Am nevoie de o recomandare: o multifuncțională laser (monocrom) a cărei exploatare să fie ieftină (am de scanat câteva documente și de printat câteva facturi pe lună; în mod sigur sub 50 de foi) și a cărei mărime să fie, pe cât posibil, cât mai mică. Am o multifuncțională veche, Canon (inkjet) dar Canon nu mai face de mult drivere pentru modelul respectiv iar cartușele sunt șocant de scumpe… Mulțam anticipat!
Vezi ca ar trebui sa fie ceva la reducere, la din astea cu laser. Pe la un 230 lei cred ca gasesti si cu Wifi, sa printezi direct de pe tel Acum insa nu stiu sigur daca aveau si scanner, dar vezi altex/emag. Ca fapt divers, incearca aplicatia Scanner Pro, e socant de buna. Iti ia automat marginile, tu decat ridici telefonul, nu tre sa mai apesi nimic. Isi face upload la fisiere pe contul tau iCloud sau pe Dropbox/ Google Drive, etc. E incredibil ce au reusit sa faca
Eu in ultima vreme am pus ochii pe multifunctionalele de la Samsung. Mai multi prieteni de-ai mei au multifunctionale laser Samsung (alb-negru / color, cumparate cu 600 - 1500 lei) cu care am lucrat si eu cateodata si sunt destul de multumit de cum functioneaza. Insa au dimensiunea mai mare si nu stiu daca au drivere si pentru Mac OS. Preturile incep cam de pe la 500 lei la multifunctionalele laser Samsung.
Am cumparat un tonner de schimb acum un an, dar inca nu l-am schimbat. Tonner-ul original inca tine cu metoda “scuturatului”
Modelul 7065 are retea si ADF la scanner, dar costa mai mult si necesita mai mult loc pe birou (in spate. ca sa aiba loc sa se deschida capacul de la scanner cu ADF-ul pe el)
Pe aici echipamentele Brother sunt marketate ca “Small-Medium Business” - mai scumpe initial, dar mai rezistente in timp si cu consumabile mai ieftine decat chestiile “consummer”.
Inainte sa o cumpar am fost la un Office Depot si m-am uitat la multifunctionale inkjet. Toate multifunctionalal inkjet HP, Cannon & co care erau la promotie, costau mai putin decat cartusele de cerneala pentru ele de pe randul urmator.
Laser frate. Daca vreau poze, le duc la atelier. Aici Walmart-ul le printeaza intr-o ora - intrii in magazin, mergi la un chiosc foto, conetezi sticku’, cardu’, telefonul (cablu sau blustutz) sau bagi CD-ul, alegi pozele, alegi marimile si ii dai submit. Dupa o ora in care ti-ai umplut carutul, inainte sa mergi la casa, treci pe la ghiseu si iei plicul cu poze.
Pentru Samsung-ul color de care am vorbit (al unui prieten - cumparat cu 1500 lei), cartusele originale costa fiecare 200 lei, atat cartusul negru cat si cele trei cartuse color, deci in total ar fi 800 lei inlocuirea completa a cartuselor cu cartuse noi originale. Cartusele se pot schimba separat fiecare cand se golesc. Proprietarul imprimantei inca nu a schimbat pana acum cartusele, deci nu pot spune inca cat tin.
The new EcoTank printers cost more up front but can churn for years without running dry.
Epson’s advantage is its permanent mechanical print heads, as opposed to the disposable thermal ones used by its chief competitors. Because Epson’s print heads are always connected to the printer, ink can be piped to them from anywhere—a cartridge or a tank on the side of the printer. More important, because they’re mechanical and not thermal, they can operate for years without requiring replacement and are less likely to clog.
Epson offers a two-year warranty on the hardware: If anything goes wrong during that time, Epson will swap it out for a new one. After that, you’re on your own.
The ET-2550 costs $400; its big brother, the ET-4550, which has a fax, a sheet feeder and Ethernet, costs $500.