Am si eu un PC intr-un colt care merge brici. Stiu sa il configurez din scoarta in scoarta nu am probleme cu el. Daca aveti probleme cu configurari antivirusi sau alte prostii de genu ofuscarea creata de intrebarea “Doriti sa mutati fisierele sau sa le copiati ?” ramaneti pe MACOS. Faptul ca ati avut experiente esuate si traumatizante pe windows nu inseamna ca windows e sh#t , exceptia voastra nu face regula.
Iar legat de securitate(pentru un contribuitor la aceasta discutie) la o conventie pentru web security acu’ vreo 2 luni unde s-au intalnit toti “white hats”( hackerii buni la suflet); au fost puse la dispozitie 3 portabile(un MBP un Vista laptop si un Linux laptop) toate conectate la internet. Ghici care a cazut primul? MBP-ul printr-o vulnerabilitate Safari in mai putin de 30 minute. Deci faptul ca “nu exista” virusi pe MACOS nu inseamna ca sunt blindate… daca se vrea se poate .
Macuser.ro sau hatewindows.ro ? ( cea din urma e cam puerila parerea mea ).
Acum ca sa ma adaptez topicului, nu imi place Vista cum a evoluat din XP si anume faptul ca Vista este partial compatibil cu aplicatii mai vechi(cate una pe ici pe colo). Nu chiar asa de mult incat f*ck microsoft, dar atat incat sa fiu oleaca nemultumit .
companyofheroes: Las’ că‘s destule topicuri care înjură și OS X-ul pe aici Noi am rămâne cu toții pe Mac OS X toată ziua dacă nu ar exista pe lumea asta șefi cu o vedere mai “ne-panoramică” care câteodată insistă să ne chinuim și noi cu wingoze deoarece doar asta știu ei.
Vista ... la gară ... cine știe și cunoaște fie stă la XP, fie folosește 2008 ...
Astazi am randat in retea ceva de 4 ori…
... pt ca desi i-am scos AUTOMATIC UPDATES tot si-a gasit el un update PRIIORITAR (imi pare rau ca nu am vazut ce !!) si ma trezesc ca aud cum se restarteaza (in timp ce randa ceva)!!!
Pe fundal citeam suparat “Instaling updates please wait” sau ceva de genul…
“N-as fi crezut vre-o data sa ajung aici”. O patanie care ar tebui sa dea de gandit celor care au imbratisat deja Vista cea mareata, sa incep deci… Fi-mea mai mare a castigat ca premiu (clasa a V-a) un laptop Toshiba Satelitte. Foarte entuziasmata la inceput, s-a desumflat treptat, pana la a nu-l mai folosi aproape deloc( tot macmini-ul ei de baza), tre sa precizez ca in familia mea (apropiata) nimeni nu are de a face cu Microsoft. Tot popru’ are mac. Ce-am zis eu (mai jmecher… adult, deh!) ... Ia sa incerc eu sa instalez in el OSX… (proasta alegere…). Da-i si urmeaza pas cu pas forumul adiacent OSX86… Zdrang, boot in Leopard, nu merge…, da-i sa re-boot in Vista… Poc! Nu mai e Vista… Eroare ... nus’ce \win32\.exe e corupt sau nu e… Da-i fuga la magazinul local de electronice, Geek Squad, pai nu se poate, ca daca a venit cu Vista preinstalata noi nu ne bagam…, ca incalcam nu stiu ce clauza de contract cu Microsoft, bla bla, ca sa sun la Toshiba, care m-a redirectionat la o alta reprezentanta, care intr-adevar acoperea garantia de 1 an, dar numai la hardware nu si la software… Ce sa va mai spun, un adevarat cosmar… Pana la urma am optat pentru softul cu porcaria de Vista, care trebuie sa ajunga, probabil luni, si nu am nici o certitudine ca voi reusi sa-l instalez… Asta e povestea scurta… Ignoranta(mea) m-a costat timp si bani, asta e partea mea de vina… numai ca nu pot sa ma invinuiesc 100% deoarece in cutia cu care a venit laptop-ul nu a existat nici un fel de recovery disc.
