‘‘Preanefericitul”
  [ Ignoră ]
RankRankRank
Member
Din: Bucuresti
Macuser din: 06.09.07

Umbla vorba cum ca…

http://www.comisarul.ro/politic/exclusiv/patriarhul-daniel—a-hotarÂt-sa-se-retrag_612023.html

Amin

Semnătură 

iMac (Retina 5K, 27-inch, Late 2014)>32GB-DDR3x1600RAM>SSD-500GB>AMD Radeon R9 M295X 4096 MB[/color]
Editor de imagine & Colorist și Cameraman

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRankRank
Member
Din: Sibiu
Macuser din: 30.08.07

Peste trei luni cand se mai linistesc romanii, asa are timp sa se razgandeasca.

Semnătură 

Mac 4 Ever!

Mac Mini Late 2012
Intel i5 @ 2,5 GHz / Intel HD 4000 / 500 GB HDD

iPad Mini 4G

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
RankRankRank
Member
Din: Alba-Iulia
Macuser din: 19.07.11
PROFESIONALUNU - 06 Noiembrie 2015 04:19 PM

Umbla vorba cum ca…

http://www.comisarul.ro/politic/exclusiv/patriarhul-daniel—a-hotarÂt-sa-se-retrag_612023.html

Amin

fara gloata proasta care ingroasa randurile in biserici individul asta nu ar avea nici o putere.
astia suntem, generatia peste 40-50 de ani trebuie sa moara si sa speram ca tinerii nu vor fi atat de usor de prostit.

Semnătură 

Macbook Pro 11,3
JBL Radial (the big one De vanzare
Asus RT-AC87U
Bose SoundTouch 30
Bose Soundlink mini
Bose SoundTouch Portable defecta
Cinema Display 24 defect

The Rum is gone..
Hattrick : 13.02.2004

Time Capsule 3TB smile
timecapsule 2tb smile
mac mini 2006(super jucarie) :(
apple tv 2g :(

[ Ignoră ]   [ # 3 ]
RankRankRank
Member
Din: Bacau/Iasi
Macuser din: 05.02.13
dan puf - 06 Noiembrie 2015 09:05 PM
PROFESIONALUNU - 06 Noiembrie 2015 04:19 PM

Umbla vorba cum ca…

Amin

fara gloata proasta care ingroasa randurile in biserici individul asta nu ar avea nici o putere.
astia suntem, generatia peste 40-50 de ani trebuie sa moara si sa speram ca tinerii nu vor fi atat de usor de prostit.

Nu sunt ortodox si nu imi place Daniel, dar, personal, si este doar parerea mea, nu am nimic impotriva si chiar ii apreciez pe cei care fac parte din „gloata proasta”. Ceva imi spune ca ei nu pt preafericitul merg acolo.

[ Ignoră ]   [ # 4 ]
RankRankRank
Member
Din: Alba-Iulia
Macuser din: 19.07.11

pai tocmai mai.. cei saraci cu duhul nu stiu ce e bine si ce nu, deasta ii apreciezi ca se lasa manupulati ?
am o vecina care este la martorii lu iehova de cate ori ma vede zice ca ziua aceea e mult mai aproape de cat credem.. te intreb pe tine asta ce e nebunie sau prostie ?

Semnătură 

Macbook Pro 11,3
JBL Radial (the big one De vanzare
Asus RT-AC87U
Bose SoundTouch 30
Bose Soundlink mini
Bose SoundTouch Portable defecta
Cinema Display 24 defect

The Rum is gone..
Hattrick : 13.02.2004

Time Capsule 3TB smile
timecapsule 2tb smile
mac mini 2006(super jucarie) :(
apple tv 2g :(

[ Ignoră ]   [ # 5 ]
RankRankRank
Member
dan puf - 07 Noiembrie 2015 06:13 AM

pai tocmai mai.. cei saraci cu duhul nu stiu ce e bine si ce nu, deasta ii apreciezi ca se lasa manupulati ?
am o vecina care este la martorii lu iehova de cate ori ma vede zice ca ziua aceea e mult mai aproape de cat credem.. te intreb pe tine asta ce e nebunie sau prostie ?

