BSA ...
  [ Ignoră ]
RankRankRank
Member
Din: Prague, Czech Republic
Macuser din: 11.10.05

Am si eu o intrebare legata de licente ...
In urma unei convorbiri cu un prieten de al meu, am inteles urmatoarele chestii in legatura cu BSA:
- nu am voie ca persoana fizica sa detin soft fara licenta ...
- nu am voie sa folosesc laptopul (chiar daca am licenta pe programele instalate pe el) daca nu pot dovedi provenienta licentei (adica sa am o factura pe care sa scrie ca eu personal am cumparat licenta pentru soft);
Bun, acuma am inteles ca nu am voie sa folosesc calculator la firma pe care am soft fara licenta; e normal.
Dar acuma vine intrebarea ... cum sa le dovedesc eu la indivizii aia de la BSA ca am cumparat licenta pentru OSX ? Ca poate intr-o zi cand sunt la lucru am laptop-ul deschis sa ii arat ceva sefului meu, si intra aia pe usa si imi iau laptop-ul la purecat, ca deh, doar e in firma… 
Eu l-am primit cadou de la matusa mea din america (nu e la misto chestia) si din cate am inteles, matusa a primit ceva confirmare pe mail (care am inteles ca la ei tine loc de factura). Si apoi, la Windows, Microsoft da ceva eticheta care se lipeste pe calculator ... eu nu am asa ceva in hartiile care mi-au venit de la Apple… iar matusa mi-a zis ca a pus in pachet tot ce a venit de la Apple. Eu am primit urmatoarele in cutie: 2 discuri cu MacOSX Restore pt PowerBook, o carticica neagra in care mi se spune despre MacOSX, inca o carte despre PowerBook, ceva brosura despre AppleCare Service si niste cupoane verzi pentru soft (banuiesc ca sunt pentru upgrade soft la versiuni mai noi de la iLife si MacOSX).
Acuma, daca ma trezesc cu speriatii aia de la BSA, ce trebuie sa le arat lor?
Ori daca mi-am cumparat Mac care vine cu OS gata instalat, trebuie sa mai cumpar inca o licenta de MacOSX sa le arat la speriatii aia ca am cumparat licenta de MacOSX? Pai si ce naiba sa fac cu 2 licente?
Si inca ceva ... MacOSX-ul care l-am avut pe PowerBook era (daca bine imi aduc eu aminte) 10.3.3 ... Pai daca ii dau Software Update, imediat ajunge la 10.3.9 ... pai daca vad asta indivizii aia, sunt in stare sa imi dea amenda pentru ca am soft ilegal instalat pe laptop ...ca doar pe discul de instal, cand ii dau restore scrie ca trebuie sa am 10.3.3, iar eu am 10.3.9

Intreb si eu din curiozitate daca ati avut de-a face cu indivizii aia ...Intreb, deoarece vreau in viitorul apropiat sa imi trec laptop-ul pe firma si sa stiu cum sa procedez ... sa nu ma trezesc cu amenzi peste amenzi de sa fiu nevoit sa imi vand Powerbook-ul ca sa le pot plati ...

PS: am primit niste autocolante; dar alea erau niste mere; banuiesc ca nu erau alea licentele ...  LOL

Semnătură 

Mac mini - i5 2.5 GHz, 8 GB, intel HD4000
Mac mini server - i7 2.3 GHz 16 GB, intel HD 4000, 256 SSD
iPhone SE 64 GB
MacBook Pro mid 2012 i5 2.5 GHz, 8 GB, intel HD4000
iPad mini 4th gen 128 GB

Long time ago I said to myself that I should “Think Different !”, and I did. I don’t regret my decision!

