Salutare,
Vreau sa imi fac upgrade la mac. de la batranul model 2011 vreau sa trec la un model nou dar si ceva mai light.
Voi lua sh nu nou. buget - nu as vrea sa trec mai mult de 5500 ron (cam cele mai scumpe unde aici se invart din ce am vazut)
Il folosesc in principal la programare si foarte rar cate un photoshop (chestii basic) - si evident browsing. Toate astea totusi nu vor fi intens… il folosesc dupa-amiaza, weekend etc deci nu e work only.
Sunt intre modele:
air de 13 - probabil stock cu 4gb 128
macbook 12 - cel mai ieftin cel mai probabil - diferente mari nu sunt iar la ssd am suficient 128
pro retina de 13 - desi as vrea i7 cel mai probabil stock-ul de i5 cu 8gb totusi.
Unde sunt cel mai tare in dubii ar fi din ce an. Am inteles eu bine versiunile din 2015 vin cu imbunatatiri mari la nivel de ssd? (asa am auzit)
Pros and cons din punctul meu de vedere:
Pros 2015
force touch
ssd mai bun
probabil voi face un nou upgrade peste multi ani (tinand cont ca il am pe acesta din 2011) - ceea ce ar fi benefic pentru 2015
ultimile tehnologii pana la urma
Cons 2015
in principal pretul - asta dictand probabil varianta care o voi lua - ram, procesor etc.
Pros 2014
pretul - pot lua ceva mai bun in pretul celui din 2015
mai stabil probabil tinand cont ca a trecut deja un an si daca au fost ceva probleme la model in principiu s-au rezolvat
Cons 2014
nu sunt ultimile tehnologii
fara force touch
ssd tot foarte bun dar posibil mai bun cel din 2015
Ce pareri aveti, ce imi recomandati?
Thanks