Recomandare macbook
  [ Ignoră ]
Rank
Newbie
Din: 
Macuser din: 30.08.15

Salutare,

Vreau sa imi fac upgrade la mac. de la batranul model 2011 vreau sa trec la un model nou dar si ceva mai light.

Voi lua sh nu nou. buget - nu as vrea sa trec mai mult de 5500 ron (cam cele mai scumpe unde aici se invart din ce am vazut)

Il folosesc in principal la programare si foarte rar cate un photoshop (chestii basic) - si evident browsing. Toate astea totusi nu vor fi intens… il folosesc dupa-amiaza, weekend etc deci nu e work only.

Sunt intre modele:
air de 13 - probabil stock cu 4gb 128
macbook 12 - cel mai ieftin cel mai probabil - diferente mari nu sunt iar la ssd am suficient 128
pro retina de 13 - desi as vrea i7 cel mai probabil stock-ul de i5 cu 8gb totusi.

Unde sunt cel mai tare in dubii ar fi din ce an. Am inteles eu bine versiunile din 2015 vin cu imbunatatiri mari la nivel de ssd? (asa am auzit)

Pros and cons din punctul meu de vedere:

Pros 2015
force touch
ssd mai bun
probabil voi face un nou upgrade peste multi ani (tinand cont ca il am pe acesta din 2011) - ceea ce ar fi benefic pentru 2015
ultimile tehnologii pana la urma

Cons 2015
in principal pretul - asta dictand probabil varianta care o voi lua - ram, procesor etc.

Pros 2014
pretul - pot lua ceva mai bun in pretul celui din 2015
mai stabil probabil tinand cont ca a trecut deja un an si daca au fost ceva probleme la model in principiu s-au rezolvat

Cons 2014
nu sunt ultimile tehnologii
fara force touch
ssd tot foarte bun dar posibil mai bun cel din 2015

Ce pareri aveti, ce imi recomandati?

Thanks

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRankRank
Member
Din: Cluj Napoca - Bucuresti
Macuser din: 30.07.10

Parerea mea e ca ar trebuii sa uiti de Air-ul de 4gb RAM, sau macar cauta unul de 8Gb.
Gandeste-te ca orice model ai lua nu mai poti face upgrade la componente mai incolo, la modelul tau din 2011 ii poti pune SSD plus HDD si 16GB RAM

Semnătură 

CustoMac Pro - 27” | i7 4,4 Ghz | 16 GB RAM | GTX 970 4GB | 120 SSD + 6 TB HDD
iPhone 7 32GB
Apple Watch Series 1

Prin colectie:
iBook G4 - 12” | iBook G3 - 12” | Powerbook G3 - 12” | iPod Classic 5th Gen

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
Rank
Newbie
Din: 

am deja 16 gb ram:), sshd nu ssd… dar oricum am in plus

e de 15, vreau ceva mai slim, incep sa am nevoie de ceva mai multa mobilitate, de aici si schimbarea.

stiu ca nu se poate schimba nimic si nu ma deranjeaza.

ok nu 13” cu 4gb smile

[ Ignoră ]   [ # 3 ]
RankRankRank
Member
Din: Bucuresti / Vaslui
Macuser din: 26.06.11

Recomand in macbook pro retina de 13” cu 8gb de ram si 250 ssd datorita ecranului. Comparabil cu mb air e diferenta de la cer la pamant iar macbook-ul retina e la prima generatie si sunt destul de pacatoase. Asta pe langa procesorul de tableta aproape.

[ Ignoră ]   [ # 4 ]
Rank
Newbie
Din: 
Mircea Mihai - 20 Septembrie 2015 06:08 PM

Recomand in macbook pro retina de 13” cu 8gb de ram si 250 ssd datorita ecranului. Comparabil cu mb air e diferenta de la cer la pamant iar macbook-ul retina e la prima generatie si sunt destul de pacatoase. Asta pe langa procesorul de tableta aproape.

si la partea cu anul? 2014 sau merita ceva bani in plus pentru 2015? stii ceva?

[ Ignoră ]   [ # 5 ]
RankRankRank
Member
Din: Bucuresti / Vaslui
Macuser din: 26.06.11

Force touch e interesant dar nu chiar atat de folositor deocamdata. Ssd-ul e mai rapid, e adevarat, dar si cel din 2014 este. Nu cred ca o sa simti diferenta. Oricum, daca te tine bugetul, ia modelul din 2015 smile.