oscilez intre macbook air posibil de 11” si noul macbook de 12”
web+documente. asta voi face cu el. si de ce nu, chiar si cate un film.
nu m-am hotarat asupra carui model de air, dar sa aiba cel putin 4gb ram. aici am nevoie de ajutor, nu mai sunt la curent cu noile aparitii si nu stiu diferentele dintre ele.
am gasit plusuri pt air: gauri - mult mai multe gauri unde pot baga un amarat de stick in caz ca este necesar, desi nu prea. un pret mai mic. putere mai mare de procesare.
am gasit plusuri pentru noua bijuterie de 12”: e o bijuterie. ecranul.
minusul care ma opreste sa aleg air: rezolutia ecranului, de toata jena.
intrebari:
1) ce air imi recomandati? un model cunoscut pentru fiabilitate.
2) la ce durata de viata sa ma astept de la bateria unui air sau a modelului de 12”?
3) 12”-le este retina. stiu ca astea au bube, pixeli morti, backlight bleeding. garantia acopera astfel de defecte? pixelii sunt de la inceput sau apar in timp?
oscilez intre macbook air posibil de 11” si noul macbook de 12”
web+documente. asta voi face cu el. si de ce nu, chiar si cate un film.
nu m-am hotarat asupra carui model de air, dar sa aiba cel putin 4gb ram. aici am nevoie de ajutor, nu mai sunt la curent cu noile aparitii si nu stiu diferentele dintre ele.
am gasit plusuri pt air: gauri - mult mai multe gauri unde pot baga un amarat de stick in caz ca este necesar, desi nu prea. un pret mai mic. putere mai mare de procesare.
am gasit plusuri pentru noua bijuterie de 12”: e o bijuterie. ecranul.
minusul care ma opreste sa aleg air: rezolutia ecranului, de toata jena.
intrebari:
1) ce air imi recomandati? un model cunoscut pentru fiabilitate.
2) la ce durata de viata sa ma astept de la bateria unui air sau a modelului de 12”?
3) 12”-le este retina. stiu ca astea au bube, pixeli morti, backlight bleeding. garantia acopera astfel de defecte? pixelii sunt de la inceput sau apar in timp?
va multumesc!
1. Air-ul de 13’‘.
2. Bateria Air-ului de 13’’ tine 12 ore cu utilizare usoara si 8 ore cu utilizare la birou. Bateria Macbook-ului te tine 10 ore cu utilizare usoara si cam 7 cu utilizare la birou.
3. Au fost probleme la prima generatie de mackbook pro retina in 2012. De atunci nu am mai auzit de probleme cu ecranele retina. Pixelii morti ii vezi din prima si da, se poate schimba pe garantie.
Eu iti recomand Macbook-ul de 12’‘. E superb si ecranul retina face toti banii. Iti va placea asa de mult rezolutia mare incat atunci cand te vei uita la unul fara vei simti imediat.
este diferenta mare de performanta sau calitate intre modelul cu procesor de 1.1 si cel de 1.2 ghz?
fata de air pretul este mai mare, nu stiu sigur daca ma incadrez sau daca chiar am nevoie de o jucarie asa de scumpa. mai mult ca sigur voi cumpara cutie sigilata de pe olx.
Diferențe mari de performanță între Core M-ul 1.1/2.4 Ghz și 1.2/2.6 Ghz nu sunt. Cel puțin nu-s sesizabile pentru light usage / casual usage, așa cum e scenariul tău de utilizare.
Eu recomand, totuși, Air-ul Early 2015, chiar și cel cu i5U 1.6 Ghz pentru că: procesorul este superior ca și performanțe Core M-ului din Macbook, autonomia este (mult) mai bună pe scenariul tău de utilizare iar ecranul (1440x900) nu este chiar atât de ‘penibil’ pe cât pare, raportat la dimensiuni. Dacă ai timp, dă o fugă printr-un magazin și uită-te la ecranul ăla. Da, raportat la rezoluța Retina pe 12’ stă mai prost. Dar luminozitatea, contrastul și unghiurile de vizibilitate sunt foarte bune chiar și așa, cu rezoluție mai mică.
Air Early 2015 pentru că, față de modelele anterioare ăsta are un sistem de storage mai rapid (chiar mult mai rapid), GPU-ul din Broadwell este mai rapid decât cel din Haswell (modelele early 2014) iar cel din 2015 are Tunderbolt 2. Memoria nu este user-upgradeable la niciunul dintre modele (Macbook sau Macbook Air, de la 2008 încoa’) deci cumpără unul echipat cu 8Gbytes.
Salutare,
Eu am luat un MBA, 13 inci, entry level, early 2015.
1,6 GHz, I5, 4 GB RAM.
Nu e cel mai puternic mac de pe planeta, dar pentru chestii casual (cum avem nevoie 98% dintre noi) isi face treaba excelent. Totul se deschide aproape instant, display-ul e excelent, iar bateria ma tine cam 8 ore. Nu mai car incarcatorul in fiecare zi cu mine la birou. E si asta un semn: cand se termina bateria, cam plec spre casa…
Si e usor… Foarte usor…
Merita fiecare banut si mi-e foarte clar ca nu o sa am nevoie de altceva in urmatorii 4 ani.
Cele de 11 inci sunt prea mici, MacBook-ul de 12 inci e cam fitos: prea scump (inca).
La fel am ales air 13 2015, 1.6 8GB. Ecranul e ok . E nu am sesizat nici o difernta de la ipad 2 la air 1 la capitol imagine. Poate daca te-ai uita la niste nebunii de filme demonstrative cu imagini artificiale care rup placa video in doua pe genunchi ai putea vedea ceva diferente, atlfel ... marjeting . Pentru mobilitate (si mai ales outdor, incaperi neoptimizate pt munca de birou) mult mai valoros este un ecran fara reflexii . Initial era pentru facultatea sotiei, dar si ea a constatat ca e un moft. Merge la scoala cu un ioad mini 2. Mult mai “carabil”, incape in multe din gentile ei , iar cu case plus keyboard este si forte rapid in crearea de cintinut nu numai consum cum fara keyboard. Si asa iti mai raman si multi bani de iesit la beri cu colegii. Timisoareana pt toata lumea .