Dragi macuseri - Ajutor! Timpuri noi/Tineretului———- Universitatea Romană Americană - transport util
  [ Ignoră ]
RankRankRank
Member
Din: Ploiesti/Constanta
Macuser din: 04.01.11

Dragi macuseri, am un examen important mâine care din nefericire se tine tocmai la romană americană, eu fiind obișnuit mai mult cu zona centrala( nu sunt din Bucuresti) si stau in timpuri noi/tineretului aproape( la 6 min de gura de metrou timpuri noi, respectiv 10 min tineretului)... Trebuie sa ajung la cel târziu 8:15 in curtea facultății, care e apropo pe bulevardul expoziției, lângă casa presei libere/romexpo.

Cum sa fac sa ajung in timp util la destinație?? Problema cu taxiul e ca face 50 de min din câte am văzut pe internet.. Ideea e ca as vrea sa ma trezesc cât mai târziu pentru ca r un examen foarte foarte greu de raționament logic si daca ești trezit cu noaptea in cap sau daca ești foarte obosit il ratezi.

Era opțiunea sa merg cu metroul de la tineretului pana la aviatorilor dar problema e ca nu am văzut niciun taxiu in zona…

Ce opțiuni as avea?? Metrou pana la romană/victoriei si sa iau de acolo un taxi?? Cu taxiul de la romană americană pana la romană am facut Acu 2 h aproximativ 20 de minute… Avantajul la romană e ca e stația de taxiuri chiar lângă metrou.. Avantajul daca merg pana la victoriei cu metrou e ca deja am parcul o foarte mare distanța, dar nu știu de unde sa iau taxiuri la ora aia( adică in jurul orei 8).

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRank
Jr. Member
Din: 
Macuser din: 16.11.12

Nou venit in Bucuresti, nu pot sa-ti dau sfaturi legate de directii
Poti lua un Uber. Taxiu direct de pe telefon smile Ajung cam in 10 min in orice locatie. Platesti prin aplicatie, cu cardul. Daca vrei iti pot da un cod promotional sa ai prima cursa gratuita smile

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
RankRankRank
Member
Punk - 12 Septembrie 2015 12:44 PM

Nou venit in Bucuresti, nu pot sa-ti dau sfaturi legate de directii
Poti lua un Uber. Taxiu direct de pe telefon smile Ajung cam in 10 min in orice locatie. Platesti prin aplicatie, cu cardul. Daca vrei iti pot da un cod promotional sa ai prima cursa gratuita smile

Ești sigur ca face 10 minute din timpuri noi pana pe bulevardul expoziție - la Româno- americană??

[ Ignoră ]   [ # 3 ]
RankRankRank
Member

Știu si eu de uber, dsr acum am doar telefonul la mine si nu pot sa fac o estimare sa văd timpul aproximativ ma poate ajuta cineva??  A: timpuri noi—->B: universitatea romană americană, bulevardul expoziției.

Si apropo credeți ca e vreun șofer uber treaz la 7 jumate?? Ați folosit serviciul așa de matinal?

[ Ignoră ]   [ # 4 ]
RankRankRank
Member
Din: Cluj Napoca - Bucuresti
Macuser din: 30.07.10

hmmm, nope, nu lua uber, aia merg super linistiti, ca la carte, sa nu primeasca amenzi, sa nu loveasca masina personala, nu faci 10 minute in orice locatie, decat daca te duci 2 blocuri distanta. Soferi sunt si la 4 dimineata cand ma duc la munca uneori, dar nu recomand pentru chestii urgnete.
Mai bine e cu taxiul pentru chestii de genu, si sa le zici ca le dai bacsis daca te duc super repede, (uberul oricum e mai scump deci cu taxiul tot acolo ajungi daca mai dai si bacsis)
Ce poti sa faci e cu metroul, daca tot te urci in el, si mergi pana la aviatiei, iar de acolo ai ori un taxi daca vor aia sa te duca doar pana la casa presei, sau un autobuz, are doar cateva statii.

Semnătură 

CustoMac Pro - 27” | i7 4,4 Ghz | 16 GB RAM | GTX 970 4GB | 120 SSD + 6 TB HDD
iPhone 7 32GB
Apple Watch Series 1

Prin colectie:
iBook G4 - 12” | iBook G3 - 12” | Powerbook G3 - 12” | iPod Classic 5th Gen

[ Ignoră ]   [ # 5 ]
RankRankRank
Member

Sau direct cu taxiul de la timpuri noi, deschizi google maps pe telefon si vezi pe live traffic traseul care pare cel mai liber, nu stiu cat de bine e actualizat dar presupun ca tot mai bine decat nimic.

