Hmm, s-o spun?
Treaba e ca si la Mac OSX e la fel, aproape. Deschizi documentul primit in Mail, lucrezi, dai Save, il inchizi. O sa fie in User/Library/Mail Downloads. O cale mult mai scurta, si ne-invizibila, dar parca totusi ar fi mai destept daca te-ar intreba unde vrei sa salvezi cand deschizi un doc atasat intr-un mesaj.
Un exemplu simplu, concret si cat se poate de clar de logica Microsoftista, sau mai bine zis lipsa de logica si dizain negandit. ...
C:\Documents and Settings\Username\Application Data\Microsoft\Outlook
Un si mai simpla, cu care ne-am lovit si se lovesc inca majoritatea windowzarilor. Esti sfatuit ca din cand in cand sa-ti verifici directorul de fisiere temporare si sa-l golesti. De obicei acolo se acumuleaza sute de megi de fisiere inutile. Dar unde este directorul tau “temp”. Implicit in C:\Documents and Settings\UserName\Local Settings\Temp. Dar directorul Local Settings este implicit invizibil. Si in Vista este la fel, basca ca trebuie sa-i dai permisiuni ca sa-l deschizi, iar cand faci asta esti avertizat ca nu faci bine. Deci, Microsoft iti da o casa in sistemul de operare, dar unele usi din casa ta sunt incuiate by default si nu-ti recomanda sa le deschizi.
Winblows asta continua sa ma uimeasca,il folosesc pe un laptop dell numai pentru download si messengerul sotiei,totusi de cateva zile am observat ca incep unele programe sa dea erori,incep sa-mi dispara iconitele de pe ecran.Nu aveam antivirus,ma gandeam ca nu prea am de ce,il foloseam pt torrente.Ieri nu mai puteam sa intru pe messenger,intru in program files/yahoo/messenger si vad .exe ca este copiat,m-am gandit la virus dar avea cam aceeasi marime ca si originalul,cativa mb,era ciudat,ce virusi vazusem eu erau de cativa kB.Bag Avg-ul si scanez.Stupoare:475 de fisiere infectate,dupa dezinfectare am ramas fara toate programele,cumva virusul s-a bagat in executabilul programului.Antivirusul a sters tot.Ce minunatie de sistem,nu mai zic de blocarea lui dupa cateva ore de functionare si download,si asta dupa 2 saptamani de la reinstalare.
Pai e numai vina ta! Nu stii ca primul lucru pe care trebuie sa-l faci este sa instalezi antivirusul imediat
dupa instalarea sistemului de operare? Eu stau pe windows si cate o saptamana fara sa restartez macar o
data… Programele nu dau erori (in afara celor generate de ele, si ma refer la softurile 3d), si chiar si asa,
scanul bi-saptamanal cu zone-alarm imi gaseste mai mereu cate un spyware, worm, trojan (media e de 3 la
fiecare scan) dar mai putin virusi…. Am mai spus pe forum, Am tinut o instalare de windows 3 ani si nu aveam
probleme majore… In schimb, ca sa va fac sa sariti din scaune, cu faimosul MacOS am numai probleme - si asta nu
am constatat-o eu ci prietenii nostri de pe forum.
nu stiu cum va gaseste voua de toate celea insa eu in viata mea nu am folosi antivirus cand eram pe windows (2000 professional) si nu am avut probleme ca dansul e infectat sau ceva. eu mereu zic: daca ai virusi, nu iti cunosti calculatorul cum trebuie!
Da… e mai usor atunci cand esti purtat de valul evolutiei prin diverse sisteme de operare si apuci sa vezi (si
sa patesti) pe fiecare dintre ele care sunt punctele in care ele cedeaza… Dar nu mi se pare deloc amuzant ca
scula pe care am dat o groaza de bani, nou-nouta, factory settings, sa fie catalogata de toti de pe forum ca
busita. :(
Da… e mai usor atunci cand esti purtat de valul evolutiei prin diverse sisteme de operare si apuci sa vezi (si
sa patesti) pe fiecare dintre ele care sunt punctele in care ele cedeaza… Dar nu mi se pare deloc amuzant ca
scula pe care am dat o groaza de bani, nou-nouta, factory settings, sa fie catalogata de toti de pe forum ca
Omule, mergi dom’le cu ea la doctor si daca e busita ti-o schimba!
