DVD OS X 10.6 Snow Leopard de imprumut?
  [ Ignoră ]
RankRank
Jr. Member
Din: Oradea
Macuser din: 15.06.10

Salutare!

O (alta) cunostinta m-a rugat sa o ajut cu al sau iMac 7.1 24” 2.4 C2D, 1 GB RAM, 320 GB 7200 RPM, OS X 10.4.11.

I se intampla des sa i se blocheze mac-ul, sau sa ii apara rotating beachball si nu se mai termina de invartit. Plus ca nu e cel mai rapid mac pe care l-am vazut.

1. Va rog spuneti-mi daca un back-up se face pur si simplu copiind folderele Pictures, Music etc. pe un HDD extern sau trebuie, in cazul pozelor/filmarilor, exportate librariile iPhoto/iMovie in loc de copiate. Daca aveti o varianta mai simpla de back-up, va rog sa ma ajutati.

2. Daca dupa creearea unui nou Cont de utilizator doresc sa fac un upgrade la 10.6 Snow Leopard, are cineva un DVD de imprumutat? Locuiesc in Oradea. Sau se poate descarca de undeva?

3.. Daca dupa creearea unui nou Cont de utilizator, totul NU revine la normal, atunci probabil ca e o problema cu HDD. E greu de reinstalat actualul Tiger pe curat sau se poate pe HDD/SSD nou blank instala direct Snow Leopard?

Va multumesc anticipat! Sa aveti o zi frumoasa!

Semnătură 

Simplifica pentru a dobandi pacea!

iPad mini 4G

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: București
Macuser din: 23.03.09

Disk Utility ce zice ? Deși poate să nu indice nimic anormal și totuși discul să urmeze să pice definitiv peste scurt timp. Faza asta când accesează din ce în ce mai greu ține de obicei 2-3 săptămâni după care trece brusc în stare S.M.A.R.T. Failed.
Salvează pe alt suport tot ce poți - fișiere, librării foto, iTunes, Mail (dacă are mail pop3 sau foldere locale).
Dacă e de schimbat discul cum faci, deschizi iMac-ul ?
Un Snow Leo se poate instala pe curat, pe discul intern sau pe unut atașat pe usb - sau chiar pe un stick mai măricel.

Semnătură 

Mac Mini Intel MGEN2LL/A, MC815LL/A - Sierra, MC239LL/A - ESXI 5.5, MB138LL/A Lion
Power Mac G4 M8787LL/A OpenBSD/macppc
Power Mac G5 Leopard
AppleTV2, iPhone 6+/64, iPhone 4, iPhone 2G

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
RankRank
Jr. Member

Verifying volume “Macintosh HD”
Checking HFS Plus volume.
Checking Extents Overflow file.
Checking Catalog file.
Incorrect block count for file 000000001b3498c4.mpg
(It should be (It should be 16831 instead of 117359)
Checking multi-linked files.
Checking Catalog hierarchy.
Checking Extended Attributes file.
Checking volume bitmap.
Checking volume bitmap.
tion.”,0)
The volume Macintosh HD needs to be repaired.

Error: The underlying task reported failure on exit

1 HFS volume checked
  Volume needs repair

Semnătură 

iPad mini 4G

[ Ignoră ]   [ # 3 ]
RankRank
Jr. Member

Am mai incercat sa conectez la iMac un HDD estern seagate cu UBS 3, il vede disk utility, dar nu ma lasa sa il accesez, decat daca il formatez.
E de imprumut, deci nu am cum sa-l formatez…

Ar mai fi varianta cu firewire, dar nu am un cablu cu care sa leg iMac la MB pt target mode.

Am facut un cont de DigiStorage, dar dupa ce ma loghez nu imi afiseaza nimic, iar alt browser nu pot sa instalez, deoarece pe niciun site nu am varianta compatibila cu OS X sub 10.6. ...