Oservati ca „gloata proasta” scris de mine se afla in ghilimele; personal nu ii consider asa. Manipulati? Nu stiu daca pot sa judec eu asta. Este adevarat ca exista extreme si extreme in care cad si marele mase de oameni care umplu bisericile respective, dar chiar daca sunt TOTAL de acord ca trebuie schimbat radical modul in care functioneaza ierarhia bisericeasca, imi doresc ca acele biserici sa continue sa fie pline; acest fapt, sper/cred/imi doresc sa spuna ceva despre interiorul nostru ca oameni romani si nu despre subordonarea fata de o persoana (fie ea si „prefericita”) sau sistem de gandire.

[ Ignoră ]   [ # 6 ]
RankRankRank
Member

@Morfix: Biserici pline inseamna oameni manipulati, oameni cu creiere spalate care asteapta sa le pice din cer minuni. Oamenii care merg la biserica sunt acei oameni carora medicul le da tratament, iar ei refuza pe motiv ca vine Isus Cristos si fecioara maria si ii salveaza etc - cunosc personal doua persoane de genul asta :

1. una care contrar recomandarii medicilor nu a facut avort la timp si are un copil cu probleme foarte mari si asta pentru ca preotul (catolic, ce-i drept) i-a spus ca o sa i-l creasca maica precistă cu minuni dumnezaiesti, iar acum sarmana mama se chinuie de ani buni cu copilasul.

2. o batrana bisericoasa a facut ocluzie intestinala, de data asta acelasi preot a sfatuit-o sa mearga la operatie la indemnul medicilor, insa doamna, fosta calugarita carmelitana, a spus ca vine maica precista sa o salveze, aceasta a salvat-o definitiv =  garsioniera la cimitirul municipal.

Citind acele brosuri bisericesti, de propaganda / marketing, unul mai sarac cu duhul pune botu’ si uite asa are biserica fraieri.

Semnătură 

Mac 4 Ever!

Mac Mini Late 2012

iPad Mini 4G

[ Ignoră ]   [ # 7 ]
RankRankRank
Member
leopardu - 07 Noiembrie 2015 09:49 AM

@Morfix: Biserici pline inseamna oameni manipulati, oameni cu creiere spalate care asteapta sa le pice din cer minuni. Oamenii care merg la biserica sunt acei oameni carora medicul le da tratament, iar ei refuza pe motiv ca vine Isus Cristos si fecioara maria si ii salveaza etc - cunosc personal doua persoane de genul asta :

1. una care contrar recomandarii medicilor nu a facut avort la timp si are un copil cu probleme foarte mari si asta pentru ca preotul (catolic, ce-i drept) i-a spus ca o sa i-l creasca maica precistă cu minuni dumnezaiesti, iar acum sarmana mama se chinuie de ani buni cu copilasul.

2. o batrana bisericoasa a facut ocluzie intestinala, de data asta acelasi preot a sfatuit-o sa mearga la operatie la indemnul medicilor, insa doamna, fosta calugarita carmelitana, a spus ca vine maica precista sa o salveze, aceasta a salvat-o definitiv =  garsioniera la cimitirul municipal.

Citind acele brosuri bisericesti, de propaganda / marketing, unul mai sarac cu duhul pune botu’ si uite asa are biserica fraieri.

In ambele cazuri, consider ca problema este una de echilibru: nu incurajez extremele prezentate mai sus si nu sunt de acord cu asa ceva, dar, sa fim sinceri: oare nu este problema, in primul rand, de educatie? Eu, personal, merg la biserica; imi place ce se intampla acolo si de fiecare data cand ma intalnesc cu copiii/tinerii/ceilalti care fac acelasi lucru ma simt revigorat. Cazurile de persoane habotnice incerc sa cred ca sunt izolate, dar chiar daca nu ar fi, Crestinismul acesta al carui membru sunt si eu este o religie a deschiderii, nu a inchiderii. O religie a dialogului si nu a fanatismului si lista poate continua. Mie imi place cand stau si analizez activitatile in care sunt implicati copii/tineri/adulti de la biserica: sunt invatati acolo sa ii viziteze pe batrani/bolnavi/saraci; sa ii respecte pe cei care sunt mai putin norocosi decat ei; sa se organizeze in grupuri; le sunt adusi profesori, benevol e adevarat, pentru teatru, dansuri, sau activitati after school. Toate lucrurile acestea le sunt PROPUSE, nu are loc o indoctrinare, iar preotii le repeta mereu tinerilor ca biserica are nevoie de oameni inteligenti, lideri care sa stie sa ia decizii; nu de oi, ci de pastori. Eu la o biserica plina cu astfel de oameni ma refer; e adevarat, nu am fost prea des sa vad care este situatia la ortodoxi, dar refuz sa cred ca toti cei care merg acolo sunt cu creierele spalate si se asteapta ca in urma unui descantec propus de preotul cutare sa se vindece de cine stie ce boala. E parera mea, formata in urma unei experiente de care am parte si cu care ma intalnesc saptamanal.

