am Apple Watch si pot sa-ti confirm ca force touch nu are nici o importanta unde apesi. Nu e legat de elementele de pe ecran. Force touch e practic alt buton virtual, unde tot ecranul e un buton pe care apesi tare. La fel e si trackpadul de la Macbook Retina. (si pe asta il am).
Ambele situatii au sens. Si sunt complet diferite de apasatul pe toate dreptunghiurile desenate pe ecran poate poate unul face ceva cand apesi mai tare…
haptic inseamna ca simti prin atingere. La trackpad ti se pare ca a facut click, dar de fapt nu s-a mutat nimic. La Watch simti ca te bate cineva pe mana cu doua degete.
Huh? Pe Watch e nevoie de foarte putina forța ca sa declanșezi Force Touch-ul.
Lasa ca la iPhone cazurile in care Force Touch face ceva sunt destul de limitate si nu se referă la funcțiile esențiale, care se accesează normal.
Ce m-ar interesa e ce feedback haptic ofera pe iPhone Force Touch-ul.
Huh? Pe Watch e nevoie de foarte putina forța ca sa declanșezi Force Touch-ul.
Poate avem ceasuri diferite. Pe sticla ionica trebuie sa apesi serios. Vezi clar animatia cum progreseaza cand apesi, si un batran cu artrita cred ca ar apasa cu capetele metacarpienelor nu cu buricele degetelor.
Dar ai dreptate, eu zic ca o sa fie un moft. Poti sa faci orice vrei si fara force touch. Cred ca datele lor o sa arate in 6 luni ca nimeni nu foloseste 3Dul, la fel ca si optical output pe aTV
Cred ca singura chestie care m-a facut sa zic “opaaa” e Live Photos.
Ce naiba sunt? Ca nu-s GIF-uri, nici video. Am gasit doar asta: https://twitter.com/panzer/status/641762324005691393, unde zice ca o Live Photo are cam de 2 ori dimensiunea uneia normale.
Cred ca singura chestie care m-a facut sa zic “opaaa” e Live Photos.
Ce naiba sunt? Ca nu-s GIF-uri, nici video. Am gasit doar asta: https://twitter.com/panzer/status/641762324005691393, unde zice ca o Live Photo are cam de 2 ori dimensiunea uneia normale.
Cica e un bundle de JPG-uri. Poti sa le vezi separat sau impreuna. Cam ca multiburst-ul, din momentul in care deschizi camera pana apesi pe buton si dupa.
Vestea buna e ca lepoti vedea pe orice ifon sau mac.
Un lucru e clar, iPhone 6S trebuie văzut și butonat pe viu în Apple Store, iStyle, Noumax, amici care au dat deja 1000 eur pe el, înainte de orice decizie.
Eu sunt curios de diferentele noului senzor de camera, asta s-ar putea sa fie de fapt value-proposition-ul pt 6s.
Cu 3D touch-ul nu imi este inca clar, merita incercat…