Incep sa cred ca trebuie sa scriu DVD-uri, dar 300 GB e vesnic de mult. Va rog, aveti alte solutii pentru mine? :|

Semnătură 

iPad mini 4G

[ Ignoră ]   [ # 4 ]
RankRank
Jr. Member

Cineva foarte amabil m-a ajutat cu un link pentru descarcarea unei imagini .dmg de Snow Leopard, pentru care ii multumesc, dar din pacate linkul nu a functionat foarte bine si dupa cca. 100 MB descarcati, se oprea si se reinitializa. De nenumarate ori…

(Inainte sa pun intrebarea, stiu ca nu agreem anumite surse de software, dar asta e sursa alternativa pe care mi-a recomandat-o un utilizator de rMBP care nu e coleg pe forum)

Sa am incredere intr-o imagine descarcata de la acest link, sau sa incerc sa fac rost de un DVD/imagine din alta parte? Ingrijorarea mea priveste posibilitatea ca aceasta imagine sa fie “manevrata” pentru a facilita accesul neautorizat de catre terti la datete din iMac ori a datelor folosite pentru eventualele cumparaturi online.

Multumesc anticipat!

P.S.: Daca cineva e atat de amabil sa-mi trimita un astfel de DVD pe curier, eu platind dus-intors, i-as fi foarte recunoscator si as face tot posibilul sa ma revansez.

[ Modificat: 05 August 2015 08:16 AM de altero ]
 Semnătură 

iPad mini 4G

[ Ignoră ]   [ # 5 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Tulcea
Macuser din: 26.08.06

Eu am un disc original cu Snow Leopard,daca erai din Tulcea te ajutam cu mare placere chiar azi. Asa la distanta cum sa procedam? Are in jur de 6GB daca nu ma insel.

Semnătură 

13” Macbook Pro 2015

[ Ignoră ]   [ # 6 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Cluj-Napoca, Romania
Macuser din: 13.12.05
Eduard Ungur - 22 Iulie 2015 05:51 PM

Verifying volume “Macintosh HD”
Checking HFS Plus volume.
Checking Extents Overflow file.
Checking Catalog file.
Incorrect block count for file 000000001b3498c4.mpg
(It should be (It should be 16831 instead of 117359)
Checking multi-linked files.
Checking Catalog hierarchy.
Checking Extended Attributes file.
Checking volume bitmap.
Checking volume bitmap.
tion.”,0)
The volume Macintosh HD needs to be repaired.

Error: The underlying task reported failure on exit

1 HFS volume checked

Un volum bootabil cu Disk Warrior ar rezolva problema. Cauta asa ceva.
  Volume needs repair

Semnătură 

You’re on a Mac. If something seems complicated, you’re doing it wrong!

 Macbook Pro 13, 2010
 iPhone 5

[ Ignoră ]   [ # 7 ]
RankRankRank
Moderator
Din: Oltenita, Calarasi
Macuser din: 14.11.06

Vezi ca s-ar putea sa ai necazuri cu hdd-ul. Asta una, a doua, fa-i un upgrade de ram la 4 gigi. Sotia mea are acelasi model si merge super fain cu Yosemite pe el. I-am bagat din start 4 gigi ca nu dau de un modul de 4 prin casa pe aici si i-am schimbat hdd-ul cu unul de 500 la 7200 rpm si 32MB buffer. Daca nu te descurci singur, iti pot da indicatii cum sa il desfaci ca nu e mare inginerie. Iti trebuie rabdare si atentie. Ah, si o ventuza sa scoti geamul… raspberry

Semnătură 

27” iMac 3,1GHz Intel Core i5
MacPRO OctaCore 2,8 GHz
PowerMac G5 Dual Core 2,3GHz, PowerMac G3 400MHz, PowerMac QuickSilver Dual G4 800MHz, iMac G3 400MHz Ruby & Indigo PowerMac MDD Dual G4 1,25GHz
Macintosh Classic II, Quadra 610
Pad 2 White 32 GB 3G+WiFi
iPhone 7 32GB
XBox classic, XBox 360, PS4 slim, Nintendo Wii, Nintendo 64 Black & Pokemon Edition, Original Gameboy, DSi XL, GBC, GBA, PSP.