1 din 6
1
video MB
  [ Ignoră ]
RankRankRank
Member
Din: Ostratu, IF
Macuser din: 15.03.07

Salut.
Doresc sa achizitionez un MB si am o nelamurire referitoare la placa video.Acel share 64+16=80, ramane asa indiferent de cat RAM are laptopu, sau creste progresiv ( max 256) in functie de aplicatiile rulate?
Vreau sa-mi inlocuiesc calc vechi pe care ruleaza un SUSE 10.1 cu un MB, pe care sa-l folosesc la chestii curente ( Office, Multimedia, Internet, Email… ) si nu am idee cat de performanta este aceasta placa video shared.

Merci

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucureşti, Sala Palatului
Macuser din: 30.10.05

Creste progresiv pina la 128 MB.

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
RankRankRank
Member

Deci ar fi ok de folosot pentru aplicatiile mentionate mai sus?

[ Ignoră ]   [ # 3 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: județul Devon, UK
Macuser din: 18.10.05

Si inca mai mult decat atat!

[ Ignoră ]   [ # 4 ]
RankRankRank
Member

Avand in vedere ca totusi are video share fata de cel MBP, se poate un raspuns mai amanuntit?
Nu de alta dar vreau sa stiu daca chiar merita acest laptop in vederea achizitionarii ( daca capabilitatile lui video sunt totusi modeste rau , aunci am sa inclin catre un MBP ).

[ Ignoră ]   [ # 5 ]
RankRankRankRank
Administrator

O sa-ti spuna cei care au, dar daca “Multimedia” nu inseamna editare video cu multe trackuri HD, sau ț-șpe piste audio, n-ai treaba.
Vezi orice film (inclusiv HD - sa ma corecteze posesorii daca e cazul), cat despre restul - zboara.

Insa baga cat poti de mult RAM, ca lui Mac OS X ii place sa aiba din belsug.

[ Ignoră ]   [ # 6 ]
RankRankRank
Member

Dupa aproape 11 ore de munca in fata calculatorului la servici ( Win XP, Servere, retele, etc… ) numai de editare video/audio nu mai imi arde. Dupa cum am spus acasa sunt posesor de SUSE ( sistem stabil ) nicidecum Windoze. Vreau sa-l schimb cu un portable la care sa uit de registri, ecrane albastre, blocari, si sa am un sistem stabil folosit pentru editare text, ascultare muzica, vizionare filme ( apropo placa share duce un TFT de 66cm—este un televizor—).Am inteles ca cei de la iSyle il pot customiza portabilul si atunci un 2G ar fi OK nu?

[ Ignoră ]   [ # 7 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: London, UK
Macuser din: 11.10.05

Cel mai simplu MB poate HD zburand. Zi-mi ce teste vrei sa fac pe el si iti zic imediat rezultatele.

Semnătură 

MB12 early2015, mini late2018, i2, i4S, iX, Watch Nike (Series3), iPad 1, iPad Pro 9.7”,  Pencil, shuffle 4, TV4, AExtreme x2, AEBSv2, AEBS original(x2) v1(x2), Homepod (x2), iPod Hi-Fi (x3)

[ Ignoră ]   [ # 8 ]
RankRankRank
Member

Adica filmele se vad ‘beton’ placa video shared de max 128M?si pot sa scot semnal in TFT de 66cm ?

[ Ignoră ]   [ # 9 ]
RankRankRankRank
Administrator

filmele se vad ‘foarte beton’. pe secondary display zice ca stie maxim 1920 x 1200 -60Hz, iar in mirroring la rezolutia displayului LCD.
N-am TFT asa de mare sa testez.

In case there was ever a question, the MacBook can drive the 24 inch Dell monitor with its resoltion of 1920x1200.

o discutie intreaga aici.

Semnătură 

MB12 early2015, mini late2018, i2, i4S, iX, Watch Nike (Series3), iPad 1, iPad Pro 9.7”,  Pencil, shuffle 4, TV4, AExtreme x2, AEBSv2, AEBS original(x2) v1(x2), Homepod (x2), iPod Hi-Fi (x3)

[ Ignoră ]   [ # 10 ]
RankRankRankRank
Administrator

huk, sunt si eu curios daca MBul poate sa vada fara probleme filme HD (de la 720p in sus), in special cele codate x.264 in format .ts. Ca astea-s cele mai grele. Daca poti sa testezi TSuri x.264 (sau H.264) de 720p, 1080i si 1080p ar fi interesant.

[ Ignoră ]   [ # 11 ]
RankRankRankRank
Administrator

alea de pe situl apple la sectiunea hd se califica? Cele la rezolutie maxima merg perfect. Fac parte din demonstratia standard de “jaws dropped, bring watter, is there a doctor around here?” LOL

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 12 ]
RankRankRankRank
Administrator

Alea sunt H.264 intr-adevar, dar nu-s TSuri. Din pacate astea-s rare. O sa caut adrese.

[ Ignoră ]   [ # 13 ]
RankRankRankRank
Administrator

p.s. 1920x1080 cu alte tz-shpe mii de programe deschise si ruland, inclusiv in rosetta.

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 14 ]
RankRankRankRank
Administrator

Uite aici un link cu trei linkuri: http://www.rdi-board.com/showpost.php?p=259794&postcount=34 pe RapidShare. Alea sunt 1080 (nu tin minte daca i sau p) H.264.

[ Ignoră ]   [ # 15 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucuresti
Macuser din: 14.10.05
huk - 15 Martie 2007 10:12 PM

alea de pe situl apple la sectiunea hd se califica? Cele la rezolutie maxima merg perfect. Fac parte din demonstratia standard de “jaws dropped, bring watter, is there a doctor around here?” LOL

Huk, de unde si pana unde merg filmele full HD pe MacBook 1,83? Cerintele minime pentru asa ceva sunt 2,0GHZ, 1GB RAM si 128 VRAM dedicat. MacBook se inneaca. MacBook Pro la 2,0GHZ se inneaca cateodata. MacBook 1,83 are sora mea, MacBook Pro 2,0 are un amic iar MacBook Pro 2,16 am eu. Al meu e singurul care ruleaza perfect full HD.

1 din 6
1