O cuostinta mi-a spus ca un Raspberry PI e numai bun de navigare pe net si de a vedea filme etc pe tv dar si ca mini pc.
Nu am prea gasit la noi o gama completa sa aleg ceva mai bun.
Stiti voi de unde ?
pe raspberry pi poti pune un sistem de operare care se apropie de cel de pe PC-uri cum ar fi Raspbian sau daca alegi sa-l folosesti ca media center pe tv poti pune OpenElec (eu asa il folosesc)
Si eu recomand magazinul RoboFun. Cateodata au la unele produse preturi mai mari decat alte magazine online, insa la ei se gaseste totul la un loc pentru incepatori care vor sa invete sa faca ceva cu un Raspberry Pi sau cu Arduino, etc.
Eu din Raspberry Pi mi-am facut un server Proxy, ca sa pot naviga din Germania cu adresa mea IP din Romania. Pentru asa ceva merge foarte bine si are consumul foarte mic.
Cel mai important lucru pentru Raspberry Pi - o sursă de alimentare BUNĂ.
5.1V curați la 1 Amp (2 Amp cu multe periferice USB) - va asigura o funcționare impecabilă chiar și cu overclock.
Pentru folosit în mediu casnic, fără overclock extrem, RaspBerry Pi nu are nevoie de răcire suplimentară.
Dacă îl puneți într-o cutie închisă ermetic, îl lăsați afară în soare sau vreți să-l overclockați la peste 1Ghz cu overvoltage, recomand lipirea a 2 radiatoare pt chip-urile de RAM pe CPU și pe chip-ul USB/LAN.
Eu nici nu ma gandeam la alta sursa decat cea originala, ce au la RoboFun de vanzare. Este de 5V 2A. De asta recomandam magazinul respectiv, gasindu-se totul la un loc.
Pentru Raspberry Pi mi-am luat si carcasa tot de la Robofun, care insa are destul de putine gauri de aerisire. Dar la mine nu se incalzeste nimic asa de tare incat asta sa reprezinte o problema. Pe chip-uri am lipit niste radiatoare cumparate de pe Ebay, care au fost vandute in forma de set pentru Raspberry Pi. In mod normal nu este nevoie de radiatoare in conditii normale de functionare, dar le-am pus sa fie, ca nu stiu ce o sa mai fac in viitor cu Raspberry Pi si poate o sa fie odata nevoie…