Pacat sa-ti zic, dar a fost sigur prostia ta. PCurile cu OS preinstalat au intr-un folder kitul pe care trebuie sa ti-l scrii singur pe un DVD. Cand am luat unul pentru office acum vreo 2 ani am sunat la microsoft romania care i-a sunat pe ala de la best care au fost obligati sa-mi scrie ei kitul de xp pe un CD. La fel trebuia sa faci si tu, mai ales acolo in patria lor si a protectiei consumatorilor si better business bureau.
De ce nu-ti downloadezi vista de pe site de la Microshit? Ca doar sa-l activezi n-o sa fie problema ca e acelasi computer, nu? Sunt pe afara de 3 ani cu ferestrele, mai ales cu vista, sper sa snu spun prostii…
Imi aduc aminte, era prin 2000, si foloseam OS9X si G4 Ethernet, cand la un firmware update, Apple prin email, si website recomanda pas cu pas un fel de hack cu o agrafa (d-aia de birou, nu de par) care trebuia introdusa intr-o “gaurica” de sub drive-ul CD (o numeau back door method), apoi copy and paste o bucata de cod pe terminal parca…Sincer, credeam ca “wizzard tech-ii” de la Geek Squad vor aplica ceva asemanator… Vor veni cu solutii multiple, pe masura unui soft atat de popular si maret…, nici pe departe nu mi-am inchipuit ca serviciile PC+MS sunt atat de “subtiri”... si iarta-ma Huck, dar la $800/bucata Toshiba, poate sa tranteasca si ei un plastic de back-up… Nu chiar toata lumea e “familiara” cu Vista Home Premium Edition…Dar sti ce cred eu? Ca sunt asa de cheap asses, ca nu cumva sa folosesti Vista aia si la alte computere din casa/office. In mintea lor e computerul si softul aferent computerului respectiv… si atat. Orice upgrade…coasta! Si inca una, MS cred ca se tem de dual booting Vista + XP… Se pare ca si Toshiba nu agreeaza dual booting, cred ca d-aia nici n-am putut instala OSX( sa-mi fie invatatura de minte, altadata), ceva in Bios-ul ala de cacao… yuck!
De fapt povestea lunga, dupa ce-am facut pocinogul, m-am dus la o amica cu acelasi OS si cu acelas procesor Intel 2Core duo 1.5 Ghz, dar cu HP… Care dupa 4 ore de burn DVD-uri (pana la 2 noaptea/dimineata), bineinteles ca nu a recunoscut Toshiba, si carnatii aia de la Geek Squad a doua zi, mi-au dat un nr. de telefon (cica de la Toshiba), care era de fapt de la niste indieni (YOGI parca) cu sediul in India. Best Buy-ul cu jmecherii aia de “geeks” am impresia ca e Indian owned, adica aia de te agata prin magazin sa te faca sa cumperi sunt majoritatea indieni… si cred ca sunt mana in mana cu aia de la YOGI, care cica ofera solutii IT. Ca sa revin la fapte, am sunat in necunostinta de cauza, sau cu cele mai bune intentii ca sa zic asa, la YOGI - India, unde m-au transferat de la unul la altul, Customer Service, Tech Dept, nu mai stiu eu ce Tehnician, pana m-a preluat unul, care m-a pus sa fac ce deja facusem de o mie de ori pana atunci, restart, press F8, press Enter, citeste diagnosticul, si de la capat… Bine inteles ca toate astea contra cost $119.99, in care intra asa numitul tech suport pentru un an in avans, de la niste tipi cu accentul lui Apu din The Simpsons. In fine, dupa vre-o 30 de minute de incercari, cand s-au dumirit ei (cu superioritatea structurala tipica creierului indian sau cum le place lor s-o defineasca), ca eu nu sunt batut in cap, si problema nu se poate rezolva telefonic, sa ma transfere la Toshiba Customer Service, care ma vor rezolava in 20 de minute. OK, zic, da-i si vorbeste cu una din Filipine, Sonya parca, care