Un amic a dat de dracu’ si nici taica-sau n-a izbutit sa-l descurce
  [ Ignoră ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucureşti, Sala Palatului
Macuser din: 30.10.05

Amicul meu Vlad a patit una nasoala. E abonat intr-o retea de cartier, care a cazut acu’ cîteva zile.
Dupa remediere (sau updatare, ce-o fi fost), nu mai poate iesi pe net. Vede reteaua, dar pe net, nicidecum. Au venit baietii cu un IBM, au alocat un IP, l-au vazut. Pe mac, insa, neam. Ce-i de facut? Maestri ai netului, raspundeti! Nu stiu ce sa-l sfatuiesc!

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: /dev/null aka Oradea
Macuser din: 29.07.06

pai daca pe gunoiu’ de ibm merge si nu se face autentificare pe adresa mac a placii de retea, dumnezeu cu mila!
are reply la un ping in gw? in retelele de cartier se foloseste proxy, il are setat pe cel corect? daca in reteaua lui nu iese prin proxy, nu cumva, din greseala, are setat unul? pe sistemul verificarii informatiei din 3 surse, sa incerce cu un alt calculator sa vada ce se intampla? foloseste o conexiune pppoe, i se aloca prin dhcp sau le introduce manual?

Semnătură 

and I’m going down to South Park, gonna have myself a time. Friendly faces everywhere, humble folks without temptation. Going down to South Park, gonna leave my woes behind. Ample parking day or night, people spouting, “Howdy neighbor!” Heading on up to South Park, gonna see if I can’t unwind. So, come on down to South Park and meet some friends of mine!

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

Vede reteaua, dar pe net, nicidecum. Au venit baietii cu un IBM, au alocat un IP, l-au vazut.

am recitit postul tau. sa inteleg ca acelasi ip de pe ibm a fost alocat si pe mac si nu iese pe net. sau alt ip are pe mac?!

Semnătură 

and I’m going down to South Park, gonna have myself a time. Friendly faces everywhere, humble folks without temptation. Going down to South Park, gonna leave my woes behind. Ample parking day or night, people spouting, “Howdy neighbor!” Heading on up to South Park, gonna see if I can’t unwind. So, come on down to South Park and meet some friends of mine!

[ Ignoră ]   [ # 3 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucureşti, Sala Palatului
Macuser din: 30.10.05

Mi-e greu sa va raspund. Cica providerului i-a fost taiat cablul. L-au mesterit si nu l-a mai vazut. Vlad nu intelege nimic din IP, Router, DNS etc. I-a venit un om, a facut o setare. Problema (din ce imi descrie el la telefon) e ca nu vede Routerul. Cica acolo e gri, lucru care mi se pare imposibil! Din ce am inteles, in mod automatic, Macul ii dau IP-ul: 169.254 etc, dar, cind pune setarea omului, are: 86.107 etc! Aici e ceva necurat!

[ Ignoră ]   [ # 4 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucureşti, Dr Taberei Hood
Macuser din: 09.10.06

aia cred ca fac filtrare de mac adress si d-aia nu ii merge, asta ar trebui spus furnizorului intai si intai,ca omul are alt computer

Semnătură 

There is no spoon

[ Ignoră ]   [ # 5 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: județul Devon, UK
Macuser din: 18.10.05

Deci trebuie sa configureze routerul. In mod normal, routerul are o adresa ca 192.168.2.1. Sa se uite in cartea routerului. Eventual sa-l resetaze.
Inca ceva: daca routerul e wireless, multora nu le place sa fie configurate wireless; sa o faca prin cablu.

[ Ignoră ]   [ # 6 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

Problema (din ce imi descrie el la telefon) e ca nu vede Routerul.

al cui router? are si amicul tau sau e vb de routerul ISP-ului? zici ca vede reteaua asta inseamna ca daca trre sa seteze dhcp, vede routerul ISP-ului ca altminteri nu-i aloca ip. dar daca ISP-ul i-a comunicat un ip pe care tre sa-l seteze manual, atunci e posibil sa nu vada routerul isp-ului dar sa-i vada pe ceilalti clienti din acelasi vlan si chiar sa faca trafic. e aiurea situatia pt ca nu poti da informatii complete, corecte…certe si nu-mi pot da seama de problema.

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 7 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: județul Devon, UK
Macuser din: 18.10.05

Daca iese pe net prin router si a mers cu IBMul, inseamna ca providerul are adresa MAC a routerului in baza lui de date. Din punctul lui de vedere (al ISPului), routerul e calculatorul care iese pe net.

[ Ignoră ]   [ # 8 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

si atunci tb sa puna ca si DNS adresa routerului din casa daca nu ma insel (asta daca nu stie routerul dhcp). sau poate (asa cum imi explica mie mediaconvertor intr-o discutie) baietii vad ca are router si nu il lasa pe net

Semnătură 

There is no spoon

[ Ignoră ]   [ # 9 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
mediaconvertor - 15 Martie 2007 05:36 AM

e aiurea situatia pt ca nu poti da informatii complete, corecte…certe si nu-mi pot da seama de problema.

mediaconvertor,omul are adresa cu 86.10….nu e cumva net de la rds? parca voi alocati range-ul asta

Semnătură 

There is no spoon

[ Ignoră ]   [ # 10 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
draciax - 15 Martie 2007 05:47 AM
mediaconvertor - 15 Martie 2007 05:36 AM

e aiurea situatia pt ca nu poti da informatii complete, corecte…certe si nu-mi pot da seama de problema.

mediaconvertor,omul are adresa cu 86.10….nu e cumva net de la rds? parca voi alocati range-ul asta

in range-ul 86.10.xxx.xxx sunt ip-uri pt cativa ISP ... plus ca fiind o retea de cartier, poate fi un client al nostru sau upc sau draq stie…dar cum isi face reteaua, e numai pb lui.

si atunci tb sa puna ca si DNS adresa routerului din casa

Nu.

pe mac, gw este IP routerului. daca are router in casa, routerul este gw prin care iese in retea. si el iese in retea, din cate zice iaru.
sa presupunem ca ISP ii spune sa-i seteze urmatoarele ip-uri:
IP 1.1.1.1.
NM: 2.2.2.2
GW: 3.3.3.3
DNS: 4.4.4.4 si 5.5.5.5 (nu e musai doua)

el va pune astea pe router. pe router are 2 posibilitati: sa-l seteze sa-i aloce ip prin dhcp pt calculatoarele din casa sau sa-si puna manual ceva de genul:

IP 10.0.0.1
NM 255.255.255.0
GW: 1.1.1.1
DNS: aceleasi de pe router

Semnătură