in domeniu care a mai facut asa ceva care ar vedea simtomele si ar reusii sa-l puna pe picioare dar eu ma pricep la editare video nu la programare.
Daca ai idee de ce se intampla la mine sunt gata sa incerc din nou !
Am si eu niste pb cu macox tiger pe pc.Am pus 10.4.6 si sunt ok cam toate pe el.dar finalcut-ul zice ca n-am placa video agp desi am luat un 9600pro tocmai ca sa fiu sigur ca am (si am) qe si ci. totul e ok ,. am sunet cu reglaj soft si intrari, firewire, retea, sata, video qe/ci, dar nu pot dual view si finalcut si pt asta vreau mac. are cineva idee cum sa-l configurez?
pt abcdesign. cum ai reusit sa pui macox pe o placa cu 965 , ca eu am incercat toate var si nici nu pleca sa se instaleze?
Multumita lui Nick care m-a ajutat si sustinut in toti pasi de initiere si instalare, am reusit sa duc la bun sfarsit acest proiect.
In final cut merge superb.
Dar mai sunt multe lucruri de facut. Ex sa configurez wireless-ul pt a avea net si pe alte dispozitvi… deci este inca open project !
Probabil o sa pun un tutorial ceva mai tarziu pentru cei care au un sistem asemanator cu al meu si sa le fie mai usor la instalare.
Am si io Conroe acasa, bate un 2XG5!! Se apropie binisor de performantele unui quad G5, asta in frecvente stock, pentru ca daca bag olecuta de over in el, s-ar putea sa lese cu ochii in soare quad-ul. Asa ca nu-l da pe un Mac!
Fa altceva, lucrezi cu Conroe’u, strangi banuti, si-ti ei si un Mac! - io asta planui
Is curios, daca ai pus osx-ul pe PC, oare daca pui 4-8 GB ram.. merg? hmmm ...
Am pus osx pe pc merge foarte bine. Nu ma prea descurc eu cu osx ca am lucrat 12ani pe win si acum mi se par tote de negasit. Dar incet incet stiu ca o sa prind si acest sistem ca usor nu a fost cu nimic. Cat despre performante am lucrat pe un iMac de 20 si mi-a placut in in fianal cut. La mine inca nu resusesc sa instalez codecuri sau nu stiu care este problema ca nu pot lucra cu toate fiesierele video. La unnele imi imi spune unredered - e destul de diferit de preimer cu care sunt familiar.
Exact. Daca iei in considerare ca un mac Pro de de doua ori si jumatate mai rapid ca un G5 dual la 2.3, asta vrei. Cit despre codecuri, ia-o usurel si fii foarte atent la tot ce instalezi! E musai sa fie UB! Iar cind vrei sa faci update, in nici un caz nu-ti lasa masina sa updateze sistemul!
In win stiu ce trebuie unde trebuie instalt etc. Acum in osx ma simt ca atunci cand am inceput cu win ... nu stiu ce aplicatii sunt bune sau nu. Am sa instalez am sa ma chinui ca asa se invata. Am citit manualul de osx de aici de pe forum dar nu m-a ajutat foarte mult pt ca traseaza niste linii prea largi(stiu ca in 48 nu poti descrie chesti de amanunt - si + pt cel care s-a straduit ca fac asa ceva). Am sa o iau incet ca pe vremuri ... stau prost cu timpul sunt in ultimul an la facultate si am lucrare de licenta de terminat ... si tare ma ispiteste osx-ul. Am ramas placut impresionat de solidaritatea de pe acest forum si sunt sigur ca voi capata sfaturi multe si utile de la voi macuser cand ma voi termina facultatea(mai sunt 3 luni si termin). Multumesc
Salut! Am reusit sa-mi fac si eu un mac pe un pc. Merg perfect absolut toate. Final cut bec. rezolutii ci si qe sunet, usb, firewire, retea tot.Am o problema si as aprecia enorm un ajutor. nu reusesc sa-l fac dual view.or final cat pe un mon de 19 cu 1280 e ca si cum n-ar fi. Am vazut aici http://forum.insanelymac.com/index.php?showtopic=32536 cam ce ar trebui facut. Am cam facut cum cred eu ca a zis baiatul ala , dar nu cred ca fac bine. Poate cineva sa-mi “traduca” pe inteles de nob, babeste, exact ce, cum si unde trebuie sa editez sa-l fac sa mearga cu natit_dual?
Vad ca am mai spus odata sus acelasi lucru. Imi cer scuze de dublu post.Nu gasesc un edit sa modific mesajul asa ca trebuie sa mai adaug acest post. Deci de la prima mea interbventie am facut sa plece final cut, dar problema ramane cu dual view.
Pt. comparatie un mac pro de 2 x dual xeon 3ghz cu 2gb ram (la servici)face o ora de video din final cut in 9 minute dvd.Cred ca e destul de clar de ce vrem mac.
Eu unul nu am incercat dual wiew nu mai am doua monitoare dar daca tot vrei sa te descuri vad ai monitor de 19 si eu am la fel si lucreaza la 1600x1200 este ceva diferenta, nu se compara cu dual dar pana reusesti foloseste 1600 iti ofera spatiu indestualator de lucru.