iPhone 6s din SUA sau Vodafone Ro?
  [ Ignoră ]
Rank
Newbie
Din: Bucuresti
Macuser din: 31.08.09

Salut,

Sunt intr-o dilema si am nevoie de niste sugestii. Vreau (mai bine zis trebuie) sa imi cumpar un iPhone 6s 64gb si am de ales intre a-l cumpara printr-un prieten din SUA sau de a astepta pana apare in oferta Vodafone Ro.

Nu am mai cumparat din state insa stiu ca acest lucru implica niste costuri cu transportul + vama/tva-ul asadar cel mai probabil pretul final va ajunge sa se bata de la egal la egal cu cel de la Vodafone. Voi ce ati face? Ati astepta sa apara local sau ati prefera sa-l cumparati de peste ocean?

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRankRank
Member
Din: Bacau/Iasi
Macuser din: 05.02.13

Costurile suplimentare despre care vorbesti vor aparea doar daca ti-l trimite (din cate stiu cei de la noi din vama pt marfurile provenite din tari NON-UE mai aplica si TVA-ul romanesc pt tot ce depaseste 10$), insa daca il aduce el in bagaj…nu ar trebui sa aiba nici un fel de problema.

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
Rank
Newbie
Morfix333 - 29 Septembrie 2015 09:15 AM

Costurile suplimentare despre care vorbesti vor aparea doar daca ti-l trimite (din cate stiu cei de la noi din vama pt marfurile provenite din tari NON-UE mai aplica si TVA-ul romanesc pt tot ce depaseste 10$), insa daca il aduce el in bagaj…nu ar trebui sa aiba nici un fel de problema.

Din pacate mi-l poate trimite doar prin curier asa ca aceste costuri vor trebui suportate.

[ Ignoră ]   [ # 3 ]
RankRankRank
Member
Din: 
Macuser din: 16.04.09

o sa ajunga sa te coste mai mult decat daca il iei de aici. daca ti l-ar aduce el, ai face o economie, dar nici dolarul nu mai e ce-a fost (4 lei fata de 4.4 euro)

in plus (sau mai corect spus in minus), telefoanele din state sunt usor diferite de cele vandute in RO (e vorba de frecventele 4G), si nu au decat un an garantie la apple, fata de doi daca cumperi de la un operator

[ Ignoră ]   [ # 4 ]
RankRank
Jr. Member
Din: 
Macuser din: 11.03.13

Mai bine de la Vodafone Ro pe data de 9 Octombrie, adica mai este putin

[ Ignoră ]   [ # 5 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Dublin, Ireland
Macuser din: 07.05.09

Poti aduce fara costuri suplimentare daca te chinui un pic si faci un doc care sa vina atasat telefonului, inlocuit in garantie, sau retur gent tel a fost vandut de tine dar reteurnat de client (ebay, amazon, etc). Eu le-am facut pe ambele pentru cazuri reale dar nimic nu a verificat nimic deci sunt sigur ca merge si in cazuri fictive.

Semnătură 

Navighez pe net deci exist smile

MBA ‘15 | iPad mini 4 & 10.5 Pro | iPhone 6 & 7 | Apple Watch IV | aptv 4K

[ Ignoră ]   [ # 6 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Arad
Macuser din: 20.06.09

Eu nu m-as baza pe faptul ca vamesul va crede povestea, mai ales pentru ca este vorba de un iPhone 6. Cel putin la noi in Arad la posta vamala este un vames care nu accepta nici hartii scoase la imprimanta de pe PayPal (la cumparaturile de pe Ebay), ci cere si extras de cont de la banca unde se vede tranzactia respectiva, asta si pentru produse la care se vede clar ca sunt relativ ieftine. Daca nu te crede ca este returnat sau a fost inlocuit in garantie, poate sa iti ceara dovada de la expedierea RO-SUA, sau factura originala de cumparare (daca ii telefonul tau, in mod normal ai si factura). Desigur ca poti sa nimeresti si un vames care nu stie ce telefon este sau care se face ca nu vede ce este si te lasa fara sa platesti. Daca te pui tu sa faci documente false ca sa prostesti vamesul, esti cam in ilegalitate.

[ Ignoră ]   [ # 7 ]
Rank
Newbie
belasajgo - 30 Septembrie 2015 10:34 PM

Eu nu m-as baza pe faptul ca vamesul va crede povestea, mai ales pentru ca este vorba de un iPhone 6. Cel putin la noi in Arad la posta vamala este un vames care nu accepta nici hartii scoase la imprimanta de pe PayPal (la cumparaturile de pe Ebay), ci cere si extras de cont de la banca unde se vede tranzactia respectiva, asta si pentru produse la care se vede clar ca sunt relativ ieftine. Daca nu te crede ca este returnat sau a fost inlocuit in garantie, poate sa iti ceara dovada de la expedierea RO-SUA, sau factura originala de cumparare (daca ii telefonul tau, in mod normal ai si factura). Desigur ca poti sa nimeresti si un vames care nu stie ce telefon este sau care se face ca nu vede ce este si te lasa fara sa platesti. Daca te pui tu sa faci documente false ca sa prostesti vamesul, esti cam in ilegalitate.

Da, nu am de gand sa fac chestii de genul asta.

[ Ignoră ]   [ # 8 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: The Colony, TX
Macuser din: 11.10.05

PS: Incepand de la iPhone 5s, iPhone-urile vandute in US nu mai au garantie internationala.

Semnătură 

Apple:5x macmini (G4, 2007, 2009, 2010, 2012)
UNIX:IBM 7011-250/AIX 5.1, HP Jornada 680/JLime, HP 9000 F20/HP-UX 11.11
PC:PentiumD/Debian, HP t5300/Debian
Misc:Spectrum 48k, 8x Raspberry Pi, 2x CHIP