[ Ignoră ]   [ # 8 ]
RankRankRank
Member

@Morfix:
E parerea ta si o respect, insa dpdv doctrinar Crestinismul numai o religie a deschiderii nu este, asa cum Islamul nu este religia pacii. Ambele au pasaje violente, intransigente, pline de ura, xenofobie, discriminare etc - astea prind la unul cu mentalul fragil.

Semnătură 

Mac 4 Ever!

Mac Mini Late 2012

iPad Mini 4G

[ Ignoră ]   [ # 9 ]
RankRankRank
Member
Din: Iasi
Macuser din: 23.08.11

@Morfix333: problema ateilor cu religia apare din cauza ca toti credinciosii (indiferent de cultul religios) incep sa faca reclama la “influenta pozitiva” a bisericii. Daca nu nu ne mai spui ce benefic e pentru oameni sa mearga la biserica promit ca nici eu nu iti dau argumente privitor la mizeriile care se intampla in BOR. Iti place sa mergi la biserica? Foarte bine si frumos din partea ta, dar nu incerca sa ne convingi si pe noi, nu ne intereseaza. Accepta faptul ca noi preferam sa facem altceva iar daca limbajul nostru ti se pare agresiv sau jicnitor, iarta-ne pe noi pacatosii si intoarce si celalalt obraz ca asa te invata religia.
In ceea ce priveste pe patriarh, o sa renunte la scaun cand o zbura porcul…

[ Ignoră ]   [ # 10 ]
RankRankRank
Member
Petea - 07 Noiembrie 2015 08:16 PM

@Morfix333: problema ateilor cu religia apare din cauza ca toti credinciosii (indiferent de cultul religios) incep sa faca reclama la “influenta pozitiva” a bisericii. Daca nu nu ne mai spui ce benefic e pentru oameni sa mearga la biserica promit ca nici eu nu iti dau argumente privitor la mizeriile care se intampla in BOR. Iti place sa mergi la biserica? Foarte bine si frumos din partea ta, dar nu incerca sa ne convingi si pe noi, nu ne intereseaza. Accepta faptul ca noi preferam sa facem altceva iar daca limbajul nostru ti se pare agresiv sau jicnitor, iarta-ne pe noi pacatosii si intoarce si celalalt obraz ca asa te invata religia.
In ceea ce priveste pe patriarh, o sa renunte la scaun cand o zbura porcul…

In primul rand am precizat ca nu sunt ortodox; in al doilea rand am precizat ca nu vreau sa iau apararea prefericitului pt ca nu ma intereseaza acest lucru, pur si simplu nu am nici o treaba cu el nefiind in vreo legatura de nici o natura cu el; in al treilea rand cred ca mergi preai departe acuzandu-ma de prozelitism, nu am incercat sa conving pe nimeni ca in BOR totul este lapte si miere, ce interes am eu ca neortodox sa le explic ortodocsilor ca „ce bine este in BOR”; in al patrulea rand nu am considerat agresiv sau jignitor vreun comentariu, ba chiar il apreciez pe @leopard pt toleranta; si in ultimul rand: nu m-am gandit niciodata ca acest forum se imparte intre mine si restul „si pe noi”. Si DA religia ma invata sa intorc si celalalt obraz, dar nu sa fiu ignorant.

[ Ignoră ]   [ # 11 ]
RankRankRank
Member
Din: Bucuresti
Macuser din: 11.10.05

“Cel fără de păcat să arunce primul piatra!”

https://youtu.be/FDs__mq_Sm4

[ Ignoră ]   [ # 12 ]
RankRankRank
Member

Sa nu ne impartim, diviziunea e cea care ne poate distruge - intotdeauna.
Faptul ca suntem oameni, asta conteaza, si, indiferent de religie, avem o datorie sa ne iubim ca fratii - referindu-ma aici la o conseciinta stricta a umanitatii fiecaruia si nu a vreunei porunci din cartile de capatai ale religiilor.

Semnătură 

Mac 4 Ever!

Mac Mini Late 2012

iPad Mini 4G