mail
  [ Ignoră ]
Rank
Newbie
Din: Tulcea
Macuser din: 27.11.15

Va salut!
Care este solutia pe care o recomandati pentru copierea mailurilor din windows live mail, de un laptop (windows 10) si mutarea lor in conturile de mail corespondente de pe MacBook Air (El Capitan).
Conturile de mail sunt POP, deci toate mesaje sunt salvate in folderele/subfolderele de pe laptop, fara sa mai fie pe server.
Am incercat cu Migration Assistant, dar nu am reusit, .... mi-a creat un user account nou, ... etc. Inca nu l-am sters, dar o s-o fac.
As dori o solutie care sa-mi pastreze denumirea folderelor principale (Inbox, Send, Trash, etc) cat si a subfolderelor create suplimentar (... gen familie, firma, furnizori, etc) si se le mute impreuna cu tot continutul lor.

Va multumesc,
Vasile

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: București
Macuser din: 23.03.09

O soluție poate fi configurarea unui cont suplimentar IMAP atât pe pe Mac/Mail cât și pe laptopul cu Windows, și folosirea lui pentru mutarea mesajelor.
Pe Windows muți mesajele din folderele locale în contul IMAP - poți muta folderele suplimentare cu totul, la Inbox și Sent muți doar mesajele din foldere.

Acestea pot să rămână în contul IMAP dacă este spațiu/quota suficient acolo sau pot fi mutate de acolo local pe Mac, faci spațiu pentru mutat restul.
Poate fi folosit storage-ul de 5GB gratuit de la iCloud pentru asta de exemplu - contul iCloud, @me.com.

Semnătură 

Mac Mini Intel MGEN2LL/A, MC815LL/A - Sierra, MC239LL/A - ESXI 5.5, MB138LL/A Lion
Power Mac G4 M8787LL/A OpenBSD/macppc
Power Mac G5 Leopard
AppleTV2, iPhone 6+/64, iPhone 4, iPhone 2G

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
Rank
Newbie

https://convertmyemail.com/convert-windows-live-mail-to-mac-mail/

Multumesc pentru raspus.
Am gasit un produs care pare dedicat unor astfel de situatii (vezi link-ul de mai sus).
L-a folosit cineva? ... Este ok? ... Costa 20 usd .. nu-i o avere dar macar sa stiu ca-mi rezolva problema.

[ Ignoră ]   [ # 3 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: București
Macuser din: 23.03.09

Altă soluție poate fi următoarea:
- pe laptopul Windows se instalează Thunderbird. Acesta știe să importe din Live Mail în formatul său, care este mbox.
- mai departe se aplică: https://support.apple.com/en-us/HT201594

Semnătură 

Mac Mini Intel MGEN2LL/A, MC815LL/A - Sierra, MC239LL/A - ESXI 5.5, MB138LL/A Lion
Power Mac G4 M8787LL/A OpenBSD/macppc
Power Mac G5 Leopard
AppleTV2, iPhone 6+/64, iPhone 4, iPhone 2G

[ Ignoră ]   [ # 4 ]
Rank
Newbie

Multumesc pt clarificari.
Asa cum am spus, am incercat sa fac transferul cu Migration Assistant, de doua ori si mi-a creat doua ‘user accounturi’ noi pe care vreau sa le strerg impreuna cu tot continutul lor.
Intrebarea mea este: dupa ce intru in user&groups;, selectez ‘delete the home folder’, mai bifez si optiunea ‘erase home folder securely’ ??
Daca nu este bifata si aceasta optiune, mai raman fisiere care nu se sterg? ...

Si inca o chestiune pe care nu o inteleg. In momentul in care am facut contul de cloud mi-am creat si o adresa .. In momentul cand am configurat mailul Mac-ului, folderele standard ale acestui cont (send, trash, etc) mi-au aparut in limba romana, desi am ales absolut tote optionale de limba engleza. Toate celelalte conturi gen yahoo, sau cele POP au folderele in engleza, numai contul de cloud in romana. Pot sa modifica aceasta situatie?

Multumesc inca odata pentru ajutor.

Weekend placut!