Dupa aproape doi ani pe galaxy note pro fix pentru display mare, am sarit saptamana asta la ipad pro. M-am gandit ca toate chestiile pentru care am vrut sa folosesc samsung-ul sunt acum acoperite de iOS. Nu e grea, nu mi se pare, desi pot fi inselat de faptul ca note pro e aproape la fel de mare. Imi lipsesc sagetile de pe tastatura virtuala, era misto sa poti sa te misti cu un cursor, in loc de selectie cu degetul cand tastezi. Dar in rest, nu imi lipseste nimic.
In mod clar nu voi folosi de ex apple pay, what’s the point? E pe telefon, nu o sa scot paleta de tenis…
Baterie… Ma surprinde. 3 zile de folosire intensa, am ajuns sa folosesc o chinezarie cu hdmi si simulare de mirrorcast care e usor de gestionat pentru ca uneori e mai simplu si mai usor la prezentati. Office 365 e probabil punctul de plecare care ma face sa ma duc spre tableta. Plus chestia asta cu bateria care tineeee… Si note pro tinea, dar m-am enervat in ultimul timp cu tona de reclame in browser. Impossible. Si culmea, era ceva geografic, in elvetia nema reclame, acasa in uk garla. Pe site-uri care in browser pe computer (fie mac, fie pc) nu aveau reclame.
Ce ma enerveaza insa la ipad pro este chestia cu swipe from right ptr multitasking. Folosesc multitasking-ul, deci nu pot renunta la functie, insa nu mai am cum sa dau forward in browser. Swipe from left ptr back merge, swipe from right imi da multitasking. Any ideas?
Ma mai enerveaza auto brightness, care seara reduce practic la zero, desi ar trebui ceva mai luminat…
La tastatura dupa 1 zi testand smart keyboard-ul apple, am mers totusi pe o chinezarie metalica mai misto… Aluminiu, aceeasi nuanta de gold ca a tabletei, la care tine bateria de o saptaman deja si nu inteleg cum. Feeling-ul e cel de apple keyboard, naiba stie poate o fi facuta fix in aceeasi fabrica…
Sunetul e demential ptr o tableta. Si note pro-ul avea un sunet bun, cu 2 boxe stereo, insa asta cu 4 boxe e mult peste.
Poate ca imi lipseste uneori S pen cu functiile sale, mai ales cea de clipping content, dar nu asa mult…
Poate o sa incerc si apple watch, dar doar daca pot sa il leg si la iphone si la ipad… Sau la doua iphone. Din motive de work and personal stuff, folosesc 2 telefoane, am nevoie de un nr de ro sa tin legatura cu tara des, dar in momentul asta merg cu un iphone si un android. Parca as sta numai cu iOS dar android-ul (note edge cu functiile misto de edge) ma tine putin blocat… Un apple watch probabil ar suplini functiile de notificari etc de edge, dar oare merge cu 2 iphone simultan? Cu Outlook de iOs pot sa vad atasamentele in mail fara scroll, insa uneori trebuie sa fac si markuri pe atasament si asta e mai usor in note edge cu pen-ul momentan…