spatiu de stocare macbook pro
  [ Ignoră ]
Rank
Newbie
Din: 
Macuser din: 20.10.15

Salut !

Sunt un nou posesor al unui macbook pro 2015 de aproximativ 2 sapt. , specific ca nu am avut nici un fel de contact cu sistemul mac os , inainte de acesta am lucrat numai pe windows.
Am sa fiu scurt si la obiect. Avand hd de doar 128 gb incerc sa tin cat mai mult de spatiu si sa am grije ce si cum descarc. `problema este ca am sters tot ce stiam eu ca ar tine de descarcarile mele si tot imi apare un spariu mare ocupat, mai exact aplicatii 30 gb( aplicatii instalate de mine sunt office, autocad, acrobat reader ) , poze 2.16 gb(desi am sters toate pozele inclusiv din iphoto) , audio 1.8 gb . Nu mai stiu ce sa fac , ce ma sfatuiti , eu ma gandeam sa ii dau un restore ( sa il formatez asa cum faceam cu vechiul meu leptop).
Voi ce ziceti? Multumesc anticipat pentru raspunsuri.

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRankRank
Member
Din: Bucureşti
Macuser din: 28.03.06

Salut,
În locul tău aş cumpăra şi un hdd extern. Căci cred că în laptop ai SSD, care nu se împacă deloc bine cu downloadul (torenţi şi alte celea).
Ai golit trash-ul? (se întîmplă să uiţi de asta)
Caută un soft pentru duplicate finder.

Semnătură 

.Logare humanum est.

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
Rank
Newbie
Din: 

Da am golit cosul.

Leptopul are ssd , ce vrei sa spui prin faptul ca nu se impaca cu torenti? Imi pare cam peste mana sa tin tot timpul un hdd extern atunci cand descarc un film :(

[ Ignoră ]   [ # 3 ]
RankRankRank
Member
Din: Bucuresti, Drumul Taberei
Macuser din: 16.02.09

De unde descarci legal filme cu torrent?

[ Ignoră ]   [ # 4 ]
Rank
Newbie
Din: 

Scuza-ma ,dar nu cred ca discutia este despre cat de legal descarca cineva ceva pe calc lui personal , atata timp cat eu nu am intrebat despre situri de torente sau ceva ilegal. Ideea e daca poti sa ma ajuti cu un raspuns la ce am intrebat eu. Daca da multumesc, daca nu la fel multumesc smile

[ Ignoră ]   [ # 5 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: The Colony, TX
Macuser din: 11.10.05

Descarcă omul tutoriale video gratuite despre cum să instaleze distribuții de Linux. Altfel nu se apuca să scrie pe MacUser - căci SIGUR a citit regulamentul.

Nu cumva TimeMachine-ul îi papă spațiul ?

SSD-urile au un număr limitat de scrieri per block. Protocolul de torrent implică download-ul a mici bucățele de la diverși alți participanți și recompunerea fișierelor - asta implică mai multe scrieri per block decât un transfer secvențial pentru aceleași date. Asta nu înseamnă că SSD-ul va muri instant, dar îi scurtează viața cu câțiva ani dacă îl folosești constant în modul acesta.

Semnătură 

Apple:5x macmini (G4, 2007, 2009, 2010, 2012)
UNIX:IBM 7011-250/AIX 5.1, HP Jornada 680/JLime, HP 9000 F20/HP-UX 11.11
PC:PentiumD/Debian, HP t5300/Debian
Misc:Spectrum 48k, 8x Raspberry Pi, 2x CHIP

[ Ignoră ]   [ # 6 ]
Rank
Newbie
Din: 

Multumesc pentru raspuns. categoric ca am citit regulamentul .
In legatura cu raspunsul nu stiu ce sa zic , imi e si rusine sa zic (doar sunt utilizator nou de mac) nu am deschis niciodata TimeMachine , nici nu stiu cum se utilizeaza.
cred ca nu e de la sta atat timp cat nu l am deschis .:(

[ Ignoră ]   [ # 7 ]
RankRankRank
Member
Din: Bucureşti
Macuser din: 28.03.06

Ai încercat Grand Perspective? Poate n-ar strica să-l lași să-ți facă un scan. O să-ți arate apoi ca un tablou pe care, dacă pui mouseul, vezi în partea de jos ce reprezintă: muzică, filme etc., și locul unde se află fiecare.
http://grandperspectiv.sourceforge.net/

Semnătură 

.Logare humanum est.

[ Ignoră ]   [ # 8 ]
Rank
Newbie
Din: 

Am incercat programul si incet incet incerc sa vad unde e proglema cu el. Sunt o gramada de prosti salvate aiurea pe hdd de care eu nu stiam . Multumesc pt sfat !

[ Ignoră ]   [ # 9 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: județul Devon, UK
Macuser din: 18.10.05

Cred ca te-ar ajuta Ghidul Macuser.

[ Ignoră ]   [ # 10 ]
Rank
Newbie
Din: 

L am descarcat si deja am inceput sa il citesc. O traba excelenta pentru cine l a facut . (y)  Multumesc smile