Mini 2011 - buba la ethernet
  [ Ignoră ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: București
Macuser din: 23.03.09

Pe scurt, mi se buși etherneata la Mini 2011.

Mă trezesc eu că merge brusc cam greu netu’.
Din terminal văd că am 33% packet loss la un ping în rețeaua locală.
Către router, către una, către alta, la fel. Altele între ele n-au probleme.
Mă gândesc c-a înnebunit Yosemite.
Ca să verific am luat frumușel un stick cu Ubuntu și bootat Ubuntu pe Mini, la fel și din Ubuntu, 33% - 35% packet loss.
Dă-i schimbă priza de rețea, pune-l direct pe switch, la fel. Setează-l manual pe 100 în loc de gigabit, la fel.
Am pus un Apple USB Ethernet adapter, pe ăsta ghici ce, merge bine.

Am făcut un SMC reset, degeaba. Mă paște un Thunderbolt Gigabit Adapter.
Carevasăzică a mai pățit cineva să-i moară la modul ăsta portul gigabit ethernet din Mac ?

Semnătură 

Mac Mini Intel MGEN2LL/A, MC815LL/A - Sierra, MC239LL/A - ESXI 5.5, MB138LL/A Lion
Power Mac G4 M8787LL/A OpenBSD/macppc
Power Mac G5 Leopard
AppleTV2, iPhone 6+/64, iPhone 4, iPhone 2G

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRankRank
Member
Din: Bucuresti / Vaslui
Macuser din: 26.06.11

Am patit eu pe un macbook pro din cauza unor fluctuatii de curent. Era furtuna afara.. smile. Ce mai sigur ceva de genul s-a intamplat si la tine. De atunci eu mi-am pus router-ul si pc-ul pe un ups.

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

După o zi de folosit cu usb ethernet adapter i-am făcut un PRAM reset că tot n-aveam ce pierde și acum văd că și-a revenit.
Nu mi-ar fi dat prin cap că Mini poate să facă figura asta - 33% packet loss - și că asta era soluția.

Semnătură 

Mac Mini Intel MGEN2LL/A, MC815LL/A - Sierra, MC239LL/A - ESXI 5.5, MB138LL/A Lion
Power Mac G5 Leopard

[ Ignoră ]   [ # 3 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

Mda, nu s-a rezolvat, a revenit problema, și nici nu se mai rezolvă cu PRAM reset.
Ieri seară a mers un ping cu vreo 300 de iterații fără pierdere de pachete, azi dimineață mă trezesc iar că pierde.
Încercat și cu un port gigabit de pe un router tp-link, face la fel, nu pare să fie switchul meu de vină.
Îmi fac treaba pe usb ethernet dar mai caut soluții, că nu mai sunt convins că s-a prăjit ethernet phy-ul.

Semnătură 

Power Mac G5 Leopard

[ Ignoră ]   [ # 4 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

Băăăăăăăă !!!!

N-are nimic mini-ul.
Mi-am adus aminte ce mai schimbasem azi față de ieri seară.
Ieri seară era oprit esxi-ul. Care merge de pe stick. Care stick îl instalasem pe mini, că aveam nevoie urgent, apoi l-am mutat pe un hp microserver, și i-am schimbat ip-ul din consolă.
Și mă găndesc că idiotul răspunde la vechiul mac, de pe mini. Și găsesc:
http://kb.vmware.com/selfservice/microsites/search.do?language=en_US&cmd=displayKC&externalId=1031111

FMM vmware. Să nu faceți ca mine.

Semnătură 

Power Mac G5 Leopard