Wow ... Dacă mă întrebai pe mine, ziceam Handspring / Palm Treo.
Am un Handspring Visor Deluxe din ‘98 care are slot să-i pui un modul de modem/telefon GSM.
Visorul merge o lună cu 2 baterii AAA. Modulul de telefon are baterie separată și ține ... cam cât un iPhone. De asta nu au prins pe piață atuncea - era de neconceput să încarci zilnic bateria.
Cine ține minte Nokia 6210/6310 cu extended battery - 2 săptămâni de vorbit la greu și jucat șarpe.
Eu am avut Nokia 6310i argintiu si mi-a placut la nebunie, chiar si acum mi se pare ca este un telefon foarte frumos si elegant. Cat despre baterie, ce sa mai vorbim, precum spui, il puneam de 2-3 ori pe luna la incarcat.
Newton MessagePad. Pe care puteai scrie cursiv si recunoștea scrisul. Cu slot PCMCIA în care puteai pune mai orice (modem, HDD, card WiFi). Mult prea puternic și deștept pt vremea lui. Apoi Palm a scos Palm Pilot pe piață - o copie ieftină, înceată (cu CPU de 16MHz), pe care trebuia să scrii literele într-un anume fel (Grafitti) ca să le recuoască, și doar literă cu literă. Dar MULT mai ieftin ca un Newton. Și la fel cum acum toți laudă aparatele cu Android că sunt mai ieftine ca iDevice-urile, la fel și atuncea lăuda lumea Palm-ul. Cum Jobs încă nu revenise la Apple, Newton a pierdut bătălia.
Credeam ca este Ericsson R380. Am unul inca functional, tine bateria o juma de zi. Acum 15 ani, cei 1,4 MB pentru memorie mi se pareau arhisuficienti pentru agenda