1 din 2
1
MacBook PRO - ce se intimpla daca…
  [ Ignoră ]
RankRankRank
Member
Din: Bucuresti
Macuser din: 12.10.05

Avem urmatoarea situatie: posesor de macbook PRO lucrez cu el acasa si la birou. Acasa OSX la birou Windows. Normal, am instalat Bootcam, am instalat Windows pe 50% hdd si restul a ramas OSX.

Lucrez, totul e OK.

Intervine nefericirea (caz teoretic dar nu pot sa-l exclud) - nu mai booteaza OSX!
Din motive necunoscute, inexplicabile, OSX crapa (va rog nu veniti cu comentarii de genul “nu se exista”, “imposibil”, “ai facut tu ceva”...)

Problema este acum, ce se va intimpla cu partitia mea de Windows? Voi mai putea boot-a in Windows daca “s-a pierdut” OSX?. Macar sa-mi recuperez datele!!

Care vor fi optiunile mele de depanare? Cum pot reinstala/repara OSX fara sa pierd NIMIC din partitia windows.

Aceasta este un caz “teoretic” - repet - dar vreau sa fiu pregatit pentru orice!

Thks for support!

Semnătură 

Love all operating systems…including Windows. Peace!

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: bucurești
Macuser din: 11.10.05

ai discurile originale? buteaza dupa discuri, si in meniu, sus, ai disk utility cu optiunile de verificare si reparare…

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
RankRankRank
Member

OK…nu mai pot repara OSX fara reinstalare…ce pot sa fac? Sa presupunem si aceasta alternativa. Pot sa bootez si de pe un CD de Linux de exemplu si sa intru asa? Sau singura solutie “extrema” ar fi sa scot HDD si sa-l mintez pe un dispozitiv extern si asa sa citesc partitia NTFS si pe cea de mac..

Am patit pe G5 de 3 ori pina acum sa-mi crape 10.3 fara motiv…si degeaba am dat repaip permisions, etc…nu a vrut! Se bloca si gata!

Intreb, poate s-a lovit vineva de aceasta situatie!

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 3 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: bucurești

de ce fara reinstalare? ti-a dat vre-un mesaj in sensul asta?

[ Ignoră ]   [ # 4 ]
RankRankRank
Member

...e un caz teoretic! Nu vreau sa astept sa mi se intimple asta! Vreau sa fiu prevazator! Presupun ca se intimpla un asemenea eveniment…

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 5 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Macuser din: 11.02.07

salut,

mda…si eu sunt in blocaj….snt arhitect mi-am luat un Macbook pro si acum stau sa ma gandesc daca sa pun windows sau sa invat archicad. Pe Win. lucrez cu Allplan….si din pacate ei nu au mac vs.
si bootcamp nu stiu cum se comporta….parca am auzit ca e instabil treaba…nu stiu…

[ Ignoră ]   [ # 6 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Macuser din: 14.10.05

BootCamp merge la viteza nativa. Din punct de vedere al stabilitatii trebuie sa fie exact ca un Wintel.

[ Ignoră ]   [ # 7 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucharest, White Pond (= Balta Albă)
Nick - 16 Martie 2007 03:22 PM

OK…nu mai pot repara OSX fara reinstalare…ce pot sa fac? Sa presupunem si aceasta alternativa. Pot sa bootez si de pe un CD de Linux de exemplu si sa intru asa? Sau singura solutie “extrema” ar fi sa scot HDD si sa-l mintez pe un dispozitiv extern si asa sa citesc partitia NTFS si pe cea de mac..

Am patit pe G5 de 3 ori pina acum sa-mi crape 10.3 fara motiv…si degeaba am dat repaip permisions, etc…nu a vrut! Se bloca si gata!

Intreb, poate s-a lovit vineva de aceasta situatie!

Nu pot reproduce ceea ce spui tu, nu am cum, e stabil sistemul pe cele 2 mac intel din zona mea, dar am reinstalat OS X lăsînd partiția fat 32 așa cum a făcut-o Boot Camp și nu s-a întîmplat nimic rău. Ca să te convingi, cînd ai timp, fă o instalare curată a MAC OS X și vei vedea ce am văzut și eu: partiția fat rămîne nealterată.

Semnătură 

Cattus sum et thraece loquor
Pisica joacă rolul de tampon asupra efectelor patogene ale stresului. O pisica în casă înseamnă, deci, scăderea tensiunii arteriale, deci și a riscurilor unei boli cardiace. Mai multe pisici, tot mai multe…

[ Ignoră ]   [ # 8 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucureşti, Sala Palatului
Macuser din: 30.10.05

Pentru programe de arhitectura e ff bun Parallels Desktop. Asa nu mai butezi diferit. Iar cu functia asta noua, de Coherence, e senzational!

[ Ignoră ]   [ # 9 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucharest
Macuser din: 31.10.05

Partitia FAT/NTFS cu Windows iti va ramane neschimbata si butabila. Nu iti face griji.

Semnătură 

Locul pisicii e pe (langa) Mac! Pentru binele Macului…
Vedeti Teoria Teoriilor de la Discutii Generale

[ Ignoră ]   [ # 10 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

cu parallels poti sa lucrezi si 3d ? undeva citisem ca nu suporta..!?

[ Ignoră ]   [ # 11 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Macuser din: 14.10.05
szasz - 17 Martie 2007 04:32 PM

cu parallels poti sa lucrezi si 3d ? undeva citisem ca nu suporta..!?

NU poti!

[ Ignoră ]   [ # 12 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

deci bootcamp suporta sau nu 3d ?

[ Ignoră ]   [ # 13 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Cluj-Napoca, Romania
Macuser din: 13.12.05

bootcamp da, deoarece ai placa video accelerata 3d si daca pui driverele care le primesti nu ar trebui sa ai probleme.

Semnătură 

You’re on a Mac. If something seems complicated, you’re doing it wrong!

 Macbook Pro 13, 2010
 iPhone 5

[ Ignoră ]   [ # 14 ]
RankRankRank
Member
Din: RO-020251
Nick - 16 Martie 2007 02:30 PM

Avem urmatoarea situatie: posesor de macbook PRO lucrez cu el acasa si la birou. Acasa OSX la birou Windows. Normal, am instalat Bootcam, am instalat Windows pe 50% hdd si restul a ramas OSX.

Lucrez, totul e OK.

Intervine nefericirea (caz teoretic dar nu pot sa-l exclud) - nu mai booteaza OSX!
Din motive necunoscute, inexplicabile, OSX crapa (va rog nu veniti cu comentarii de genul “nu se exista”, “imposibil”, “ai facut tu ceva”...)

Problema este acum, ce se va intimpla cu partitia mea de Windows? Voi mai putea boot-a in Windows daca “s-a pierdut” OSX?. Macar sa-mi recuperez datele!!

Care vor fi optiunile mele de depanare? Cum pot reinstala/repara OSX fara sa pierd NIMIC din partitia windows.

Aceasta este un caz “teoretic” - repet - dar vreau sa fiu pregatit pentru orice!

Thks for support!

La back-up te-ai gandit?

[ Ignoră ]   [ # 15 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: județul Devon, UK
Macuser din: 18.10.05

Nu cred ca are treaba back-up-ul aici, ca nu poti sa faci un back-up butabil. Doar o clona. Chiar, daca clonezi un disc cu Mac OS si Win pe el, clona cuprinde ambele sisteme? Face cineva un experiment cu CarbonCopyCloner sau SuperDuper?

1 din 2
1

‹‹ Memorie      you drug dealers! ››