De ce Hack-intoșii sunt excluși?
  [ Ignoră ]
Rank
Newbie
Din: 
Macuser din: 27.07.11

Pare corect ca sisteme de operare non unix să fie excluse de la forumul de mac. Dar dacă e vorba de programare ( și iau ca exemplu programarea in c ) aceasta e la fel și în celelalte sisteme Unix. Știu bine asta, pentru că am lucrat și mai am astfel de preocupări. La fel și cu hackintoasele, aici chiar că nu mai înțeleg. Are cineva răbdare să mă facă să înțeleg? Sau acest forum e un club exclusivist și trebuie să ai un anumit grad de constipație ca să te enumeri printre membri? Că dacă e așa, nu mi-aș dori să fac parte dintr-un forum așa de obtuz. Si spun asta cu toată stima și respectul pentru cei care fac parte din forum. Poate că unele reguli ar trebui elaborate cu mai multă meditație?!

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRankRank
Member
Din: Deva
Macuser din: 11.11.08

Dar cine ti-a spus ca sunt exclusi?

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
Rank
Newbie
Din: 

Sunt considerate off-topic discuțiile despre:
- Exclusiv despre alte UNIX-uri - Linux (are forumul lui), BSD, Solaris, ș.a.m.d.
- Programarea pentru sisteme non-apple (hackintosh / OSx86 intră în categoria non-apple)

Am extras din regulament.
Dar mă bucură foarte mult întrebarea. Pentru că elimină în fapt excluderea hackintoaselor. Mulți nu au posibilități să se echipeze cu un mac adevărat. Iar cineva, după ce o face, va descoperi că și acesta are noroc de imperfecțiuni. Un hackintos e un posibil om mai puțin dotat financiar ( de genul student și nu numai ), care aspiră la sistemul de operare OS X, îl admiră și are suficiente cunoștințe unix încât să facă să diapară deficiența de a nu putea instala un mac adevărat pe un calculator ieftin. Păi dacă e așa, vorbim despre un bun cunoscător în domeniul IT - soft ȘI hard, adică de cineva care face cinste oricărui club / forum de profil, fiind foarte foloositor ccelorlalți.
Am onoarea să vorbesc unor oameni foarte inteligenți, nu e nevoie să mai spun ceva.

[ Ignoră ]   [ # 3 ]
RankRankRank
Member
Din: Bucuresti
Macuser din: 20.07.10

Salut, ideea de ca Apple a investit bani sa faca OSX ce e este acum iar tu cand cumperi un Mac platesti si dezvoltarea OS-ului. Sa folosesti OS-ul fara hardware-ul de la Apple se incadreaza la furt, nu ai platit softul respectiv.
Este offtopic discutia despre Hackintosh din cauza ca este ilegal sa folosesti softul pe altceva decat hardware Apple iar forumul nu se incurca cu lucruri ilegale.
Si eu sunt pasionat de Hackintosh, inainte de iMac am avut unul, dar consider ca daca nu am hardware Apple nu am ce cauta pe un forum Apple cu atat mai mult cerand ajutor in probleme ce apar din cauza rularii OS-ului pe hardware pe care nu a fost conceput sa ruleze.

Semnătură 

*Mac Mini (Late 2012), 2.5GHz Intel Core i5, 4Gb DDR3, 120Gb SSD
*iPhone SE Space Gray, 16GB; Apple Watch Sport 38mm Space Gray;
*2 x PS3 Slim 120Gb, XBOX 360 Slim 640Gb, XBOX Classic 250Gb, Wii, Wii U, NDS Lite, NES, Raspberry Pi, PSP;
*Canon 550D, Fujifilm S6500FD

[ Ignoră ]   [ # 4 ]
RankRank
Jr. Member
Din: 
Macuser din: 16.11.12

Am avut si eu Hackintosh, inainte sa iau Mac-ul. Se misca la fel Hackintosh-ul, daca nu chiar mai bine smile

Eu zic ca e un practice bun pentru cei care vor sa vada cu ce se mananca OSX-ul, si nu vor sa investeasca din prima o gramada de bani. Mai ales ca nu sunt multi care se risca sa cumpere SH.

[ Ignoră ]   [ # 5 ]
RankRankRank
Member
Din: Bucuresti
Macuser din: 20.07.10

Exista distributii linux concepute sa semene cu OSX, un cunoscut exemplu este: elementary.io
Exista alternative la piraterie, trebuie sa cauti putin.

Semnătură 

*Mac Mini (Late 2012), 2.5GHz Intel Core i5, 4Gb DDR3, 120Gb SSD
*iPhone SE Space Gray, 16GB; Apple Watch Sport 38mm Space Gray;
*2 x PS3 Slim 120Gb, XBOX 360 Slim 640Gb, XBOX Classic 250Gb, Wii, Wii U, NDS Lite, NES, Raspberry Pi, PSP;
*Canon 550D, Fujifilm S6500FD

[ Ignoră ]   [ # 6 ]
RankRankRankRank
Moderator
Din: Cluj-Napoca
Macuser din: 26.01.06

Probabil este o greseala sau se refera la chestii care au nevoie de hackintosh (similar cum este cu jailbreakul), doar ca nu exista asa ceva din cate stiu. Deci programeaza pe ce vrei dar nu ne spune si noua, ca n-are nicio legatura.

Semnătură 

Mcintoshing…

[ Ignoră ]   [ # 7 ]
RankRankRank
Member
Din: Wonderland
Macuser din: 20.05.09

pe prima pagina sunt iconite cu sponsorii site-ului, de aia wink

Semnătură 

Macbook Pro 15” Late 2008, OS 10.8.4
iPad 4 32Gb cellular, White
iPad mini retina 32gb cellular, White
iPod Touch 3G, 64 Gb

[ Ignoră ]   [ # 8 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: județul Devon, UK
Macuser din: 18.10.05
cashonly - 30 Iulie 2015 10:46 AM

Este offtopic discutia despre Hackintosh din cauza ca este ilegal sa folosesti softul pe altceva decat hardware Apple iar forumul nu se incurca cu lucruri ilegale.

Exact, asta-i raspunsul. Pe care onom l-ar fi gasit daca s-ar fi obosit sa caute.

injectoare, credeam ca stii ca macuser nu are sponsori. Acolo e banner exchange. Crezi ca ne sponsorizeaza WinAdmin?

[ Ignoră ]   [ # 9 ]
Rank
Newbie
Din: 

Sa folosesti OS-ul fara hardware-ul de la Apple se incadreaza la furt, nu ai platit softul respectiv.

Pai ori hardul, ori softul; Dacă nu cumperi softul, ești pirat. Dar cu hardul, e altceva. Unii pot înțelege că Apple NU își asumă nicio responsabilitate dacă nu folosești hardware de la ei. Discuția asta nu are finalitate. Și Adminului îi răspund că am citit cu mare atenție și EULA. Și eu înțeleg că e ilegală aplicarea softului pe alt hardware decât cel agreat / dezvoltat de Apple.
Era vorba dacă sunt bineveniți programatori pe Apple sau nu în forumul dvs. Chiar dacă nu deâine tinicheaua din curtea lor.
Îmi pare sincer rău de vehemența și aroganța care pot însoți unele răspunsuri.

[ Ignoră ]   [ # 10 ]
RankRankRank
Member
Din: București
Macuser din: 21.04.12

Nu vreau să bag bățul prin gard ... dar stau și mă întreb, dacă cineva cumpără o placă de baza originală (second-hand, sunt de vânzare chiar aici, pe forum) și o completează cu memorii, procesor/procesoare, sursă de alimentare și placă video obține un sistem cu S/N original? Eu cred că da ...