bla, bla, ca sa ma duc la un repair shop, bla, bla, adresa, telefon, have a good one… bye,bye. Indianu’ in background, 3way calling, ca daca e totul ok? Pai cum sa fie OK? (...zgura..m*atii!)Pentru ce m-ai charge-uit $119.99? pe un lucru pe care putem sa-l fac si singur? si fara asa zisul suport. Pac!, transfer, supervisor, ca bla bla, servicii, bla bla. Deja imi pusesera nervii pe bigudiuri, ma deranja insistenta cu care vroiau sa ma convinga de calitate servicilor lor.Bah! zic eu, Vreau banii inapoi, ca-ti rup capu’, Am I make myself clear? I fuckin’ want a full fuckin refound! ca-ti rup capu! de indian…M-a transferat la una care cica dureaza 24-48 de ore sa-mi puna banii inapoi pe card. Cu un gust amar, am sunat la Toshiba Tech Assistance carora le-am cerut un disc cu backup OS, si care au fost destul de ok. Concluzia: Sunt milioane de (in good faith people) utilizatori ca mine sau ca multi altii, care mai devreme sau mai tarziu au nevoie de MS Tech Support, si care sunt materia prima a unei alte industrii din alta parte a lumii care face bani pe spinarea (sa n-o numesc ignoranta, ci buna credinta)lor. Iar in varful piramidei sa afla The Allmighty Microsoft. Mi s-a cam pus pata pe indienii astia… excroci de clasa, acum 10-20 ani calareau vre-o duzina un amarat de PC ca sa invete Windows, si acum nu mai gasesti job-uri in IT nici sa dai cu tunul, pana si la putinele care mai exisa in State, tot ei se baga in fata cu tupeu, care cu vize de lucru, care cu vize de student…cei mai multi de prin Canada. Mesi pentru placuta experienta Bill! Thanks for nothing.
Frunzaream si eu forum-ul dimineata asta si tre sa recunosc ca e cam aiurea sa iti trebuiasca internet explorer 6 sau up pt. a accesa o pagina microsoft. Insa nu e atitudine anti-apple, pana si pe windows sunt unele chestii de pe site-ul microsoft care au nevoie de activex controls si nu ai de ales, indiferent daca folosesti firefox/opera. Sper ca la asta te refereai prin screenshot-urile alea, sau poate ma insel eu si ai vrut sa arati altceva .
Desi am intarziat p0110, cum nu poti pe un macbook sa pui vista(si nu prin bootcamp) asa nu poti pe un laptop(nu desktop) macos, cel putin nu asa usor.
companyofheroes: înțeleg pentru windows update sau chestii de genu să ai nevoie de IE - dar este comic să ceri Windows ca să vezi lista de hardware pe care rulează Windows. Ca și cum Ford ar zice că acces-ul showroom-urile Ford nu este permis decât celor ce conduc o mașină Ford. Cine nu are Ford nu merită să vadă Ford-urile noi. Dacă vrea să le cumpere - trebuie să le ia pe ne-ve.
Adevarul ca nu stiam ce face link-ul acela. Sergiu…de ce ai nevoie de lista de hardware pe care ruleaza windows? Iti spun eu mai simplu, merge pe ORICE hardware cat timp ai driver . Nu prea am intalnit restrictii la windows.
Un scurt offtopic(si asa e mort topicul)... observ dupa semnatura ca esti versat in OS-uri de toate culorile; poate imi satisfaci curiozitatea… unde in romania lucrezi pe atatea os-uri, sau ai ocazia sa folosesti asa de multe; impresionant oricum mai ales daca le stii struna.
Adevarul ca nu stiam ce face link-ul acela. Sergiu…de ce ai nevoie de lista de hardware pe care ruleaza windows? Iti spun eu mai simplu, merge pe ORICE hardware cat timp ai driver . Nu prea am intalnit restrictii la windows.
Eşti sigur? Am prin casă mai multe calculatoare (inclusiv x86) care nu pot rula Windows .