mai, dar nu se incalzeste asa tare .... da, e cald in partea stanga, sus, unde este alimentarea. iti recomand cel alb deoarece, in timp, vor aparea mici zgarieturi, cat un fir de par, sunt inevitabile iar pe ala negru se observa f bine. cel alb, din albul-dalb pe care-l vei avea cand il scoti din cutie, va deveni un alb-galbui. personal nu ma afecteaza acest aspect, ceea ce nu-mi place la carcasa lui e ...fragilitatea. iBook-urile sunt superbe din acest punct de vedere
Huk prietene nu pot decat sa ma bucur daca iti merge bine pe MacBook. Eu stiu ce spun cei de la Apple pe site-ul lor si mai stiu ce i se intampla unui amic pe un MBP. Acum poate ca sunt si alti factori (gen cat de “fresh” e sistemul etc). O sa incerc si eu inca odata de curiozitate pe MB-ul surioarei.
Nevrozel, sistem ‘fresh’ pe *nix? Nu e windoze sa i se faca varza registrii, dll-urile, codecurile sa o ia razna etc. SUSE-le meu nu mai este recunoscut ca fiind 10.1 de sistemul de update software Novel pentru ca am rescris tot felul de aplicatii pe el, si merge la fel de bine ca atunci cand l-am instalat.
Da, system fresh pt ca trebuie sa recunoastem ca se mai “incarca” cu prostii si se simte. Stiu bine ca nu e comparabil cu Windows insa nici cu starea in care se afla dupa un install. Eu de ex am tot felul de mici probleme enervante dupa 4 luni.
Si al meu este incarcat, dar este un pic si vina noastra. Eu am pentru play video vreo 5 programe instalate din care il folosesc doar pe unul. Celelalte ar trebui dezinstalate ( se incaleca uneori ),...dar imi este cam lene sa fac curat in el. Daca incercam sa ne stabilim 1 max 2 programe pentru a deschide anumite fisiere, ar trebui sa se miste la fel ca un ‘fresh install’. Se pare ca problema principala la MAC este ca-si ‘pierde / uita’ drepturile corecte pe fisiere si atunci incepe sa mearga lent.
Descarc si eu acum fisierul “tau” sa-l testez pe Power Mac. Daca am mai mult de 2 cadre sarite, mi-l leg de gat si ma arunc in Dambovita (unde o sa mor de poluare)!
Se pare ca problema principala la MAC este ca-si ‘pierde / uita’ drepturile corecte pe fisiere si atunci incepe sa mearga lent.
Asa se pare: cica ar fi o chestie specifica numai Macului, nici un alt *nix nu pateste asta.
Eu rulez Repair Permissions macar o data pe saptamana (cand fac si intretinerea periodica, inainte de clonare).
Ma bucur ca va-ti apucat de teste si sa am o imagine asupra capabilitatii video a lui MB.
Nevrozel, nu sta pe el in cont de administrator. Pe *nix trebuie sa stai ca user, iar administratorul trebuie folosit doar la nevoie ( instalare, dezinstalare, etc…). Daca si un windozist ar face asta, atunci cand ii vine in vizita virusu, nu-i face varza decat homul lui; la sistem nu are acces si astfel ii ramane in picoare. Dupa cum am zis la inceput, lucrez in IT ( windoze la servici ), pe cont de user si nu am avut probleme pana acum ( e mai greu sa-ti dai permisii in registri si in alte locuri , mai trebuie sa stii si ce faci si de aceea multi stau pe cont admin, este mai easy ).
Probleme cu permisiunile nu am avut niciodata in SUSE ( este instalat de ~ 2ani, ruleaza servere, vad in loguri atacurile hackerilor si rezista ).
Sorry pentru offtopic.
E nasol sa nu stai in admin…una doua stai si faci swith la cont. Nu am incercat niciodata insa ma gandesc ca e incomod. Chiar nu se mai strica nimic asa?
Pai de aia te intreaba sa-ti bagi parola cand fisiere din sistem pot fi atinse de o instalare noua. Nu cred ca user standard e solutia. Eu nu am observat nici o degradare de performanta in PBul meu si sistemul a fost instalat la o sapt dupa aparitia Tiger, nu mai stiu cand era.
Nu este incomod. Am inteles ca aplicatiile se instaleaza destul de simplu si-ti cere parola de admin ( la fel e si la mine in SUSE , iar pentru administrare gen control panel din windoze iti cere parola de admin ).
La ce-ti trebuie admin tot timpul, ca doar nu-l administrezi in fiecare zi. Si nu trebuie sa faci switch , e *nix ce dracu, foloseste command promtu’ pentru administrare.
In *nix-ul adevarat nu exista decat un cont de admin ( root ), toate celelate conturi pe care le creezi sunt de user ordinar.
Pai de aia te intreaba sa-ti bagi parola cand fisiere din sistem pot fi atinse de o instalare noua. Nu cred ca user standard e solutia. Eu nu am observat nici o degradare de performanta in PBul meu si sistemul a fost instalat la o sapt dupa aparitia Tiger, nu mai stiu cand era.
Il ai pus de cand e Tiger? De aproape 2 ani!?!? Smecherie…
Nu este incomod. Am inteles ca aplicatiile se instaleaza destul de simplu si-ti cere parola de admin ( la fel e si la mine in SUSE , iar pentru administrare gen control panel din windoze iti cere parola de admin ).
La ce-ti trebuie admin tot timpul, ca doar nu-l administrezi in fiecare zi. Si nu trebuie sa faci switch , e *nix ce dracu, foloseste command promtu’ pentru administrare.
In *nix-ul adevarat nu exista decat un cont de admin ( root ), toate celelate conturi pe care le creezi sunt de user ordinar.