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRankRank
Member
Din: Galati
Macuser din: 14.10.05

Daca esti la firma o sa le arati un deget atita timp cit calculatorul ne este proprietatea firmei. Ei ca sa-si bage nasu in calculatoarele firmelor vin cu un fel de mandat care nu include si calculatorul tau. In plus n-am auzit ca Apple sa fie membru BSA asa ca ..... nu stiu daca tre sa-ti faci probleme in RO - poate stie altcineva mai mult despre asta. Dupe care 10.3.9 e upgrade de la 10 deci nu e ilegal sa ai 10.3.9.
In mod normal si logic in EULA ar trebui sa ai detalii despre aria de acoperire a licentei pe care o ai tu, fie ea si pe e-mail din State. Daca acolo zice ca e valabila WorldWide esti acoperit. Apoi matusa ta tre sa aiba un bon de casa ceva, un act cu care ea dovedeste fiscului din minunata tara ca a cumparat un cadou nepotelului, iti da o copie si gata .... Apple poate zice daca e ok sau nu in nici un caz BSAul.
Chestia cu trecutul pe firma adica cum??? achizitie de la persoana fizica? cum? daca n-ai act valabil in RO nu cred ca e valabila.

Vezi ce mai zic si altii ca n-oi fi eu desteptul pamantului raspberry

Semnătură 

Pretul este evident negociabil.

Apple user!

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
RankRankRank
Member
Din: Cluj-Napoca
Macuser din: 27.05.06

A propos, stie cineva vre-un site cu si despre BSA si d’alea? Desigur “for dummies”.

[ Ignoră ]   [ # 3 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: The Colony, TX

Cartonașul ăla pe care scrie OSX & iLife e licența.

Semnătură 

Apple:5x macmini (G4, 2007, 2009, 2010, 2012)
UNIX:IBM 7011-250/AIX 5.1, HP Jornada 680/JLime, HP 9000 F20/HP-UX 11.11
PC:PentiumD/Debian, HP t5300/Debian
Misc:Spectrum 48k, 8x Raspberry Pi, 2x CHIP

[ Ignoră ]   [ # 4 ]
RankRankRank
Member
beosro - 15 Martie 2007 04:18 AM

A propos, stie cineva vre-un site cu si despre BSA si d’alea? Desigur “for dummies”.

http://www.bsa.org/romania/ vezi aici

Semnătură 

Apple user!

[ Ignoră ]   [ # 5 ]
RankRankRank
Member

E si Apple acolo ... oops

Semnătură 

Apple user!

[ Ignoră ]   [ # 6 ]
RankRankRank
Member
Din: 
Macuser din: 02.08.06

Nu stiu cit de speriati par cei de la BSA,
dar cind vine vorba de amenzi, se misca bine.
Problema e foarte lunga-lata, si nuantzata.
Fiecare caz e unic…Cei de la BSA sint diferiti,
cei controlati sint diferiti. Cert e ca controlorii nu
se pot intoarce acasa cu mina goala.

[ Ignoră ]   [ # 7 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucureşti, Sala Palatului
Macuser din: 30.10.05

Legea are un dat simplu: poti pune ce vrei pe calculatorul tau (de asta se plateste o taxa la orice produs electronic cumparat – se cheama copia privata). Dar daca incepi sa “produci”, sa “faci bani”, atunci se schimba povestea.

[ Ignoră ]   [ # 8 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: The Colony, TX

Și dacă lași și iSight-ul să filmeze toată întâlnirea cu BSA-iștii ai și material de convingere să nu te mai deranjeze.

Semnătură 

Apple:5x macmini (G4, 2007, 2009, 2010, 2012)
UNIX:IBM 7011-250/AIX 5.1, HP Jornada 680/JLime, HP 9000 F20/HP-UX 11.11
PC:PentiumD/Debian, HP t5300/Debian
Misc:Spectrum 48k, 8x Raspberry Pi, 2x CHIP

[ Ignoră ]   [ # 9 ]
RankRankRank
Member

super tare faza cu iSight-ul ... eu oricum am zis ca imi pun in birou vreo 2 camere video care sa filmeze mai ales cand vine cineva in control. Daca ma intreaba de ce am camere video? R: din motive de securitate ...  tongue rolleye

