Ajutor port thunderbolt
  [ Ignoră ]
Rank
Newbie
Din: 
Macuser din: 09.01.15

Buna seara,
Am cumparat in ian 2015 un macbook air nou.
Pentru a ma outea conecta la un monitor extern (ecran mai mare…) am cumparat un adaptor mini display port <=> vga de la magazinul emag (HAMA, parca) pe care l-am conectat la portul thunderbolt.
Din pacate, dupa cateva (zeci de) utilizari a inceput sa-mi faca figuri: Se intrerupea imaginea de pe monitor. Din ce in ce mai des, iar acum nu mai merge deloc…
Ce pot face?
S-o fi stricat portul thunderbolt? Cat este de fiabil? E posibil sa fie adaptorul de vina?
Laptopul inca mai este in garantie… la cine sa apelez? Cine face service la laptopurile cumparate de la Romtelecom?
Astept sfaturile voastre, cat mai urgent si va multumesc in mod anticipat!

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Timisoara
Macuser din: 23.10.06

Incearca cu un alt adaptor de la cineva sa vezi daca este adaptorul cuaza

Eu as recomanda un AppleTV faci Airplay si ai scapat de cabluri,bine e mai scum decat o mufa…

Semnătură 

———————————————————-
MacBook Air 13 early 2015
AppleTV 4K Living
AppleTV 4 Dormitor
iPhone XS 64Gb
AppleWatch Series 4 44’
Apple Airpods
Apple Homepod 2 buc
AirPort Extreme AC
Airport Express 802.11N Gen.1 4 buc pentru Airplay in curte si camere
———————————————————-
Apple Home activat,termostate,lumini si senzori

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
RankRankRank
Member
Din: Alba-Iulia
Macuser din: 19.07.11
PegasosII - 30 Octombrie 2015 10:47 PM

Incearca cu un alt adaptor de la cineva sa vezi daca este adaptorul cuaza

Eu as recomanda un AppleTV faci Airplay si ai scapat de cabluri,bine e mai scum decat o mufa…

glumesti cu airplay-ul nu ?

Semnătură 

Macbook Pro 11,3
JBL Radial (the big one De vanzare
Asus RT-AC87U
Bose SoundTouch 30
Bose Soundlink mini
Bose SoundTouch Portable defecta
Cinema Display 24 defect

The Rum is gone..
Hattrick : 13.02.2004

Time Capsule 3TB smile
timecapsule 2tb smile
mac mini 2006(super jucarie) :(
apple tv 2g :(

[ Ignoră ]   [ # 3 ]
Rank
Newbie
Din: 

SINCER, M-ATI CAM BAGAT IN CEATA… SA INTELEG CA DACA AS LUA UN APPLE TE AS PUTEA CONECTA MAC-UL DIECT LA ORICE MONITOR? SAU… AS PUTEA SA MA CONECTEZ DOAR LA UN APPLE TV? SAU LA UN MONITOR DE LA APPLE?
Concret, eu am nevoie de conectarea la un ecran mai mare cand lucrez la birou. De ce? Pentru ca lucrez mult in office si imi place sa tn deschise concomitent mai multe ferestre. Sa vad simultan si mailurile, si calendarul si/sau 2-3 documente de word/excel simultan (sa pot vedea, compara, cpoy-paste din documente. Si pentru ca frecvent iau laptopul si plec cu el, as vrea sa nu ma mai conectez prin cabluri.
Daca nu gasesc alta solutie, as cumpara si un monitor apple de diagonala cat mai mare, dar m-as bucura daca m-ati putea ajuta sa gasesc si solutii mai ieftine (cu un monitor obisnuit)
Astept in continuare raspunsurile voastre, cu multe multumiri

[ Ignoră ]   [ # 4 ]
RankRankRank
Member
Din: Cluj Napoca - Bucuresti
Macuser din: 30.07.10

Incearca cu alt adaptor, sau cu alt cablu vga, noi nu avem cum sa-ti spunem daca s-a stricat sau nu. Iti putem recomanda si un service daca ne spui de unde esti.
Apple tv se conecteaza la orice monitor prin cablu. Dar nu stiu daca recomand, e posibil sa apara lag-uri, plus ca esti limitat la o rezolutie HD, depinde acum si ce monitor extern ai.

Semnătură 

CustoMac Pro - 27” | i7 4,4 Ghz | 16 GB RAM | GTX 970 4GB | 120 SSD + 6 TB HDD
iPhone 7 32GB
Apple Watch Series 1

Prin colectie:
iBook G4 - 12” | iBook G3 - 12” | Powerbook G3 - 12” | iPod Classic 5th Gen

[ Ignoră ]   [ # 5 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: The Colony, TX
Macuser din: 11.10.05

Și au am avut un adaptor ieftin mini-displayport la VGA. Avut. A funcționat exact un an.

