Thunderstrike 2 - World’s first firmware worm that infects Mac computers without detection
  [ Ignoră ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Arad
Macuser din: 20.06.09

http://thehackernews.com/2015/08/thunderstrike-mac-firmware-malware.html

Acum cativa ani inca am fost sigur ca sistemul de operare Mac OS este bine facut si ofera un grad ridicat de securitate. Insa in ultima vreme, la ultimele versiuni ale Mac OS X apar tot mai multe vulnerabilitati care reprezinta riscuri majore (de exemplu: http://www.macuser.ro/index.php/forums/viewthread/51250/). Ma intreb daca in ultimii ani a crescut numarul dezvoltatorilor de malware pentru Mac OS, sau a scazut calitatea software-ului (ma refer la sistemul de operare)? Stiu ca in ultima perioada a crescut numarul utilizatorilor de Mac, din acest motiv poate ca a intrat mai mult in vizorul dezvoltatorilor de malware, insa daca ne uitam la firmele dezvoltatoare de software, putem constata ca in ultima perioada la majoritatea firmelor a scazut calitatea codului scris de programatori, de obicei din motivul ca firma vrea sa mareasca profitul (sau ca are concurenta care face acelasi lucru mai ieftin - dar asta nu ar trebui sa fie o scuza). Asta se intampla la majoritatea firmelor mari, firmele mici inca mai lucreaza destul de bine, dar cine stie pana cand - ca in ultima vreme apar tot fel de firme din India care se ofera sa faca aceleasi lucruri mult mai ieftin (dar si mai prost - ce nu il intereseaza pe client).

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Arad
Macuser din: 20.06.09

http://arstechnica.com/apple/2015/08/thunderstrike-2-rootkit-uses-thunderbolt-accessories-to-infect-mac-firmware/

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
RankRankRank
Moderator
Din: Oltenita, Calarasi
Macuser din: 14.11.06

Mai e si treaba ca se arunca pe piata la greu produse neterminate din categoria software. Dovada windblows 10… Si la noi in ograda se cam da cu tesla-n si anume… Si vad ca se da din ce in ce mai rau…

Semnătură 

27” iMac 3,1GHz Intel Core i5
MacPRO OctaCore 2,8 GHz
PowerMac G5 Dual Core 2,3GHz, PowerMac G3 400MHz, PowerMac QuickSilver Dual G4 800MHz, iMac G3 400MHz Ruby & Indigo PowerMac MDD Dual G4 1,25GHz
Macintosh Classic II, Quadra 610
Pad 2 White 32 GB 3G+WiFi
iPhone 7 32GB
XBox classic, XBox 360, PS4 slim, Nintendo Wii, Nintendo 64 Black & Pokemon Edition, Original Gameboy, DSi XL, GBC, GBA, PSP.

[ Ignoră ]   [ # 3 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: județul Devon, UK
Macuser din: 18.10.05

Apple a peticit un pic treaba, o sa urmeze un petic sanatos.

[ Ignoră ]   [ # 4 ]
RankRankRank
Member
Din: Iasi
Macuser din: 23.08.11

Calitatea software-ului Mac OS este aceeași ca și înainte doar că interesul hackerilor pentru produsele desktop a fost redus în trecut. În opinia mea, trebuie să fii naiv să crezi că Apple face un sistem de operare impenetrabil în condițiile în care aceeași firmă lansează un iOS ce este jailbreak-uit foarte rapid (unele versiuni de iOS nici nu apăreau bine oficial și “băieții” găseau rapid “portița de intrare”). Nici un hacker serios nu pierde timpul scriind un cod care să infecteze câteva zeci de mii de mac-uri în condițiile în care ai posibilitatea de a infecta milioane de PC-uri. Ceea ce s-a schimbat între timp a fost numărul de mac-uri…de la zeci la sute de mii. Și iată cum începe să devină “rentabil” pentru hackeri să “se ocupe” și de Mac OS. Cu cât vor exista mai multe macuri, cu atât se vor înmulți găurile de securitate descoperite. Au “spart” hackerii sisteme linux cu protecții babane în care s-a investit mult timp și bani, de ce aș crede eu că jaful meu de mac mini e impenetrabil?