Chestia cu controlul BSA am auzit-o azi de la un prieten care lucreaza la o firma de calculatoare; el imi spunea ca azi au fost indivizii in control la Depozitul de calculatoare in Arad si ca i-au cam intors pe aia cu picioarele in sus si ca au facut mare tam-tam pe acolo .. si tot el imi spunea ca mai nou firmele de depanare PC nu mai au voie sa iti repare PC-ul daca nu ai licenta pe el si aia trebuie dovedita cu factura (nu e suficient doar eticheta aia de la Windows). Iar daca nu ai licenta ei nu mai au voie sa iti repare PC-ul decat daca cumperi licenta ...
Initial mi s-a parut o chestie proasta in asta ... in sensul ca vor muri foarte multe firme de depanare/vanzari PC-uri (printre care probabil si firma unor prieteni de-ai mei) ... pe de alta parte, cred ca ar fi o oportunitate excelenta(daca asa stau lucrurile si se intensifica controalele pe la firme din partea BSA) ca Apple Romania sa inceapa o campanie masiva de reclame TV/radio/publicitate stradala sa isi faca cunoscute produsele si in Romania… ca oricum orice Mac cumperi, primesti automat si licenta de sistem de operare la el ... Ceea ce ar fi un lucru foarte bun pt noi. Poate se deschide si la noi vanzarea de muzica/filme online si poate mai scad preturile aberante de mari (in continuare) la multe produse Apple ...

Semnătură 

iPhone SE 64 GB
iPad mini 4th gen 128 GB

Long time ago I said to myself that I should “Think Different !”, and I did. I don’t regret my decision!

[ Ignoră ]   [ # 10 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucureşti, Dr Taberei Hood
Macuser din: 09.10.06

asta cu firmele de depanari e copiata din usa/canada. acolo nu incep sa se uite la pc pana nu ruleaza un mic soft sa vada ce ai…si pt ce nu ai pe bune, ori platesti la ei, ori suna ei unde nu vrei tu sa sune nicodata…e groasa

Semnătură 

There is no spoon

[ Ignoră ]   [ # 11 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: /dev/null aka Oradea
Macuser din: 29.07.06

ca oricum orice Mac cumperi, primesti automat si licenta de sistem de operare la el

ai licenta pt OS-ul cu care vine instalat default sau ai licenta pt un OS ce va fi lansat ulterio?! adica io daca mi-am luat mac cu tiger instalat inseamna ca am licenta si pt leopard?

Semnătură 

and I’m going down to South Park, gonna have myself a time. Friendly faces everywhere, humble folks without temptation. Going down to South Park, gonna leave my woes behind. Ample parking day or night, people spouting, “Howdy neighbor!” Heading on up to South Park, gonna see if I can’t unwind. So, come on down to South Park and meet some friends of mine!

[ Ignoră ]   [ # 12 ]
RankRankRank
Member

teoretic nu ... banuiesc ca ai licenta doar pe OS-ul care vine instalat (adica cel care e pe discurile de Recovery) ...

Semnătură 

iPhone SE 64 GB
iPad mini 4th gen 128 GB

[ Ignoră ]   [ # 13 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: /dev/null aka Oradea
Macuser din: 29.07.06

asta cred si eu. dar din acea afirmatie, nu reiese f clar acest lucru. atunci de ce am da nustiucati eur pe dvd cu OS-ul? doar pt a-l avea pe un dvd frumos branduit?

Semnătură 

and I’m going down to South Park, gonna have myself a time. Friendly faces everywhere, humble folks without temptation. Going down to South Park, gonna leave my woes behind. Ample parking day or night, people spouting, “Howdy neighbor!” Heading on up to South Park, gonna see if I can’t unwind. So, come on down to South Park and meet some friends of mine!

[ Ignoră ]   [ # 14 ]
RankRankRank
Member
Din: 
Macuser din: 02.08.06

Nu exista politica de upgrade de la o felina la alta.
Se cumpara la acelasi pret cu cea veche.

‹‹ Scrivener      Mailplane ››