Semnătură 

Apple:5x macmini (G4, 2007, 2009, 2010, 2012)
UNIX:IBM 7011-250/AIX 5.1, HP Jornada 680/JLime, HP 9000 F20/HP-UX 11.11
PC:PentiumD/Debian, HP t5300/Debian
Misc:Spectrum 48k, 8x Raspberry Pi, 2x CHIP

[ Ignoră ]   [ # 6 ]
Rank
Newbie
Din: 

Buna seara din nou.
Am fost la i-style situat in mol-ul Coresi din Brasov. Personal amabil, OK. Am testat laptopul conectand pe portul trunderbird un hdd extern, apoi un monitor. A mers fara probleme. Concluzie: Adaptorul e defect. HAMA luat de la emag acum cca 5 luni :(
Ma bucur ca nu s-a defectat portul, acum o sa-l protejez la maxim.
Am incercat solutia cu apple tv 3 (mi-a zis vanzatorul ca in scurt timp - adica 1-2 luni - va aparea apple tv 4, cu unele imbunatatiri). M-am conectat la reteaua lor (eu si alte n persoane) si… foarte simplu m-am conectat la un TV (marca LG) si prin retea mi-am vazut propriul monitor.
Aparent mergea OK, insa… cand am inceput sa misc cursorul am observat un lag pronuntat (asa, o intarziere, care facea sa se miste cursorul cu intarziere, sacadat. Era foarte enervant, nu as putea lucra efectiv in asemenea conditii.
Mi s-a sps ca aceasta e consecinta vitezei de internet, dar nici baiatul nu stia prea bine cauza: Viteza de internet, viteza retelei wireless sau timpul de raspuns al TV-ului (sau poate tocmai faptul ca era un TV si nu un mmonitor). L-am rugat si mi-a promis ca luni va intreba la departamentul lor tehnic si va reveni cu un telefon pentru a ma lamuri
Acum, as vrea dar nu prea am cum, sa testez apple TV a un monitor (bunicel) care sa aiba hdmi pentru a conecta la el apple TV. Sa vad daca persista acel lag sau nu. Daca e OK, vreau sa cumpar apple TV si un monitor cat de mare imi voi permite (SI AICI CHIAR AS AVEA NEVOIE DE SFATURI) neaparat wide (pentru ca voi lucra mult in office si vreau sa fac split screen cu 2 sau chiar 3 documente simultan pe acelasi monitor. M-as limita totusi la un buget de 1000 lei in ceea ce priveste monitorul.
CE PARERE AVETI DE INTENTIILE MELE? CE PARERE AVETI DE SURSA ACESTUI LAG?
Concluzie: Laptopul e OK, adaptorul HAMA luat de la emag e o porcarie ce nu a rezistat decat cca 5 luni. Si a costat oricum aproape cat unul de la i-style (insa ei au deschis in Brasov doar in aceasta vara)
Multumesc tutror pentru comment-uri si daca doriti va invit sa comentati in continuare, eu chiar am nevoie de sfaturile voastre competente
Offtopic: Sunteti o comunitate minunata, datorita voua eu, care habar n-aveam de apple, am reusit in 2 saptamani sa lucrez pe macbook air suficient de OK ca in viata mea sa nu-mi mai doresc windows never-ever. Nu, n-am nimic cu cei carora le place win, nu sunt fanatic, vorbesc strict din punctul meu de vedere iinsa nu din auzite, ci dupa peste 15 ani de win si cca 10 luni de apple. qvod erat demonstrandum smile

[ Ignoră ]   [ # 7 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: The Colony, TX
Macuser din: 11.10.05

Adaptoarele micro display-port-VGA de la Dell sunt la fel de bune și mai ieftine decât cele Apple (la prețurile de aici).
Soluția AppleTV de mirroring va avea întotdeauna un lag din cauza rețelei. Televizoarele mai introduc și ele un lag pentru a procesa imaginea. Pentru folosirea curentă, cel mai bun este un monitor.
Pentru monitor, sfatul meu se rezumă la o singură caracteristică: Ecran IPS.
Ecranele IPS au imaginea foarte bună dar sunt mai scumpe decât cele TN & co. Fiind mai scumpe, producătorii le pun numai în monitoarele din seriile “bune”. Restul este la alegerea ta. Eu unul prefer 24” 16:10 (nu 16:9) la 1920x1200. Eu am ales Dell (UltraSharp FPW) și Asus (ProArt)

Semnătură 

Apple:5x macmini (G4, 2007, 2009, 2010, 2012)
UNIX:IBM 7011-250/AIX 5.1, HP Jornada 680/JLime, HP 9000 F20/HP-UX 11.11
PC:PentiumD/Debian, HP t5300/Debian
Misc:Spectrum 48k, 8x Raspberry Pi, 2x CHIP

[ Ignoră ]   [ # 8 ]
Rank
Newbie
Din: 

#psergiu: Multumesc pentru raspuns. Crezi ca daca voi cumpara un monitor cu un timp de raspuns de 2-5 ms va fi OK pentru a putea lucra in office cu documente (fara a ma deranja acel lag cand ma voi poziitiona pe un document aflat pe monitorul conectat prin apple tv)? Am gasit asemenea monitor la http://www.emag.ro/monitor-led-dell-24-wide-dvi-hdmi-negru-u2413-dl-272192989/pd/E2ZTNBBBM/?#new_reviews dar pretul e cam piparat… Ce parere ai de http://www.emag.ro/monitor-led-philips-21-5-wide-full-hd-hdmi-vga-negru-223v5lhsb-223v5lhsb-00/pd/D73LKMBBM/ ?