Azi dimineata am incercat sa activez iCloud Music Library pe telefon. A mers din prima, fara figuri, fara smecherii. Am adaugat un album la My Music, salvat offline. A mers perfect.
Acum am deschis Macul, activat iCML in iTunes, a mers fara probleme si a sincronizat imediat muzica salvata pe telefon.
Eu nu inteleg ce se intampla cu acest Apple Music. Ascultam Beats 1 cu scopul de a adauga melodii care-mi plac de la radio in playlisturile mele. Vine o melodie la un moment dat care este noua si nu exista optiunea de a da like sau a o adauga in playlist. Eu am banuit ca se intampla asta din 2 motive: e prea noua si inca nu e in catalog in mod oficial sau exista contract de exclusivitate inainte de lansarea oficiala.
Niciuna din aceste variante nu e adevarata. Am intrat pe Spotify si am gasit melodia imediat si gata de adaugat in playlist. WTF? Daca stie cineva (sau banuieste) de ce in Beats 1 uneori nu poti salva melodia sa-mi zica si mie.
Am și eu o nelămurire.
Am activat iCloud Music Library pe Mac. Funcționează fără probleme. Din 3800 de piese 430 au mers pe upload. Nu mi-au dispărut piese, nu s-au modificat artwork-urile. Dar, în momentul activării nu a apărut mesajul dacă vreau să “merge or replace this device’s library with the cloud library”! Contrar a ceea ce scrie pe site-ul Apple.
În schimb, când activez pe iPhone, îmi apare acest mesaj. Mi-am șters toată muzica care am avut-o pe iPhone, sincronizată de pe Mac. Nu prea multă, vreo două playlist-uri. Acuma nelămurirea mea e ce să aleg: merge sau replace?
Ce-mi recomandați? Din moment ce nu mai am muzică proprie pe iPhone are vreo importanță ce opțiune aleg din cele două?
Thanks!
Mi-am pregătit și eu niște albume offline pentru mâine în mașină. Să vedem, e ultima șansă pe care o dau Apple Music, de 4,99€/lună ascult radio-URI online de mă plictisesc și nici nu-mi rup mintea cu playlist-uri.
M-am chinuit sa-mi refac playlisturile, sa inteleg si eu ceva din acest serviciu dar nu sunt multumit. Lipseste un numar alarmant de melodii. :( Din aceste motive am oprit abonamentul. M-am bucurat tare ca am intrat si noi in rand cu lumea cu acest iCML dar degeaba ai serviciu fara continut. Pentru unii cu pretentii mai mici la muzica e perfect, pentru altii nu.
Interesant e ca apare iTunes Match in iTunes pe Mac, desi da mesaj ca nu e disponibil in romania.
La fel pe idevice-uri, in tabul de Appstore account in settings da mesaj ca iTunes Match a expirat si trebuie renew din iTunes.
S-o fi pregatind ceva?