Am descoperit o setare in Settings>Cellular. Daca nu ai semnal bun wifi sa treaca automat pe 3G, 4G etc. Mi se pare aiurea pt ca e posibil sa ramai si in casa cu semnal slab si nu as vrea sa stau pe 3G.
Nu recomand aceasta setare. Daca te uiti pe youtube si nu ai semnal bun iti mananci din abonamentul 3G/4G imediat.
Solutia este sa opriti accesul la 3G/4G a aplicatiilor care fac streaming. Dar vor fi siutatii in care vei vrea sa poti folosi anumite aplicatii pe 3G/4G.
Setarea aceasta o asteptam de cand mi-am luat iPhone. La munca cum e sediul foarte mare sunt locuri unde nu prinde semnalul wifi si nu primesc mail-urile pe telefon daca nu sunt atent. La fel si acasa, de fiecare data trebuia sa astept 5-10 minute sa ies din bloc si sa parcurg cativa zeci de metri pentru a se conecta la 4G. Nici nu stiu de cate ori stateam cu telefonul in mana sa astept sa dispara semnalul wifi care oricum era doar pe o linie.
Pana la urma de asta e setare, sa avem de ales, iar pentru mine e perfecta.
Vechea poveste a consumului de baterie:
Cu iPhone 6 m-am întors de la muncă la 50% (scos de la încărcat azi dimineață), veneam cu el pe la 60-70.
iPhone 5 după 2 ore a scăzut de la 100 la 80, în aceleași condiții nu scădea mai mult de 10 procente.
:/
N’as lua ca un etalon 5-ul, mai ales daca al tau e din primele serii care se stie ca au avut necazuri mari cu bateria.
Nope, 5-ul meu nu a avut nicio problemă cu bateria, a fost schimbat în garanție in August 2013 atunci când l-am luat eu de nou, in 09.2013 a ieșit 5S (la rândul lui cu problema de baterie).
În plus știu foarte bine cum rula cu 8.4.1, lafel și 6. Îmi pare rău că am trecut la 9 (citisem că 9 va fi mai resource friendly oriented) dar sper să iasă repede update update.
App switcher-ul e mizerabil.
Fuck Marco Arment. Dupa ce a abandonat Instapeper, acum a abandonat - dupa numai 2 zile - si Peace.
Thebuie sa cer refund la Apple.
Ata ete, am contribuit 6 eur la pacea interioară a lui Marco (soția are cont separat).
Cumva omul ăsta nu mă face să regret, pot să consider că am ieșit cu el la o bere și am dezbătut aspecte de etica blocării reclamelor.
Atenție, vorbim de blocare pe scară industrială, să ne amintim de raportul de dispozitive mobile versus câte PC-uri or mai fi, și câți din utilizatorii de PC folosesc un adblocker. E adevărat, trebuie să numărăm dispozitivele iOS pe 64bit.
Păi ce content blockere sunt configurate la Settings -> Safari nu se aplică și la orice folosește SFSafariViewController ? De exemplu la Chrome/iOS - ultima actualizare - se aplică.
Nu stiam de SFSafariViewController, poti sa-ti dai seama daca cineva o foloseste? fb nu cred, citisem ca au probleme cu memoria si au facut ei ceva custom (sau pe acolo)
App Switcherul e mai nasol decat in trecut, prin simplu fapt ca acum cand dai dubluclick pe Home Button nu mai vezi ecranul complet al aplicatiilor deschise in backgroung ci vezi doar jumatate de ecran!
Nu mai poti sa tragi cu ochiu’, aplicatiile fiind suprapuse una peste alta te obliga sa dai click sa sa le redeschizi
Spre exempul foloseam Calculatorul si apoi schimbam in alta aplicatie (Mail etc) iar cand doream sa vad calculatia facuta anterior prin Dublu Click vedeam tot rezultatul de pe Calculator (nu doar o jumatate de ecran) revenind la Mail fara sa mai trec prin Calculator.
De acord cu tine la asta ! Foarte prost gandita ...