Problema ta e cam ciudata. Ultimul BenchTest ti-a dat 132 (o cifra foarte buna - zic eu). In schimb, de cind ti-ai luat macul, ai numai probleme cu el. Daca te uiti in jurul tau, nimeni nu are plingeri ca tine (ci numai problemute de softuri, chestii ascunse etc). Si, daca imi aduc bine aminte, imacul tau era de ocazie…
Oricum, trebuie sa-ti spun, fara suparare (da’ chiar fara suparare), semeni putin cu un macuser ocazional de anul trecut care, tot asa, si-a luat mac ca era fitzos. Pentru ca nu tinea la el, calculatorul l-a nemultumit profund, se mai intimpla. A renuntat dupa doua luni, nu i-a placut, nu s-a putut obisnui. A primit banii inapoi.
Si NU SCULA e busita, ci (cum se vede si din teste) ai o problema cu hardul - e in garantie - si degeaba te tot batem la cap, ca tu o tii una si buna!
O ultima intrebare, nu cumva, din cind in cind, pointerul de la mouse se misca in salturi, ca si cum ar fi legat cu elastic?
Ala e cel mai bun semn ca ai ceva la hard.
La naiba!!!!
Asta e iarule, vino-ncoa sa te sarut!
Chestia cu pointerul de la mouse se intampla foarte frecvent… E mai penibil in jocuri (cand pun si eu
“chita” pe cineva pentru un head-shot ma trezesc ca trag dupa porumbei ) dar se intampla si pe
desktop… n-am bagat de seama, am crezut ca e ceva de la mouse (si parca se intampla mai frecvent pe
mac decat pe windows).
Acum, tin sa te contrazic - in doua privinte:
1. Macul nu e luat la “marea fitza” si am explicat suficient ce factori mi-au alimentat decizia, sa trecem
mai bine la:
2. Macul este luat din Xstore din Iasi - nou-noutz (si am mai spus pe aici ca sunt putin cam ‘magari’ domnii de acolo).
Nu stiu, cateva zile nu o sa am timp nici sa suflu dar pe sambata, duminica plec acasa (la iasi) si o sa-mi pregatesc
asaltul. Btw, cum primesc banii inapoi? Ca parca as mai pune cateva milioane si mi-as lua un macpro (asta-i
o gluma serioasa :eek: ).
Bine-atunci, acum ca s-a confirmat cel mai sigur simptom ca hardul e cam prapadit: ce are de fapt? Si cum
demonstrez asta la xstore? Ca parca vad ca dau peste niste zeloti care nu admit nici in ruptul capului ca e ceva
‘putred’ cu libidoul macului meu.
Multzam’ frumos.
PS: tot de la xstore si-a mai luat o cunostinta un mac care cred ca are aceeasi problema… oricum, acelasi lag in
PS. Pe deasupra, scroollul de la mighty mouse i s-a busit dupa doua saptamani. E vreun spirit rau pe la magazinu’
asta.
nu stiu cum va gaseste voua de toate celea insa eu in viata mea nu am folosi antivirus cand eram pe windows (2000 professional) si nu am avut probleme ca dansul e infectat sau ceva. eu mereu zic: daca ai virusi, nu iti cunosti calculatorul cum trebuie!
Poate că tu, eu și alții ca noi suntem familiarizați binișor cu aspectele tehnice ale funcționării unui computer. Nici eu n-am avut vreo problemă cu virușii în anii în care am lucrat pe Windows, dar asta numai pentru că m-au pasionat computerele în așa măsură încât am învățat de unul singur să construiesc un PC și să administrez cum trebuie Windows. Dar ce te faci cu restul utilizatorilor? Oameni care n-au timp, chef sau înclinația de a deveni admini pe Windows? Oameni care vor un singur lucru: să-și facă cât mai bine treaba pe care o au, în Word, Excel, Photoshop sau ce-o fi. Toate cunoștințele mele fac parte din această categorie, iar de aproape fiecare dată când merg pe la ei găsesc Windows-urile VRAIȘTE. Știu și ei că au neapărată nevoie de un antivirus. Ei bine, am găsit de multe ori instalate DOUĂ sau chiar TREI programe antivirus, dar toate cu baza de date neactualizată. Vă imaginați cum mergeau acele computere. Ce să le zic acestor persoane? Că au nevoie de un curs intersiv de administrare Windows? Nu, le zic că mai bine și-ar lua un Mac, ca să scape de probleme. Exemplul clar: iMac-ul soției mele, cu un sistem de operare în stare perfectă de funcționare, instalat la cumpărare acum un an jumate.