Semnătură 

iPhone 7 32GB
Apple Watch Series 1

Prin colectie:

[ Ignoră ]   [ # 6 ]
RankRankRank
Member
Din: Bacau/Iasi
Macuser din: 05.02.13
bogdi_N - 12 Septembrie 2015 01:54 PM

hmmm, nope, nu lua uber, aia merg super linistiti, ca la carte, sa nu primeasca amenzi, sa nu loveasca masina personala, nu faci 10 minute in orice locatie, decat daca te duci 2 blocuri distanta. Soferi sunt si la 4 dimineata cand ma duc la munca uneori, dar nu recomand pentru chestii urgnete.
Mai bine e cu taxiul pentru chestii de genu, si sa le zici ca le dai bacsis daca te duc super repede, (uberul oricum e mai scump deci cu taxiul tot acolo ajungi daca mai dai si bacsis)
Ce poti sa faci e cu metroul, daca tot te urci in el, si mergi pana la aviatiei, iar de acolo ai ori un taxi daca vor aia sa te duca doar pana la casa presei, sau un autobuz, are doar cateva statii.

Sau varianta mai neortodoxa: mergi cu metroul si apoi, de la aviatiei, ii zici unui taximetrist sa nu mai puna ceasul ca ii dai dublu si fara si….sa vezi scena din TAXI 4….

[ Ignoră ]   [ # 7 ]
RankRankRank
Member

Pana la urma m-am cazat la un hotel aproape de casa presei libere, am facut si traseul pe jos pana la facultate, in jur de 20 de minute…. Am folosit cu succes si aplicația uber… Într-adevăr e alta viața! Sper sa se implementeze si in alte orașe.
Apropo de comisionul uber se percep si comisioane bancare la fiecare retragere?

[ Ignoră ]   [ # 8 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Cluj-Napoca
Macuser din: 26.01.06

uber merge prin acelasi trafic infernal, dar cred ca tu oricum mergeai mai mult contra traficului si faceai mai putin de 50min

Semnătură 

Mcintoshing…

[ Ignoră ]   [ # 9 ]
RankRankRank
Member

am o intrebare celor care au folosit sau folosesc uber, cand primiti invoiceul va apare atasat si TVA-ul? mie nu imi apare si am constatat cu stupoare ca am platit 80 de ron pe 2 curse care in invoice figurau cu 20 respectiv 34 ron…

nu mai folosesc niciodata uber daca asa stau lucrurile si fac si plangere la opc

[ Ignoră ]   [ # 10 ]
RankRankRank
Member
pitagora - 14 Septembrie 2015 05:18 PM

am o intrebare celor care au folosit sau folosesc uber, cand primiti invoiceul va apare atasat si TVA-ul? mie nu imi apare si am constatat cu stupoare ca am platit 80 de ron pe 2 curse care in invoice figurau cu 20 respectiv 34 ron…

nu mai folosesc niciodata uber daca asa stau lucrurile si fac si plangere la opc

La mine nu zice nimic de TVA, dar la ING imi converteste in Euro plata si adauga rata ING care e un pic mai mare, deci in loc de 16 lei (care defapt au fost 16,38 dar au facut rounding down) am platit 16,67Lei

Dar la tine nu prea are cum sa fie TVA-ul, e prea mare, de la 54 de lei la 80 e vreo 48%. Verifica cu banca vezi ce comision au ei.

Semnătură 

iPhone 7 32GB
Apple Watch Series 1

Prin colectie:

[ Ignoră ]   [ # 11 ]
RankRankRank
Member

Du am întrebat si aici in post, cand folosesc user, la fiecare retragere banca ia comisioane?? Oricum sa ia comision de aproape 50% cred ca e exclus..

[ Ignoră ]   [ # 12 ]
RankRankRank
Member
pitagora - 14 Septembrie 2015 08:05 PM

Du am întrebat si aici in post, cand folosesc user, la fiecare retragere banca ia comisioane?? Oricum sa ia comision de aproape 50% cred ca e exclus..

Eu zic sa vezi la banca mai exact ce inseamna cei 80 de lei, uberul este exclus sa faca asa ceva, nu am mai folosi nimeni aplicatia daca era asa scump, eu o folosesc din luna martie si nu am patit asa ceva, ba din contra, am primit o gramada de curse gratuite.

Semnătură 

iPhone 7 32GB
Apple Watch Series 1

Prin colectie: