Probleme mari la instalare os 9
  [ Ignoră ]
Rank
Newbie
Din: 
Macuser din: 13.03.07

Buna ziua, sunt un utilizator foarte nou de mac. Este vorba de un G3 powermac Blue 400 Mhz, 512 ram, 10 gb hdd.
Este primul meu mac din viata mea, si o data cu el prima problema.

Vreau sa instalez Mac Os 9, am cd-ul bootabil, booteaza, formateaza, toate bune si frumoase pana cand imi cere sa fac Update la firmware. (am citit cate ceva despre el dar nu m-am prins ce reprezinta exact).

La incercarea de update
Imi apare o fereastra unde imi spune ce pasi sa parcurg dupa ce restart si in dreapta este un buton Shut Down
apas pe el si imi da o eroare:

The G3 firmware updater cannot move necessary files to the current system folder because the volume is locked. Your firmware will not be updated. Please restart from an unlocked volume.

Spuneti-mi va rog ce trebuie sa fac, pentru ca de 1 saptamana ma lupt cu baiatul asta frumos de altfel dar pana acum ineficient.

Multumesc in avans
Dragos

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucureşti, Sala Palatului
Macuser din: 30.10.05

Pai, ai formatat hardul cu discul de boot? Ai instalat? Ai restartat?
Ai scos cd-ul?
Gata! Cum o sa faci firmaware update la CD?

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucharest, White Pond (= Balta Albă)
Macuser din: 11.10.05
bursieru - 13 Martie 2007 11:54 PM

Buna ziua, sunt un utilizator foarte nou de mac. Este vorba de un G3 powermac Blue 400 Mhz, 512 ram, 10 gb hdd

Multumesc in avans
Dragos

Să o luăm sistematic.
1. Ce sistem rulează, dacă rulează, pe acel mac în acest moment?
2. Ce CD de instalare ai? (ce scrie pe el?)
3. Discul e cam mic, să știi că pe scula aia vei putea instala liniștit și Tiger, doar că îl cam umple (1.8 GB instalare minimală, peste 3 GB dacă începi să pui pe el). Dacă ai la îndemînă, poți trece direct la Tiger sau faci rost de un disc mai mare, să te miști mai ușor. Dacă nu ai unitate DVD, va trebui să faci rost de tiger pe cd.

Semnătură 

Cattus sum et thraece loquor
Pisica joacă rolul de tampon asupra efectelor patogene ale stresului. O pisica în casă înseamnă, deci, scăderea tensiunii arteriale, deci și a riscurilor unei boli cardiace. Mai multe pisici, tot mai multe…

[ Ignoră ]   [ # 3 ]
Rank
Newbie
Din: 
iaru - 14 Martie 2007 12:02 AM

Pai, ai formatat hardul cu discul de boot? Ai instalat? Ai restartat?
Ai scos cd-ul?
Gata! Cum o sa faci firmaware update la CD?

Pai, ai formatat hardul cu discul de boot?

Le-am formatat extended, si standard, le-am incercat pe ambele si lafel.

Ai instalat?

Nu merge sa instalez. Cand incerc sa dau instal imi spune ca trebuie frimware updatat si sa il iau din directorul de pe cd. Cand ma duc sa instal firmware din directorul respectiv apare povestea de mai sus.

Ai restartat?
Ai scos cd-ul? pana aici nu pot ajunge

Multumesc pentru ajutor

[ Ignoră ]   [ # 4 ]
Rank
Newbie
Din: 
Cattus Thraex - 14 Martie 2007 01:10 AM
bursieru - 13 Martie 2007 11:54 PM

Buna ziua, sunt un utilizator foarte nou de mac. Este vorba de un G3 powermac Blue 400 Mhz, 512 ram, 10 gb hdd

Multumesc in avans
Dragos

Să o luăm sistematic.
1. Ce sistem rulează, dacă rulează, pe acel mac în acest moment?
2. Ce CD de instalare ai? (ce scrie pe el?)
3. Discul e cam mic, să știi că pe scula aia vei putea instala liniștit și Tiger, doar că îl cam umple (1.8 GB instalare minimală, peste 3 GB dacă începi să pui pe el). Dacă ai la îndemînă, poți trece direct la Tiger sau faci rost de un disc mai mare, să te miști mai ușor. Dacă nu ai unitate DVD, va trebui să faci rost de tiger pe cd.

1. Nu ruleaza nici un sistem.

2. O imagine luata de pe un torrent.

3. Este discul cu care a venit el. Daca trebuie ii iau unul mai mare. Te rog sa ii spui ce hdd as putea sa ii iau. Am Dvd pe sistem si o sa caut Tiger(poti sa imi recomanzi de unde sa il iau? ), numai ca eu am nevoie in mod special pentru a instala Quark iar din acesta trebuie sa scot text si foto pentru un update. Numai pentru asta o sa folosesc macul deocamdata.

Pot sa folosesc o tastatura normala pe USB ?(pentru sa una speciala de mac nu am)

Nu inteleg unde gresesc cand incerc sa instal. 

Multumesc mult pentru ajutor, te rog sa imi respunzi.

[ Ignoră ]   [ # 5 ]
RankRank
Jr. Member
Din: BUCURESTI

mare pacat ca nu esti din romania…..din ce zona?.......esti singur in oras sau sat cu mac?

[ Ignoră ]   [ # 6 ]
Rank
Newbie
Din: 

Salut, sunt din Bucuresti.

[ Ignoră ]   [ # 7 ]
Rank
Newbie
Din: 
ANDRIES - 14 Martie 2007 04:50 PM

mare pacat ca nu esti din romania…..din ce zona?.......esti singur in oras sau sat cu mac?

Sunt din Bucuresti. Dar din grupul meu sunt singurul care are mac.

[ Ignoră ]   [ # 8 ]
RankRank
Jr. Member
Din: BUCURESTI

ti-am dat mesaj.

[ Ignoră ]   [ # 9 ]
Rank
Newbie
Din: 

ok am primit