Din cite inteleg nu peste mult timp emisia Tv analog din Ro se va opri pentru totdeauna.
Nedumerirea mea este ca am citeva Tv Crt functionale pe Catv si nu stiu daca se va transmite analog pentru ele pe catv.Sa le arunc acum sau sa astept sa vad ce o sa se intimple?
Buna seara,conform normativelor europene anul 2015 este anul in care se trece de pe transmisia analogica pe transmisia digitală .se poate folosi un tv analogic cu un receptor digital lingă el ( pe post de monitor).ele se găsesc ( receptorul standar sau hd)de la 50 lei in sus sau se pot lua de la tipii de la cablu in custodie.
La moda este sa le schimbi că de…. Vecinu are ,eu de de ce sa nu am un led de diagonala mare ..
O noapte frumoasa
Eu urmaresc posturile cu documentare, din comoditate nu stau sa caut pe net emisiunile respective si urmaresc ce-mi pune in farfurie Nat Geo, History, Nature, Spark, Paprika. Discovery a binevoit furnizorul sa-l scoata.
Teoretic semnal mai bun.
Nu mai ai “purici” la imagine slaba,ai macroblocuri,patratele pe imagine in caz ca ceva interfereaza cu semnalul.
Ai EPG,ghid programe,poti programa TV sa treaca pe acel program cand incepe emisiunea.In functie de aparat,poti vedea ce va fi transmis in urmatoarele cateva zile,adica programul,nu emisiunile in sine.
Poate avea mai multe versiuni audio si subtitrari la aceeasi emisiune.
Daca receptorul sau TV-ul stie poti inregistra o emisiune.
Mai multe semnale (programe TV) pe aceeasi frecventa.
Cuvantul magic este: “DVB”
Daca ai un televizor care stie DVB-T - cu aceiasi antena de UHF cu care prindeai bulgarii, prinzi acum canalele digitale.
DVB este doar partea de receptie - care transfera undele din aer intr-un sir de biti.
sirul ala de biti poate fi:
- MPEG2 - la rezolutie SD (PAL sau NTSC) - se va vedea la fel de bice ca cel mai bun semnal analogic posibil
- MPEG4 - la rezolutie HD (720i, 720p sau 1080i).
Toate cutiutele sau TV-urile cu DVB stiu sa decodeze MPEG2 - pentru MPEG4, cititi documentatia inainte sa dati banii.
Da, exista receptoare DVB care se pot lega la calculator. De multi ani. La intalnirile lunare MacUuser din Bucuresti dezeori venea cuneva cu un receptor DVB care arata ca un stick USB cu mufa de antena si o antena micuta si urmaream ProTV HD la o bere. Receptorul DVB USB doar converteste undele in biti - decodarea MPEG2 sau MPEG4 o face mac-ul/pc-ul.
DVB, DVT, m-ati băgat rău in ceata. Eu am in camera un sony kdl32p3000, ce nație e si ce pot sa fac sa ramân si eu in pas cu moda:)) sper ca nu sunteți răutăcioși cu răspunsuri gen’ sa il donez lui prigoana:)
Buna seara,conform normativelor europene anul 2015 este anul in care se trece de pe transmisia analogica pe transmisia digitală .se poate folosi un tv analogic cu un receptor digital lingă el ( pe post de monitor).ele se găsesc ( receptorul standar sau hd)de la 50 lei in sus sau se pot lua de la tipii de la cablu in custodie.
La moda este sa le schimbi că de…. Vecinu are ,eu de de ce sa nu am un led de diagonala mare ..
O noapte frumoasa
Buna!
Va rog sa-mi recomandati ceva modele de convertor DVB la TV analog de categorie medie-joasa, accesibile la buzunare mai restranse. Sunt cateva bunicute pa aici care au televizoare analogice pe care ar dori sa le mai foloseasca.
se opreste transmisia analogica terestra urmind sa mai transmita analogic TVR1; pina cind va mai functiona,nu poate sa spuna nimeni ca la noi deciziile se iau peste noapte si de cele mai multe ori fara explicatii . In Europa transmisia analogica s-a oprit 2012-2013 prin martie 2013 oprind transmisia si ultimele canale analogice de pe satelit.
Cei care au cablu tv pot sa stea linistiti cu televizoarele crt ,cablistii stiu ca multi au televizoare cu tub si nu sint foarte hotariti sa renunte la canalele analogice.
Pina anul acesta transmisia digitala terestra in ROmania era era doar mpeg2 si se transmiteau canale hd si sd ,de prin primavara cineva a venit cu ideea transmisiei doar mpeg4 -denumita DVB-T2 iar cei care aveau televizoare cu tuner DVB-T s-au trezit ca nu mai receptioneaza nimic . Pentru cei care vor sa schimbe televizoarele sau opteaza pentru un receptor digital terestru neaparat sa scrie pe receptor DVB-T2 iar la televizoare in fisa tehnica la tuner sa fie specificat clar DVB-T2.
Multe televizoare au acum tunere combinate satelit ,terestru si catv ; la acestea in fisa tehnica sint date la tunere DVB-S/S2 pentru satelit, DVB-T/T2 pentru transmisie terestra si DVB-C pentru cablu tv.
Receptoare DVB-T2 au aparut prin Carrefour ,Leroy Merlin la preturi de 100-120ron ,nu e foarte clar cine le fabrica , cu ce componente si ce suport soft au dar pentru cineva care nu are mari pretentii poate fi solutia ideala.
Si acum operatorii de cablu sunt liberi sa faca precum Time Warner Cable aici in state - iti dau gratuit o cutiuta in care legi cablul si televizorul (are si iesire analogica, si HDMI). Cutiuta are o telecomanda și din telecomanda aia schimbi posturile.
Mai ai un televizor in alta camera ? Mai platesti 5 EUR/luna inca o cutiuta. Sau daca vrei o cutiuta mai desteapta pe care vezi lista de programe si video-on demand platesti 15 EUR/luna. Daca vrei una si cu DVR, platesti X EUR/luna. Asta in plus la abonament.
Vrea vecinu’ sa fure TV ? Țeapă că nu se vede fara cutiuta de la Cablu.
Are o cutiuta de cumparata din talcioc ? Țeapa că nu merge fara activare.
Apare un hack ? Țeapă că fac cutiile auto-update peste semnalul de cablu.
Este finala FIFA si nu ai platit taxa suplimentara ? Țeapă - dupa primul minut apare un ecran negru cu mesajul: ” pentru a activa aceasta transmisie, sunati la 555.555.5555 “
Nu vrei două telecomenzi ? Pentru o taxă suplimentară pe lună poți închiria o telecomandă programabilă care poate controla cutiuța și televizorul tău.
pe analogic era mai dificil cu criptarea , pe digital e mai usor si de aici ideea oricarui operator dth ca transmite pe cablu ,satelit sau terestru sa vrea sa te lege cu boxul lui ,pe care il poate controla la maxim: lista de canale ti-o face el pe primele pozitii sa fie anumite canale ,iti modifica pachetele pe care le-ai achizitionat cum vrea el scotind sau adaugind canale tv pe criterii numai de el stiute si multe alte miscari si modificari pe banii abonatilor ,bani din care trebuie sa traiasca operatorul dth , televiziunile ,fabricantii de echipamente si bineinteles si cei care se ocupa de instalari si intretinere. Si pentru ce dau banii abonatii? -pentru a putea sa isi piarda timpul in fata televizorului . Ce ofera televiziunile e alta poveste .