Buna seara din nou.
Am fost la i-style situat in mol-ul Coresi din Brasov. Personal amabil, OK. Am testat laptopul conectand pe portul trunderbird un hdd extern, apoi un monitor. A mers fara probleme. Concluzie: Adaptorul e defect. HAMA luat de la emag acum cca 5 luni :(
Ma bucur ca nu s-a defectat portul, acum o sa-l protejez la maxim.
Am incercat solutia cu apple tv 3 (mi-a zis vanzatorul ca in scurt timp - adica 1-2 luni - va aparea apple tv 4, cu unele imbunatatiri). M-am conectat la reteaua lor (eu si alte n persoane) si… foarte simplu m-am conectat la un TV (marca LG) si prin retea mi-am vazut propriul monitor.
Aparent mergea OK, insa… cand am inceput sa misc cursorul am observat un lag pronuntat (asa, o intarziere, care facea sa se miste cursorul cu intarziere, sacadat. Era foarte enervant, nu as putea lucra efectiv in asemenea conditii.
Mi s-a sps ca aceasta e consecinta vitezei de internet, dar nici baiatul nu stia prea bine cauza: Viteza de internet, viteza retelei wireless sau timpul de raspuns al TV-ului (sau poate tocmai faptul ca era un TV si nu un mmonitor). L-am rugat si mi-a promis ca luni va intreba la departamentul lor tehnic si va reveni cu un telefon pentru a ma lamuri
Acum, as vrea dar nu prea am cum, sa testez apple TV a un monitor (bunicel) care sa aiba hdmi pentru a conecta la el apple TV. Sa vad daca persista acel lag sau nu. Daca e OK, vreau sa cumpar apple TV si un monitor cat de mare imi voi permite (SI AICI CHIAR AS AVEA NEVOIE DE SFATURI) neaparat wide (pentru ca voi lucra mult in office si vreau sa fac split screen cu 2 sau chiar 3 documente simultan pe acelasi monitor. M-as limita totusi la un buget de 1000 lei in ceea ce priveste monitorul.
CE PARERE AVETI DE INTENTIILE MELE? CE PARERE AVETI DE SURSA ACESTUI LAG?
Concluzie: Laptopul e OK, adaptorul HAMA luat de la emag e o porcarie ce nu a rezistat decat cca 5 luni. Si a costat oricum aproape cat unul de la i-style (insa ei au deschis in Brasov doar in aceasta vara)
Multumesc tutror pentru comment-uri si daca doriti va invit sa comentati in continuare, eu chiar am nevoie de sfaturile voastre competente
Offtopic: Sunteti o comunitate minunata, datorita voua eu, care habar n-aveam de apple, am reusit in 2 saptamani sa lucrez pe macbook air suficient de OK ca in viata mea sa nu-mi mai doresc windows never-ever. Nu, n-am nimic cu cei carora le place win, nu sunt fanatic, vorbesc strict din punctul meu de vedere iinsa nu din auzite, ci dupa peste 15 ani de win si cca 10 luni de apple. qvod erat demonstrandum